Jump to content

S-au majorat taxele de studii la Universitatea "Dunărea de Jos"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

S-au majorat taxele de studii la Universitatea "Dunărea de Jos"

Ionuţ Dumitraşcu, preşedintele Ligii Studenţilor Galaţi, a declarat, luni, că Senatul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a aprobat într-un mod netransparent majorarea taxelor de studii pentru anul universitar următor la toate facultăţile. 'Toate taxele de studii pentru anul  universitar 2014- 2015 s-au mărit, la toate facultăţile. S-a realizat o creştere cu 200 lei la toate facultăţile, respectiv 500 lei pentru specializarea Medicină, ajungând la 2.700 lei pentru facultăţile cu profil umanist, 3.200 lei pentru facultăţile cu profil tehnic şi 5.500 lei pentru specializarea Medicină. Ca urmare, la anumite facultăţi, în ultimii trei ani, cuantumul taxei a crescut chiar şi cu 1.000 lei. Considerăm că modalitatea de stabilire a cuantumului taxei, care nu se realizează printr-o formulă matematică, e lipsă de transparenţă, Senatul universitar adoptând taxele de studii fără a fi informat clar cu privire la mecanismul  prin care se stabilesc', a declarat Ionuţ Dumitraşcu.
Potrivit acestuia, conducerea universităţii doreşte să apropie valoarea taxelor de valoarea alocaţiei bugetare. 'Unica soluţie ar fi să se adopte o nouă hotărâre, în care să revină cuantumul la valoarea de anul trecut. Totodată, LSG susţine calitatea procesului educaţional şi a propus Senatului Universităţii adoptarea unei taxe de studii în acelaşi cuantum cu alocaţia bugetară, care variază de la o facultate la alta', a spus Dumitraşcu.
Purtătorul de cuvânt al universităţii, Bogdan Nistor, a explicat că noile taxe sunt totuşi cele mai mici din ţară.
'Corpul de Control al ministrului Educaţiei a recomandat ajustarea acestor taxe până la nivelul alocaţiei bugetare, dar chiar şi aşa, pentru multe facultăţi, taxele sunt printre cele mai mici din ţară. Cu excepţia a două specializări, toate taxele sunt sub nivelul alocaţiei bugetare. În plus, nu sunt afectaţi studenţii care sunt deja în curs de şcolarizare, ci noile taxe sunt valabile doar pentru noii studenţi', a spus Nistor.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.