Jump to content

Sindicaliştii Sanitas cer mărirea salariilor


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Sindicaliştii Sanitas cer mărirea salariilor

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas au anunţat începerea unor acţiuni de protest, în perioada 23 iunie  - 4 iulie a.c. Reprezentanţii angajaţilor din sistemul sanitar sunt în continuare nemulţumiţi de salariile prea mici şi de contractul colectiv de muncă în sectorul de Sănătate. Protestatarii vor picheta sediile ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor.
"Sunt în continuare probleme cu angajarea de personal, sunt, de asemenea, discrepanţe salariale majore, lucruri care ne nemulţumesc profund. Membrii Consiliului Naţional al Sanitas s-au întâlnit pe 13 şi 14 iunie, au pus la punct o serie de revendicări şi au trimis un avertisment către Ministerul Sănătăţii. Dacă în cursul acestei săptămâni nu vom primi un răspuns, suntem hotărâţi să protestăm", ne-a declarat Paraschiv Sălăvăstru, preşedintele Sanitas Galaţi.
Membrii filialei Sanitas Galaţi se vor întâlni miercuri, 18 iunie, pentru a hotărî exact ce acţiuni de protest vor organiza.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Creşteri salariale pentru angajaţii cu venituri mici din Sănătate

* Liderii sindicali spun că protestele anunţate vor fi amânate ca urmare a acestor majorări * Reprezentanţii asociaţiilor profesionale spun că o astfel de creştere nu va stopa plecarea angajaţilor din sistem

Peste 1.500 de angajaţi din sistemul public de Sănătate din judeţul Galaţi vor beneficia de o creştere salarială de 10 la sută. Sporul salarial va fi acordat în două tranşe doar acelor angajaţi ale căror salarii nu depăşesc plafonul de 1.500 de lei pe lună. Potrivit ministrului Finanţelor Publice, Ioana Petreu, prima majorare salarială, de 5 la sută, va fi acordată începând cu 1 decembrie 2014, urmând ca de la 1 martie 2015 să fie aplicată altă majorare, tot de 5 la sută.
Reprezentanţii Sindicatului Sanitas au anunţat în cursul săptămânii trecute că vor organiza proteste pe data de 4 iulie, dacă Guvernul nu va da curs cererilor formulate de ei. "Noi nu privim aceste majorări salariale ca pe o victorie a sindicatului, ci mai mult ca pe un pas înainte înspre normalitate. Totuşi, pentru că am găsit înţelegere, protestele vor fi doar amânate, nu şi abandonate. Există încă multe nedreptăţi salariale făcute angajaţilor din sistem şi nu ne vom opri până ce nu le vom remedia", ne-a declarat Paraschiv Sălăvăstru, preşedintele Sanitas Galaţi.

"Creşterea salarială nu va ţine asistenţii în ţară"

Printre angajaţii care vor beneficia de creşterea salarială de 10 la sută se numără şi mulţi asistenţi. Daniela Artimof, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali (OAMGMAMR) filiala Galaţi, este de părere că, deşi un pas câştigat, o astfel de creştere reprezintă o sumă prea mică pentru o bună parte dintre salariaţi, dacă ne raportăm la creşterea preţurilor.
"Considerăm că sunt importante pentru toţi angajaţii creşterile salariale care reuşesc să acopere măcar o parte din scăderea salariului real suferită în ultimii ani, dar nu cred că această mărire va putea diminua sau stopa numărul foarte mare de asistenţi medicali care îşi întocmesc formele legale de plecare la muncă în străinătate. Mai ales că sunt foarte multe solicitări pentru muncă în Marea Britanie şi Belgia", ne-a declarat Daniela Artimof.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.