Jump to content

Gabriel Bercan - maestrul de origami


dcp100168

Recommended Posts

Gabriel Bercan - maestrul de origami

Gabriel Bercan este masterand în anul al II-lea la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Însă dincolo de faptul că vrea să devină economist, mai are o pasiune:  meştereşte, oricând are timp liber, figurine origami. Are acasă o colecţie impresionantă de piese, de la cele mai simple, la adevărate capodopere din hârtie.

Una dintre ele este regina colecţiei şi cea despre care Gabriel e nevoit să dea cele mai multe detalii: o construcţie navală de mari dimensiuni: 47 cm înălțime, 29 cm lăţime şi 78 cm lungime, compusă din aproximativ 12.000 de piese minuscule din hârtie. Tânărul recunoaşte că a lucrat la navă, zilnic, timp de o lună şi că a avut ca model mai multe vapoare celebre.

”De origami m-am apucat în liceu, când am fost desemnat să mă ocup de partea de design la o firmă de produse cosmetice. Încet, încet am învăţat să fac forme complexe şi a început să-mi placă,” povesteşte Gabriel.

Hârtia utilizată de tânăr este una specială, un tip vechi folosit la imprimarea cu amoniac de către heliograf. Toate figurinele ce ies din mâna lui sunt de vânzare. Tânărul participă la târguri de hand-made şi este deja celebru în ţară pentru creaţiile sale. Spune cu mândrie că a vândut câteva dintre piese şi că banii i-a folosit ca să se întreţină singur. ”De oprit nu mă opresc, indiferent de meseria pe care o voi îmbrăţişa în viaţă”, spune Gabriel, hotărât.
Origami şi hand-made, două pasiuni care sunt mai puţin valorificate în România, dar care, în occident, au devenit foarte apreciate, sunt practicate cu succes de mulţi studenţi gălăţeni. Fie că îşi fac podoabe doar pentru ei, fie că participă la târguri de profil, tinerii au arătat că ştiu să-şi folosească imaginaţia pentru a-şi face viaţa mai frumoasă. Şi, până la urmă, asta este cea mai importantă lecţie a celor care şi-au cultivat hobby-urile şi le-au transformat în mici afaceri cu profit!

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.