Jump to content

Cât costă paza, întreţinerea şi curăţenia Galaţiului


Recommended Posts

Cât costă paza, întreţinerea şi curăţenia Galaţiului

* Numai Poliţia Locală a cheltuit 7,4 milioane de lei doar pe salariile angajaţilor * Iluminatul public a „ars” de 11 milioane de lei, salubrizarea ne-a „curăţat” de 22 de milioane de lei, iar 4 milioane de lei au stins setea gălăţenilor

Scump, ar fi răspunsul generic la întrebarea "Cât ne-au costat paza, întreţinerea şi curăţenia oraşului?", dacă avem în vedere că suma totală sare de 66 de milioane de lei.

După cum am promis, continuăm analiza modului în care Primăria municipiului Galaţi a cheltuit banii din bugetul local al anului 2013, aşa cum reiese din contul de execuţie bugetară votat recent de aleşii locali.
Poliţia Locală a avut la dispoziţie un buget de peste 9,8 milioane de lei, dar a fost chivernisită şi a cheltuit 9,7 milioane lei. Din aceşti bani, 7,4 milioane de lei s-au dus numai pe salarii, iar restul, pe bunuri. Pentru paza domeniului public, însă, Primăria a scos din buzunar alte 1,4 milioane de lei. Tot la capitolul cheltuieli intră şi suma de 484.580 de lei pentru asigurarea salariilor şi a funcţionării Serviciul Protecţie Civilă. În total, ca să ne simţim în siguranţă în oraş, Primăria a cheltuit peste 11,6 milioane de lei, adică peste 2,6 milioane de euro.
Serviciile de întreţinere a iluminatului public şi consumul de energie electrică au înghiţit 11,4 milioane de lei, o sumă comparabilă cu cea de la „siguranţă”.
Pe ape meteorice, întreţinerea cişmelelor şi fântâni plus consumul de apă s-au „scurs” peste 4 milioane de lei! Însetaţi mai suntem! Reparaţiile executate de Primărie la imobile au uşurat bugetul local cu 1,6 milioane de lei.
Nu ştim dacă oraşul vi s-a părut mai curat decât în alţi ani, cert este că, pentru activitatea de salubrizare, Serviciul Public Ecosal a cheltuit suma de 22,2 milioane de lei, din care 5,2 milioane de lei pentru cheltuieli de personal, iar diferenţa de peste 17 milioane de lei pentru bunuri şi obiecte de inventar. Mai trebuie spus că, din bugetul general al oraşului, s-au cheltuit pentru serviciile de colectare a deşeurilor menajere din municipiului Galaţi peste 15,5 milioane de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.