Jump to content

Oţelul se reuneşte pentru noul sezon


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Oţelul se reuneşte pentru noul sezon

Final de vacanţa pentru jucătorii Oţelului. Gruparea roş-alb-albastră are stabilită reunirea lotului pentru luni, de la ora 12.00. Cea mai importantă prezenţă va fi cea a lui Florin Burhală, reprezentantul companiei australiene care a preluat managementul sportiv la Oţelul.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, sunt şanse mici să aibă loc noutăţi spectaculoase. Vor trebui să se prezinte şi fotbaliştii care n-au avut câştig de cauză în tentativele lor de a-şi depune memorii să devină liberi de contract, Astafei, Sîrghi, Marquinhos, Popescu şi Pungă.

Altfel, echipa gălăţeană va sta în Galaţi timp de o săptămână după reunire, urmând ca apoi delegaţia roş-alb-albastră să plece în străinătate unde se va efectua un stagiu de pregătire centralizată. Primul joc oficial al sezonului este programat pentru 16 iulie, în prima fază a Cupei Ligii.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Primul antrenament al Oţelului (live text)

11:21 Enes Sipovici, primul venit la reuniunea lotului. Imediat după el a sosit şi Andrei Marus. 15 suporteri s-au strâns deja în faţa porţii stadionului. Se pare că Florin Burhala n-a ajuns în Galaţi şi nu va fi prezent  la reuniunea lotului. Primul antrenament va fi condus de Constantin Schumacher, tehnicianul echipei secunde.Suporterii continuă să vină în faţa stadionului. De la 12.30, administratorul special Lucian Ciofoaia va susţine o conferinţă de presă.
11:36 Este venit Andrei Rusu, asociatul lui Florin Burhala. Au sosit Andrei Miros şi Cosmin Stoian, cel de-al doilea a fost printre cei mai buni jucători de la echipa secundă. A venit Ciprian Milea, jucătorul ce aparţine de Fortuna Câmpina.
11:45 Gabriel Abraham şi Lucian Murgoci au venit la reuniune. Murgoci a fost împrumutat în returul sezonului trecut la Metalul Reşiţa. A venit şi Cristian Sîrghi, fotbalist care a avut memoriu depus pentru a deveni liber. Va oferi declaraţii mai târziu.
11:48 Popescu şi Cojoc, încă doi sosiţi. Au ajuns Moglan şi Lovin.
11:51 Mişelaricu şi Punga, încă doi jucători veniţi la reuniune.Alexandru Tudorie a sosit la reuniune. A venit şi Alex Zaharia.
12:02  "Huuuă hoţilor!" s-a strigat din vestiarul Oţelului.A venit şi Remus Pascu, directorul executiv al clubului.
12:16 A sosit şi Marquinhos,singurul străin sosit la reuniunea lotului până acum. Jucătorii nu s-au schimbat încă pentru antrenamentul care ar fi trebuit să înceapă de la ora 12! Suporterii au intrat în incinta stadionului. Sunt aproximativ 70 de fani prezenţi la reuniunea lotului.
12:41 Jucătorii se pregătesc să iasă pe teren pentru a efectua un antrenament. A ieşit Schumacher de la vestiare. Schumacher se îndreptă către terenul doi, unde va avea loc antrenamentul.
12:48 Tot către terenul doi se îndreaptă şi Daniel Florea, secundul de la echipa satelit a clubului cu Branet în frunte, care se ocupă de pregătirea portarilor.
12:50 Batfoi, ultima oară la Dunărea, se află în pregătire cu Oţelul.
12:51Tot la primul antrenament asistă şi Rusu, fundaş stânga de la echipa a doua.
12:58 Silviu Ilie efectuează şi el antrenament cu echipa.
13:01 Lotul complet: Abraham, Sipovici, Maruş, Cojoc, Miron, Stoian, Milea, Murgoci, Sîrghi, Popescu, Moglan, Lovin, Tudorie, Zaharia, Marquinhos, Batfoi, Rusu, Mişelaricu, Pungă şi Silviu Ilie.
13:05 Se aşteaptă începerea conferinţei de presă.  Au venit Costin şi Giurgiu la stadion.
13:08 Şi Victor Astafei e la stadion, dar nu se pregăteşte cu echipa.
13:15 Lucian Ciofoaia asistă la antrenamentul echipei.Acum începe conferinţa de presă.
13:18  Ciofoaia:  Pe scurt, la nivelul clubului, s-au format modificări în organigramă. Există şi departamentul de scouting. Andrei Rusu e directorul acestui departament, având target găsirea jucătorilor care vor face parte din club. Pe data de 30 plecăm în cantonament în Slovacia. Vom susţine patru jocuri de verificare, cu echipe din Polonia, Slovacia si Cehia. S-a încheiat parteneriatul cu Cavila, o firmă din Germania de echipament. Clubul va beneficia de echipament gratuit. Am bătut palma şi cu  o altă companie de ghete, Concave, care vor fi partenerii noştri.
13:20 Andrei Rusu: În săptămâna asta vom prezenta şi noile achiziţii.
13:21 Ciofoaia: Încă n-am luat o decizie privind antrenorul principal. La momentul de faţă, Branet antrenor cu portarii, iar Schumacher va rămâne secund.  Miercuri vom anunţa noul antrenor.  Nu ne mai dorin să vorbim de sume mari de bani sau despre ce performanţe să facem. Vrem mai întâi să realizăm ceea ce ne propunem. Vor retrograda sase echipe, suntem nevoiţi să avem o strategie mult mai bună pentru a nu ajunge în situaţia campionatului trecut de a avea emoţii cu retrogadarea. Avem nevoie de sprijinul suporterilor. Fără ei o să ne fie mai greu. Am speranţa că vom avea acel al doisprezecelea jucător, aşa cum s-a văzut în ultimele etape. Aşa pot apărea rezultatele. Din punct de vedere managerial, se desfăşoară acel audit al companiei australiene. Ei ne vor sprijini în continuare cu deciziile pe care trebuie să le luăm la club. Sunt stabilite toate lucrurile, inclusiv bugetul. Vom încerca să impunem un stil de lucru mai profesionist.
13:28 Rusu: Avem discuţii avansate cu Szekely, Batfoi şi Cristian Cristea. Avem discuţii cu jucători din Germania, care sunt tineri şi dornici de afirmare. Vom testa mai mulţi jucători în cantonamentul din Slovacia.
Ciofoaia: În urma colaborării cu cei de la Aspen , am stabilit împreună ca Andrei Rusu să facă parte din staff.
Rusu: prin intermediul meu a ajuns la Oţelul şi Gazele.
Ciofoaia: Rămâne de văzut cine vrea să stea să joace, nu-i putem forţa. Nu stăm într-un jucător, Oţelul e echipa Galaţiului.  Datele despre buget sunt confidenţiale, dar vă puteţi lua informţiile de pe siteul anaf, aşa cum presa a mai procedat.  Ne bazăm pe drepturile tv, sponsorizări pentru stabilirea bugetului.
Va contribui şi finanţatorul. Florin Buhală nu va fi finanţator, e reprezentatul firmei care ne va da consultanţă manageriale sportivă. Dacă paşii sunt spre decizia de preluare a clubului de către compania australiană, depinde de rezultatele viitoare. Narcis Răducan este în concendiu de odihnă, la cererea dândului.
Nu putem să ne luam obiective măreţe pentru acest sezon. Nu facem greşeala din ediţia trecută.  Szekely trebuia să vină de astăzi, dar îi naşte soţia.
Nu vreau să fac promisiuni fanilor până nu avem confirmarile
13:40  Rusu: De principiu, antrenorul va fi străin.
Ciofoaia: Îmi doresc toţi jucătorii care sunt sub contract, dar doar dacă se implică activ. Nu s-au făcut încă plăţile restante către jucători, dar vom rezolva şi această problemă.
13: 43 Final de Conferinţă.

sportgalati.com
 

Link to comment
Share on other sites

20 de jucători şi manager nou

FC Oţelul s-a reunit astăzi, cu 20 de jucători care au efectuat antrenamentul condus de Constantin Schumacher, antrenorul secund, ajutat de Daniel Florea şi Cristian Brăneţ. În plus, alţi trei, Astafei, Costin şi Giurgiu, au venit la reunire fără să se pregătească alături de echipă.

Ca noutăţi, a fost prezent Marius Bâtfoi (ultima oară la FCM Dunărea), plus Cosmin Stoian şi Adrian Rusu, de la echipa secundă.

Iată lotul complet prezent la reunire: Gabriel Abraham (portar), Enes Sipovici, Andrei Marus, Samoel Cojoc, Andrei Miron, Lucian Murgoci, Cristian Sîrghi, Dan Popescu, Robert Moglan, Silviu Ilie, Adrian Rusu, Constantin Mişelăricu (fundaşi), Florin Lovin, Ciprian Milea, Cosmin Stoian, Alexandru Zaharia, Marquinhos, Georgel Pungă (mijlocaşi), Alexandru Tudorie, Marius Bâtfoi (atacanţi).

Noul manager al echipei, cel care va coordona activitatea sportivă, este Andrei Rusu, pus de comun acord cu Aspen Alpine Management, compania australiană. Rusu l-a adus la Oţelul în trecut pe Daud Gazale.

dunareabatrana.ro

 

Marius Bâtfoi e un atacant de 24 de ani crescut la Steaua, iar în ultimul an a jucat pentru FCM Dunărea.

Tot atacant e şi Cristian Cristea (26 de ani), care a evoluat în liga secundă din Australia, pentru Southern Stars FC.

E aşteptat să se alăture lotului Janos Szekely, care a mai jucat la Oţelul, timp de un an şi jumătate, în perioada 2007-2008. De la Oţelul, Szekely a fost cumpărat de Steaua, cu nu mai puţin de 1,5 milioane de euro. După trei ani petrecuţi la gruparea bucureşteană, Szekely a jucat în străinătate, la Volga (Rusia) şi Korona Kielce (Polonia). A revenit apoi în România, unde a fost legitimat la U Cluj şi FC Braşov. Ajuns la vârsta de 31 de ani, Szekely poate evolua pe postul de mijlocaş dreapta. Deşi trebuia să fie prezent la reunirea lotului, a absentat motivat pentru că a născut soţia lui.

În afară de cei trei, au fost promovaţi doi jucători de la echipa a doua. Cosmin Stoian, un fotbalist ambidextru, care a impresionat la formaţia secundă, ar fi trebuit să facă pasul către prima echipă mai devreme, dar a fost accidentat. Cel de-al doilea, Adrian Rusu, evoluează pe postul de fundaş stânga.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Încă două noutăţi la Oţelul

După ce Andrei Rusu, noul şef al departamentului de scouting de la Oţelul, a anunţat trei jucători transferaţi de gruparea roş-alb-albastră (Szekely, Cristea şi Bâtfoi), plus cei doi veniţi de la echipa secundă (Stoian şi Rusu), alte două noutăţi vor lua parte la antrenamentele Oţelului. Unul vine tot pe filiera echipei secunde, portarul Alexandru Vlasie, poreclit „Kahn”, iar celălalt, Silviu Izvoranu, e un fost jucător al Oţelului.

Izvoranu e aşteptat să se alăture lotului gălăţenilor la antrenamentul de miercuri al echipei, odată cu sosirea lui Szekely şi Cristea.

Silviu Izvoranu (31 de ani) a mai jucat la Oţelul în perioada 2004-2006, după care a mai evoluat pentru Poli Timişoara, Dinamo, Astra, Internaţional Piteşti, „U” Cluj, Volyn Lutk şi CS „U” Craiova. Izvoranu va semna cu Oţelul din postura de jucător liber de contract.

Mai multe noutăţi în lot e de aşteptat să apară în cantonamentul roş-alb-albaştrilor din Slovacia.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Oţelul a transferat un fundaş dreapta

Gruparea gălăţeană continuă să facă transferuri îanintea plecării în cantonamentul din Slovacia, programat la începutul săptămânii viitoare. După primele patru noutăţi, oficialii roş-alb-albaştrilor au adus întăriri şi pentru postul de fundaş dreapta. Titularul din sezonul precedent, Stephane Tritz a plecat la Brest, în liga a doua din Franţa, astfel că postul pe care a evoluat francezul rămăsese deficitar.

Pentru a acoperi plecarea lui Tritz, Oţelul l-a transferat pe Ionuţ Marius Tomozei. Ultima oară la ASA Tg. Mureş, echipă cu care a reuşit să promoveze în Liga I, fundaşul dreapta în vârstă de 23 de ani a mai evoluat înainte pentru Metalul Reşiţa, CSM Râmnicu Vâlcea şi FC Snagov. În ultimul sezon a reuşit să marcheze şi un gol pentru ASA Târgu Mureş.
Tomozei e al cincilea jucător transferat de Oţelul în această vară, după Bâtfoi, Cristea, Szekely şi Izvoranu.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Întăriri de la echipa a doua

Trei jucători au făcut pasul către prima echipă în această săptămână: Alexandru Vlasie, Adrian Rusu şi Cosmin Stoian.
Alexandru Vlasie este un portar în vârstă de 24 de ani, care a mai avut contact cu echipa mare în urmă cu doi ani, când antrenor era Viorel Tănase, dar n-a prins niciun minut. Vlasie a fost promovat la prima echipă din cauza crizei de portari prin care trece clubul acum. Goicoechea a plecat la Arouca, iar Simaitis a refuzat să mai revină în România din cauza restanţelor salariale.
Adrian Rusu, 19 ani, joacă pe postul de fundaş stânga şi a fost promovat la recomandarea antrenorului Constantin Schumacher. Rusu este un produs 100% al Oţelului.
Cosmin Stoian, în vârstă de 19 ani, e unul dintre cele mai promiţătoare produse ale Centrului de Copii şi Juniori din ultimii ani, alături de Tudorie, Moglan şi Dajbog. Stoian poate juca pe orice post de la mijloc în sus, având evoluţii extrem de bune atât la echipele de juniori, cât şi la formaţia satelit. El ar fi trebuit să facă pasul către prima echipă mai devreme, dar progresul i-a fost stopat de accidentare în două rânduri.
Tot cu legături de la echipa a doua se află în lotul Oţelului şi alţi jucători, Andrei Miron (fundaş central), Andrei Marus (fundaş dreapta) sau Robert Moglan (fundaş central).

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Nicolo Napoli negociază preluarea Oţelului

Oţelul Galaţi s-a despărţit în această vară de antrenorul german Ewald Lienen, de directorul general Narcis Răducan şi de mai mulţi jucători, după ce a reuşit să se salveze in extremis de la retrogradare. Gruparea de la Dunăre e în insolvenţă şi negociază cu Nicolo Napoli numirea italianului în funcţia de antrenor principal. Napoli, care are 52 de ani, a antrenat ultima oară pe FC Universitatea Craiova, fiind un bun cunoscător al fotbalului românesc. Are deja 10 ani de când pregăteşte echipe de la noi din ţară, atât în prima cât şi în a doua divizie.

digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Andrei Rusu: ”Vom aduce jucători din Germania din Ligile a II-a şi a III-a”

Şeful Departamentului de Scouting de la Oţelul, Andrei Rusu, a vorbit la Lider Sportiv de la Pro FM-Lider FM, despre numirea antrenorului german Michael Weiss sau jucătorii pe care clubul îi va transfera pentru viitorul sezon al Ligii I.

Andrei Rusu: ”Noi am căutat să găsim un antrenor străin. Îi ştim pe domnul Weiss şi pe secundul lui de ceva timp şi cred că putem face echipă bună. Am vorbit cu cei doi timp de două-trei săptămâni şi am ajuns la un acord. Michael Weiss este profesor de fotbal, motivează foarte bine jucătorii, iar cu acest tandem credem că poate face faţă situaţiei de la Oţelul. Nu pot să vă spun de stilul de joc, are un stil propriu, german, nu va avea nici stilul lui Grigoraş, Cârţu sau Lienen, va fi altceva. Vom avea jucători tineri dornici de performanţă care vor să se afirme în prima ligă din România.  Suntem în negocieri cu mai mulţi portari şi cu mai mulţi jucători străini. Vor veni mulţi jucători în cantonament pe care o să îi urmărim şi o să putem spune dacă ne pot ajuta. Vom aduce jucători din Germania, din Ligile a II-a şi a III-a, care să lupte pentru evitarea retrogradării. La echipă vom avea şi jucători ”veterani”, nu doar tineri, vom încropi o echipă care să facă faţă noului sistem competiţional.  Nu are importanţă că am reluat pregătirile mai târziu decât celelalte echipe, o să avem timp destul să ne omogenizăm şi să ajungem la ce ne dorim. Antrenorul Weis va semna azi sau mâine contractul cu Oţelul, deocamdată a semnat un ”agreement”, e nevoie de traducere a contractului în mai multe limbi”.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Oţelul a plecat în cantonament cu 16 jucători

Oţelul a plecat astăzi într-un stagiu de pregătire de 12 zile la Poprad, în Slovacia.

16 jucători au plecat din Galaţi: Silviu Ilie, Alexandru Tudorie, Robert Moglan, Enes Sipovici, Constantin Mişelăricu, Andrei Marus, Lucian Murgoci, Andrei Miron, Gabriel Abraham şi Samoel Cojoc; au fost promovaţi de la echipa a doua Cosmin Stoian, Adrian Rusu şi Alexandru Vlasie, Alexandru Boştină, Stelian Cucu şi Alexandru Catană.

Alţi 5 jucători se vor alătura lotului în Slovacia. Este vorba despre Alex de la Ingolstadt, Benjamin Onwuachi de la Iraklis, Junior Torunarigha de la Carl Zeiss Jena, Julius Davies de la Brisbane Roar şi Marcel Avdic de la Waldhof Manheim.

Patru dintre jucătorii Oţelului nu au făcut deplasarea,  Zaharia, Milea, Popescu şi Marquinhos, ei fiind puşi pe lista de transferări.

Alţi trei fotbalişti sunt aşteptaţi să semneze cu Oţelul şi să se alăture lotului în Slovacia: Szekely, Bâtfoi şi Izvoranu.

presadegalati.ro

 

Plecarea din Galaţi către Slovacia s-a făcut cu un număr redus de jucători şi fără antrenorul principal. De altfel, sunt aşteptaţi să se alăture lotului mai mulţi fotbalişti în perioada următoare, dar şi antrenorul Michael Weiss, alături de Steffen Menze, secundul său, care a fost director sportiv la Dynamo Dresda.

Lotul deplasat de Oţelul în Slovacia: Abraham, Vlasie (portari), Ilie, Sipovici, Marus, Moglan, Murgoci, Miron, Cojoc, Rusu, Mişelăricu, Tomozei, Catană (fundaşi), Stelian Cucu, Stoian (mijlocaşi), Tudorie, Cristea (atacanţi).

Izvoranu, Szekely şi Bâtfoi n-au semnat încă, iar situaţia lor va fi clarificată în zilele următoare.

De asemenea, sunt aşteptaţi să sosească în cantonamentul Oţelului de la Poprad (Slovacia) şi cinci jucători străini: Alex Ikeng (mijlocaş defensiv de la Ingolstadt), Benjamin Onwuachi (atacant de la Iraklis), Junior Torunarigha (atacant de la Carl Zeiss Jena), Julius Davies (mijlocaş ofensiv de la Brisbane Roar) şi Marcel Avdic (mijlocaş lateral de la Waldhof Manheim).

Altfel, fotbaliştii din sezonul trecut care n-au ajuns încă la o înţelegere cu oficialii clubului, au rămas acasă şi au fost puşi pe lista de transferuri. Cei patru sunt Zaharia, Milea, Popescu şi Marquinhos.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Lotul Oţelului a plecat luni în cantonament

De astăzi, „locul de joacă” al echipei gălăţene Oţelul se mută în Slovacia. Astfel, de la sediul sediului, au plecat spre aeroportul Otopeni şi de acolo spre Poprad, Slovacia, următorii jucători: Silviu Ilie, Enes Sipovic, Alexandru Tudorie, Andrei Marus, Lucian Murgoci, Andrei Miron, Samoel Cojoc, Cosmin Stoian, Cristian Cristea, Robert Moglan, Gabriel Abraham, Adrian Rusu, Constantin Mişelăricu, Alexandru Vlasie, Marius Tomozei, Alexandru Boştină, Stelian Cucu, Alexandru Catană şi Dan Popescu.

Aceşta sunt însoţiţi de stafful tehnic, din care fac parte şeful Departamentului de Scouting, Andrei Rusu, antrenorul principal de la Oţelul II, Daniel Florea, şi antrenorul portarilor, Cristian Brăneţ. Lor li se vor alătura, direct în Slovacia, antrenorul neamţ Hans Michael Weiss şi Steffen Menze, antrenorul de 45 de ani ce va completa stafful tehnic al Oţelului.

În cantonament vor mai veni şi jucătorii: Jose-Alex Ikeng - mijlocaş defensiv, Julius Davies - mijlocaş ofensiv, Marcel Avdic - mijlocaş lateral, Junior Torunarigha - atacant de careu şi Benjamin Onwuachi - atacant.

Conform programului din momentul de faţă, Oţelul Galaţi va disputa patru meciuri amicale în cantonamentul din Poprad, cu două formaţii din Slovacia, una din Cehia şi una din Polonia. Primul meci este programat pe 5 iulie, cu o formaţie din liga secundă slovacă.

În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi jucători ai clubului, respectiv Cristian Bogdan Sîrghi, Marcus Vinicius Vidal Cunha, Florian Alexandru Zaharia, Georgel Pungă, Remus Bogdan Chipirliu şi Tadas Simaitis, aceştia nu fac deplasarea în Slovacia. Ei se află în acest moment în lotul echipei Oţelul II şi, de asemenea, pe lista de transferuri a echipei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cam aşa ar putea arăta o echipă posibilă:

Vlasie (Abraham) - Cojoc (Tomozei, Marus), Sipovici (Miron, Catană), Izvoranu (Moglan, Mişelăricu), D.Popescu (Murgoci, A.Rusu) - Szekely (Avdic), Ikeng (S.Cucu), Davies (Stoian), S.Ilie - Tudorie (Bâtfoi, Cristea), Torunarigha (Onwuachi, Boştină).

N-aş putea spune că e foarte rea, deşi poate de un portar cu experienţă ar fi nevoie. Cu siguranţă, însă, evitarea retrogradării e singurul obiectiv realizabil. Şi nu uşor...

Link to comment
Share on other sites

Lista adversarilor Oţelului în Slovacia

Oţelul a plecat de ieri în Slovacia, la Poprad, acolo unde va efectua un stagiu de pregătire centralizată până pe 12 iulie. Gruparea gălăţeană va disputa şi patru partide amicale, în compania unor formaţii din zonă. Primul joc oficial este programat pentru data de 19 iulie, în Cupa Ligii, în timp ce noul sezon al Ligii I va debuta pe 25 iulie.
Iată programul partidelor amicale ale Oţelului în cantonamentul din Slovacia:

Frydek Mistek (sâmbătă, 5 iulie) din liga a doua din Cehia. Frydek s-a bătut pentru evitarea retrogradării în sezonul precedent şi a terminat campionatul pe locul 14, primul deasupra liniei de retrogradare.

Tatran Presov (luni, 7 iulie) din liga a doua din Slovacia. Tatran a încheiat sezonul trecut pe locul patru. E una dintre cele mai importante echipe din eşalonul secund slovac.

Dunajska Streda (miercuri, 9 iulie) din prima ligă a Slovaciei. Dunajska a terminat campionatul precedent pe locul 11. E o formaţie de tradiţie a ţării în care Oţelul îşi desfăşoară cantonamentul. Formaţia slovacă are opt jucători străini în lot.

Ruch Chorzov (vineri, 11 iulie) din prima ligă a Poloniei. Ruch a avut un sezon foarte bun în ediţia precedentă de campionat şi a terminat sezonul pe locul trei. Va participa în tururile preliminare din Europa League. Amicalul cu Ruch va fi ultimul, dar şi cel mai puternic al cantonamentului, pentru Oţelul.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Trei transferuri picate

După plecările masive ale fotbaliştilor care au evoluat în sezonul precedent pentru Oţelul, un număr mare de alţi jucători au fost aduşi în locul lor. Totuşi, o parte dintre ei, deşi erau foarte aproape de a semna, n-au ajuns la un acord final cu FC Oţelul pentru a evolua din sezonul viitor la gruparea gălăţeană. Astfel, trei jucători ce păreau ca şi transferaţi, au şanse mici de a purta tricoul roş-alb-albastru din ediţia viitoare de campionat.

Janos Szekely, Silviu Izvoranu şi Marius Bâtfoi n-au ajuns la un acord final cu Oţelul, astfel că transferurile celor trei au picat. Izvoranu şi Bâtfoi s-au pregătit cu echipa la Galaţi, în zilele premergătoare plecării în Slovacia, dar n-au făcut parte din lotul deplasat.
Deşi a fost anunţat la conferinţa de presă de după reunirea lotului, Szekely n-a mai ajuns deloc la Galaţi şi nici în Slovacia, în cantonament.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Trei fotbalişti au semnat pe doi ani cu Oţelul

FC Oţelul a anunţat miercuri că atacanţii Cristian Cristea şi Benjamin Onwuachi, alături de mijlocaşul Jose-Alex Ikeng, au semnat contracte pe doi ani cu gruparea gălăţeană.
Cristian Cristea (26 de ani) a fost ultima dată la Farul Constanţa, unde a jucat în sezonul trecut doar în cinci partide. A fost format la FC Snagov şi a mai trecut pe la Viitorul Constanţa, ASA Târgu Mureş şi a fost legitimat jumătate de an la echipa australiană Southern Stars din Melbourne.
Nigerianul Onwuachi a jucat în ultimele şapte sezoane în Cipru şi Grecia. În campionatul 2013-2014 a evoluat pentru Iraklis (Liga a II-a din Grecia), cu 4 goluri marcate în 24 de meciuri.
Mijlocaşul camerunez Jose-Alex Ikeng (26 de ani) a jucat sezonul trecut în prima ligă din Austria, evoluând în doar şase partide pentru Austria Lustenau. Şi-a făcut junioratul la Vfb Stutgart, din 2008 până în 2011 a jucat la echipa secundă a celor de la Werder Bremen, în liga a treia germană, iar apoi a fost două sezoane în liga secundă din Germania, la echipa Ingolstadt.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Hans Michael Weiss: "E mult de muncă la condiţia fizică a jucătorilor"

Antrenorul german Hans Michael Weiss a declarat, la mai puţin de o săptămână de la preluarea formaţiei Oţelul Galaţi, că este mult de muncă la condiţia fizică a jucătorilor, precizând că va renunţa la un meci de verificare pentru a se concentra pe antrenamente. "E mult de muncă. Jucătorii trebuie să ajungă la acelaşi nivel în ceea ce priveşte condiţia fizică şi, uşor-uşor, să intre în programul normal. Trebuie să lucrăm mai mult la antrenamente decât la meciuri, de aceea s-ar putea să renunţăm la unul dintre amicalele programate", a afirmat Weiss, pentru site-ul oficial al clubului.

prosport.ro

Gruparea gălăţeană a renunţat la partida amicală cu Dunajska Streda, de pe 9 iulie, iar jocul cu Ruch Chorzov a fost mutat de pe 11 iulie cu o zi mai devreme.

Link to comment
Share on other sites

Oţelul a renunţat la Torunarigha

Mutările din cadrul lotului la Oţelul se petrec pe zi ce trece. După plecările în masă ale jucătorilor care au evoluat pentru gruparea roş-alb-albastră în sezonul trecut, au fost aduşi câţiva străini pe care antrenorul Hans Michael Wiess să-i vadă la lucru. Doi dintre ei au şi confirmat cu efect imediat, iar Oţelul a şi semnat deja contractele cu Ikeng şi Onwuachi.

Astăzi, tehnicianul german a renunţat la jucătorul Junior Torunarigha, un atacant de careu nigerian, 24 de ani, 1,92 înălţime. Şi-a făcut junioratul la Hertha Berlin şi a evoluat pentru echipa a doua a clubului. A trecut apoi pe la Oberhausen, Neustrelitz şi Carl Zeiss Jena. Se pare că n-a reuşit încă să treacă peste accidentare, aşa că nu va face parte din planurile de viitor ale Oţelului.
Andrei Rusu: "Junior Torunarigha va părăsi mâine lotul Oţelului. Atacantul nigerian de 24 de ani crescut de Hertha Berlin nu s-a refăcut complet după o accidentare suferită anul trecut şi, deocamdată, nu poate ajuta echipa noastră. În schimb, lotului continuă să i se alăture jucători străini care vor fi testaţi de tehnicianul Hans Michael Weiss".

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

O echipă posibilă (actualizare):

Vlasie (Abraham) - Cojoc (Tomozei, Marus), Sipovici (Miron, Catană), Mişelăricu (Moglan), D.Popescu (A.Rusu) - Avdic, Ikeng (S.Cucu), Davies (Stoian), S.Ilie (Murgoci) - Tudorie (Cristea), Onwuachi (Boştină).

Link to comment
Share on other sites

Sâmbătă, primul amical al verii

Aflată într-un stagiu de pregătire centralizată în Slovacia, gruparea gălăţeană se află înaintea primului meci amical dinaintea startului de sezon. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 14.00 (ora României). Adversarul Oţelului va fi Frydek Mystek, din liga a doua a Cehiei. Frydek a terminat sezonul precedent pe locul 14 în Cehia II, după ce începuse sezonul foarte bine şi s-a aflat în fruntea clasamentului.

După meciul cu Frydek, pentru gălăţeni mai sunt programate alte două jocuri de pregătire în Slovacia. Deşi trebuiau să fie patru de toate, antrenorul Hans Michael Weiss a renunţat la unul dintre ele. Astfel, în afară de jocul de sâmbătă, Oţelul va mai juca împotriva următorilor adversari: Tatran Presov (luni, 7 iulie) din liga a doua din Slovacia. Tatran a încheiat sezonul trecut pe locul patru. E una dintre cele mai importante echipe din eşalonul secund slovac. Ruch Chorzov (joi, 11 iulie) din prima ligă a Poloniei. Ruch a avut un sezon foarte bun în ediţia precedentă de campionat şi a terminat sezonul pe locul trei. Va participa în tururile preliminare din Europa League. Amicalul cu Ruch va fi ultimul, dar şi cel mai puternic al cantonamentului, pentru Oţelul.

Revenirea în ţară e programată pe 12 iulie. Primul joc oficial va avea loc pe 19, pe teren propriu, cu Ceahlăul, în optimile Cupei Ligii, în timp ce prima partidă din Liga I e programată pe 28 iulie, cu Dinamo, în deplasare.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Primul "11" în amicalul de astăzi: Vlasie - Marus, Miselaricu, Ivan (fundas central slovac in probe), Popescu - Cucu, Avdic - Onwuachi, Stoian, Ilie - Tudorie.

Clubul a anunţat că s-a renunţat la achiziţia portarului Cătană, în locul său urmând să fie testat Cezar Lungu, portar în vârstă de 26 de ani care a mai jucat la Steaua, Astra Giurgiu, Sportul Studenţesc, CSMS Iaşi şi FC Clinceni.

 

Cu trupa asta, am avea probleme şi dacă ar retrograda o singură echipă, nu şase...

Link to comment
Share on other sites

Scor final, Oţelul - MFK Frydek-Mystrek 2-3 (0-3)

Pentru gălăţeni a marcat Cristea (2).

Au jucat: Vlasie (Abraham) - Marus (Cojoc), Mişelăricu, Ivan, Popescu (Rusu) - Cucu (Sipovici), Avdic - Onwuachi (Ikeng), Stoian (Cristea), Ilie (Murgoci) - Tudorie.

Link to comment
Share on other sites

Oţelul - Tatran Presov 3-1 (2-0)

Golurile echipei noastre au fost marcate de Tudorie (26), Murgoci (27) şi Sipovici (88)

A jucat echipa: Lungu (59 Abraham) - Miron (78 Tomozei), Mişelăricu, Sipovici, Popescu (29 Rusu) - Cucu (66 Ikeng), Cojoc (61 Ilie) - Onwuachi, Cristea (78 Boştină), Murgoci (66 Davies) - Tudorie.

Link to comment
Share on other sites

O nouă actualizare a unei posibile formaţii (am schimbat şi sistemul de joc, mi se pare mai logic aşa, 4-1-4-1 sau 4-3-2-1):

Lungu (Vlasie, Abraham) - Tomozei (Marus), Mişelăricu (Miron), Sipovici (?Ivan, Moglan), D.Popescu (A.Rusu) - Ikeng (S.Cucu) - Avdic (Cojoc),  Onwuachi (Boştină), Davies (Stoian), S.Ilie (Murgoci) - Tudorie (Cristea)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.