Jump to content

Kitsch sau artă?


dcp100168

Recommended Posts

Kitsch sau artă?

A ieşit complet dintre schele construcţia uimitoare a unui viitor cabinet medical de pe strada Roşiori - în apropiere de Biserica „Precista” - şi se vede mai bine ce-a ieşit.

post-2782-0-30700300-1402592992_thumb.jp

Prin formele îndrăzneţe, atrage sigur atenţie: sigur n-a mai fost făcut aşa ceva pe la noi! Unii trecători comentau, în timpul construcţiei, că este un kitsch sau că nu merge o clădire mai clasică între blocuri şi că n-are grădină, altora le plăceau statuile stilizate, găsind chiar o asemănare cu nonconformismul unui Gaudi, alţii găseau statuile prea mari, dar toată lumea se mira de ce vede. Clădirea are şi ceas cu ace, ceea ce este şi mai neobişnuit în vremurile noastre, dar nu ne strică… Cu un gard din fier forjat şi o poartă cu arabescuri în feronerie stil Art Nouveau, de început de secol XX, cu balcoane tot din fier forjat şi cu o faţadă amintind de experimentele Art Deco interbelice, adică stilizând sculptura clasică, construcţia nu poate să nu atragă atenţia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Kitsch sau arta, exact. Depinde de persoana care face aprecierile. Un artist va spune una, unul care si-a pus si el niste pitici prin curte va avea alta parere. Oricum, intre blocurile alea cenusii se potriveste ca pumnul pe ochi. Daca tot ai posibilitati, de ce nu construiesti pe un teren larg, cu o gradina (parc...) undeva unde sa nu te inghesuie blocuri, masini (plus scoala, gradinita, piata)?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.