Jump to content

Trei gălăţeni, campioni europeni la bridge


dcp100168

Recommended Posts

Trei gălăţeni, campioni europeni la bridge

Clubul de Bridge al Feroviarilor din România, cu sediul în Galaţi, a organizat, în perioada 10-14 iunie 2014, în colaborare cu Regionala CF Galaţi şi Federaţia Română de Bridge, cea de-a 33-a ediţie a Campionatului European de Bridge al Feroviarilor. Competiţia, care se desfăşoară din doi în doi ani, a avut loc la Tulcea, fiind a două oară când este găzduită de România. La concurs au fost prezenţi aproximativ 50 de jucători „feroviari” din Norvegia, Finlanda, Danemarca, Franţa, Ungaria şi România.
Echipa României a obţinut cea mai bună performanţă din istoria participărilor sale la această competiţie, reuşind pentru prima dată câştigarea titlului de campioană europeană. Locul doi a fost ocupat de Norvegia, iar pe trei s-a clasat Ungaria.
Din formaţia României au făcut parte trei gălăţeni: Gabriel Ovidenie (inginer la Regionala CF Galaţi), Spiru Mantu (director Arcada) şi Eduard Munteanu. Coechipieri ai acestora au fost Eugen Chelu, Gabriel Dumitrasciuc, Sorin Zahiu, Ionică Gavriliu şi Aurel Ciotârcă - căpitan nejucător.
Deşi este un joc foarte popular în Europa Occidentală şi America, atât cea de Nord cât şi cea de Sud, cu sute de mii de practicanţi, bridge-ul este un sport destul de puţin practicat în România. Asemănător şahului că mod de gândire, bridge-ul are şi un puternic caracter social, fiind un joc de echipă, iar rezultatul final depinde în mare măsură de colaborarea celor doi parteneri ce formează o axă (engl. bridge = pod). Altfel, bridge-ul reprezintă şi un mod plăcut de petrecere a timpului liber, fiind unul din cele mai populare jocuri de societate.
Bridge-ul competiţional a început să se dezvolte în jurul anilor ’30, la momentul actual desfăşurându-se campionate mondiale, europene şi Olimpiadă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.