Jump to content

Profesoară gălăţeancă prinsă luând mită


dcp100168

Recommended Posts

Profesoară gălăţeancă prinsă luând mită

O profesoară de matematică din judeţul Galaţi, G.V., a fost prinsă, săptămâna aceasta, în timp ce primea mită, chiar la unitatea de învăţământ unde predă. Flagrantul a fost organizat la Grupul Şcolar „Tudor Vladimirescu”, în cursul zilei de miercuri, de organele specializate.

Contactat telefonic, directorul Nicolae Carp ne-a confirmat că flagrantul a avut loc miercuri, dar că dumnealui nu poate da nicio declaraţie, întrucât nu a fost în şcoală în acel moment, fiind prezent la şedinţa cu directorii, organizată în municipiul Galaţi.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi ne-a declarat că a aflat despre acest incident de la cei de la Grupul Şcolar „Tudor Vladimirescu” şi că aşteaptă concluziile Parchetului înainte de a începe propria anchetă.

presadegalati.ro

Later edit. Magistraţii au decis că Valentina Gurău poate fi cercetată în stare de libertate.

Link to comment
Share on other sites

Flagrant în cancelarie ca să îşi salveze iubita de la corigenţă

Procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi explică cum s-a derulat operaţiunea mită la liceul din Tudor Vladimirescu. „Denunţătorul, C.A., din comună, a venit pe data de 17 iunie la DGA şi a sesizat că profesoara de matematică Valentina G. i-a pretins 500 lei mită pentru a o trece clasa pe prietena lui, G F., din clasa a XI-a în următoarea. Eleva avea corigenţă la matematică. Pe 18 iunie, în timp ce se afla în cancelarie cu profesoara, denunţătorul i-a dat plicul cu 500 lei şi s-a făcut flagrantul. Profesoara a fost reţinută pe ordonanţă, dar apoi instanţa a respins arestarea ei”, a precizat Liliana Istrate, parchetul de pe lângă tribunalul Galaţi. Procurorii au făcut recurs care se va judeca săptămâna viitoare la Curtea de Apel.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Profesor de matematică trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au trimis în judecată zilele trecute un profesor de matematică care predă la un liceu tehnologic din judeţ, după ce acesta a cerut în mod repetat bani de la un elev pentru a-i da notă de trecere.

Povestea a început în luna iunie 2014, când un gălăţean a formulat plângere penală împotriva profesorului Valentina Gurău sub acuzaţia de luare de mită. Bărbatul susţine că în urma discuţiilor cu prietena sa, G.F., a aflat că dascălul îi pusese note foarte mici la Matematică, iar profesoara i-ar fi spus „de ce să nu contribuie şi ea ca toţi ceilalţi!”, cerându-i apoi să-i aducă 500 de lei într-un plic alb pentru a-i da o notă de trecere. Anchetatorii au constatat că G.F. era foarte aproape de a fi lăsată corigentă la materia amintită, dar la celelalte discipline nu avea astfel de probleme. Prietenul lui G.F. s-a interesat şi a aflat, conform poliţiştilor, că profesorul Valentina Gurău făcuse o practică din a pune note mici elevilor, condiţionând apoi promovarea şcolară a acestora de plata unor sume de bani.

Prinsă în flagrant

Procurorii au obţinut autorizaţie pentru înregistrarea audio-video a întâlnirii dintre denunţător şi Valentina Gurău, marcând şi banii pe care aceasta din urmă să-i primească cu menţiunea „Mită.18.06.2014”. Dascălul a fost surprins ulterior cu banii asupra sa, însă a susţinut că este victima unei înscenări. Valentina Gurău le-a spus anchetatorilor că a primit banii de la denunţător, care este un fost elev şi ar fi dorit astfel să îi mulţumească pentru că l-a ajutat de mai multe ori. Bărbatul a negat însă că ar fi fost elevul profesorului în cauză şi că ar fi fost ajutat sau consiliat de aceasta. Profesorul a fost pus sub control judiciar de procurori şi va răspunde acum pentru luare de mită. Valentina Gurău lucrează de 24 de ani la un liceu tehnologic din judeţ, instituţie şcolară la care a fost şi director, dar a activat pentru o perioadă şi ca metodist la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Profesoară de matematică condamnată pentru luare de mită

Tribunalul Galaţi a condamnat-o la sfârşitul săptămânii trecute pe Valentina Gurău, profesoară de matematică, la doi ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere, pentru luare de mită. Dascălul predă la un liceu tehnologic din judeţ şi a ajuns în atenţia procurorilor după ce ar fi cerut în mod repetat bani de la un elev pentru a-i da notă de trecere.

Povestea a început în luna iunie 2014, când un gălăţean a formulat plângere penală împotriva profesoarei Valentina Gurău sub acuzaţia de luare de mită. Bărbatul susţine că în urma discuţiilor cu prietena sa, G.F., a aflat că dascălul îi pusese note foarte mici la Matematică, iar profesoara i-ar fi spus: „de ce să nu contribuie şi ea ca toţi ceilalţi?”, cerându-i apoi să-i aducă 500 de lei într-un plic alb pentru a-i da o notă de trecere. Anchetatorii au constatat că G.F. era foarte aproape de a fi lăsată corigentă la materia amintită, dar la celelalte discipline nu avea astfel de probleme. Prietenul lui G.F. s-a interesat şi a aflat, conform poliţiştilor, că profesoara Valentina Gurău făcuse o practică din a pune note mici elevilor, condiţionând apoi promovarea şcolară a acestora de plata unor sume de bani.

Procurorii au obţinut autorizaţie pentru înregistrarea audio-video a întâlnirii dintre denunţător şi Valentina Gurău, marcând şi banii pe care aceasta din urmă să-i primească cu menţiunea „Mită.18.06.2014”. Dascălul a fost surprins ulterior cu banii asupra sa, însă a susţinut că este victima unei înscenări. Valentina Gurău le-a spus anchetatorilor că a primit banii de la denunţător, care este un fost elev şi ar fi dorit astfel să îi mulţumească pentru că l-a ajutat de mai multe ori. Bărbatul a negat însă că ar fi fost elevul profesoarei în cauză şi că ar fi fost ajutat sau consiliat de aceasta. Valentina Gurău lucrează de 24 de ani la un liceu tehnologic din judeţ, instituţie şcolară la care a fost şi directoare, dar a activat pentru o perioadă şi ca metodist la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

Pentru dascăl greul abia de acum începe, în condiţiile în care judecătorii i-au interzis să mai exercite profesia de cadru didactic pentru un an de zile. Valentina Gurău a fost obligată şi ca pe durata termenului de încercare de doi ani de zile să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei comunei Tudor Vladimirescu ori a Liceului Tehnologic "Tudor Vladimirescu" din localitate.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Profesor condamnat definitiv pentru luare de mită

Curtea de Apel Galaţi a condamnat-o definitiv, la sfârşitul săptămânii trecute, pe Valentina Gurău, profesor de matematică, la doi ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere, pentru luare de mită. Dascălul predă la un liceu tehnologic din judeţ şi a ajuns în atenţia procurorilor după ce ar fi cerut în mod repetat bani de la un elev pentru a-i da notă de trecere.

Povestea a început în luna iunie 2014, când un gălăţean a formulat plângere penală împotriva profesorului Valentina Gurău sub acuzaţia de luare de mită. Bărbatul susţine că în urma discuţiilor cu prietena sa, G.F., a aflat că dascălul îi pusese note foarte mici la Matematică, iar profesoara i-ar fi spus: „De ce să nu contribuie şi ea ca toţi ceilalţi?”, cerându-i apoi să-i aducă 500 de lei într-un plic alb pentru a-i da o notă de trecere. Anchetatorii au constatat că G.F. era foarte aproape de a fi lăsată corigentă la materia amintită, dar la celelalte discipline nu avea astfel de probleme. Prietenul lui G.F. s-a interesat şi a aflat, conform poliţiştilor, că profesorul Valentina Gurău făcuse o practică din a pune note mici elevilor, condiţionând apoi promovarea şcolară a acestora de plata unor sume de bani.

Nu mai poate profesa ca dascăl

Procurorii au obţinut autorizaţie pentru înregistrarea audio-video a întâlnirii dintre denunţător şi Valentina Gurău, marcând şi banii pe care aceasta urma să-i primească, cu menţiunea „Mită.18.06.2014”. Dascălul a fost surprins ulterior cu banii asupra sa, însă a susţinut că este victima unei înscenări. Valentina Gurău le-a spus anchetatorilor că a primit banii de la denunţător, care este un fost elev, şi că acesta ar fi dorit astfel să îi mulţumească pentru că l-a ajutat de mai multe ori. Bărbatul a negat însă că ar fi fost elevul profesorului în cauză şi că ar fi fost ajutat sau consiliat de aceasta. Valentina Gurău lucrează de 24 de ani la un liceu tehnologic din judeţ, instituţie şcolară la care a fost şi director, dar a activat pentru o perioadă şi ca metodist la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi. Judecătorii au apreciat acum că se impune ca Valentina Gurău să nu îşi mai exercite profesia de cadru didactic pentru un an de zile. Totodată, dascălul a fost obligat şi ca pe durata termenului de încercare de doi ani de zile să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei comunei Tudor Vladimirescu ori la Liceul Tehnologic „Tudor Vladimirescu” din localitate.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.