Jump to content

ADMIS pe piata muncii - lansare oficiala in regiunea Sud Est


AFDSP

Recommended Posts

Asociatia pentru Formare in Domeniul Securitatii Private (AFDSP) a sustinut vineri, 13 iunie 2013, la Hotel Galati, din or. Galati, conferinta de lansare a proiectului: ADMIS pe piata muncii - Construirea unui model complex de integrare profesionala a persoanelor de etnie rroma din regiunile Bucuresti Ilfov, Nord Vest, Sud Est si Sud Muntenia.  Proiectul este implementat de catre AFDSP, in parteneriat cu Fundatia pentru Invatamant, din Bucuresti si Centrul de Consultanta si Studii Europene, din Galati.

Conferinta a fost deschisa cu un citat din Mircea Cartarescu, cu privere la etnia rroma:  „[...]Abandonarea etniei rome, care, fie ca ne place sau nu, este o mostenire istorica si o zecime din poporul roman, ar fi un mare esec al nostru, al tuturor”.

Evenimentul a vizat prezentarea proiectului: obiective urmarite, servicii oferite si rezultate previzionate. In egala masura, a fost pusa in discutie necesitatea demararii unui astfel de proiect in cele 4 zone de implementare, cat si avantajele reale ale procesului de incluziune ocupationala a persoanelor de etnie rroma.

            Avand in vedere indicatorii extrem de ambitiosi ai proiectului (precum: 900 de persoane de etnie rroma calificate si 225 angajate), participantii la eveniment au pus in discutie dificultatea atingerii acestora. Insa, atat reprezentantii AFDSP, cat si reprezentantii CCSE au asigurat ca, in ciuda tuturor greutatilor pe care le vor intampina, indicatorii proiectului vor fi atinsi in totalitate. La baza acestei garantii sta experienta si profesionalismul partenerilor, dar si responsabilitatea de a duce pana la capat misiunea asumata.

Declaratia d-nei Anca Lupu, administrator in cadrul Centrului de Consultanta si Studii Europene (CCSE): ”Nu e prima data cand CCSE raspunde unei provocari ce parea, la inceput, imposibila. Impreuna cu partenerii nostri, vom duce la indeplinire cu succes toate obiectivele si indicatorii propusi. "

 La conferinţa de lansare a proiectului in regiunea de dezvoltare au participat: reprezentanti de institutii publice si organizatii implicate in procesul integrarii socio-profesionale a grupurilor vulnerabile, printre care: AJOFM Vrancea, DGASPC Vrancea, DGASPC Galati, Alianta Romilor din Galati, Colegiul Tehnic ”D. Motoc”, CSE Galati, FSI Galati, Fundatia Familia, Asociatia Steaua Divina etc.                    

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului ADMIS pe piaţa muncii - Construirea unui model complex de integrare profesionala a persoanelor de etnie rroma din regiunile Bucureşti Ilfov, Nord Vest, Sud Est şi Sud Muntenia, cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara 6 Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.2 – „Imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”.Cod proiect: POSDRU/165/6.2/S/143183. post-9040-0-37586300-1402665238_thumb.jppost-9040-0-37586300-1402665238_thumb.jppost-9040-0-37586300-1402665238_thumb.jppost-9040-0-37586300-1402665238_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Ce le doresc idiotilor care arunca bani pe programe de rahat ca astea ca sa-si umple buzunarele ii doresc si lui Mircea Cartarescu. Adaptand putin citatul lui Ion Zimbru: s-a vrut scriitor, dar s-a nascut elice.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.