Jump to content

Specializări desfiinţate la Universitatea "Dunărea de Jos"


dcp100168

Recommended Posts

Specializări desfiinţate la Universitatea "Dunărea de Jos"

Un număr de 33 de universităţi de stat şi private au cel puţin o specializare sau un program de studii care intră în lichidare din anul universitar 2014-2015 şi pentru care nu mai pot organiza examen de admitere, arată un document al Ministerului Educaţiei. Cele 33 de universităţi nu mai pot organiza admitere din acest an pentru cele peste 120 de programe sau specializări care intră în lichidare, dar studenţii deja înscrişi în aceste programe îşi vor putea finaliza studiile.

Specializări/Programe de studii universitare care intră în lichidare începând cu anul universitar 2014 - 2015:

...

Universitatea ,"Dunărea de Jos" din Galaţi:

Facultatea de Inginerie - Ingineria procesării materialelor,

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică - Tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii,

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - Management ID şi Marketing ID,

Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice - Administraţie publică ID,

Facultatea Transfrontalieră de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti - Măsurători terestre şi cadastru (la Cahul)

...

Universitatea "Danubius" din Galaţi:

Facultatea de Ştiinţe Economice - Informatică economică

...

mediafax.ro

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Şase specializări intră în lichidare, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

Şase specializări de la mai multe facultăți din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați vor intra în lichidare, începând cu anul universitar 2014/2015. În baza unei hotărâri aprobate în şedinţa de miercuri a Guvernului, patru universități private din țară și 135 de programe de studii de la mai multe instituții de învățământ superior vor fi lichidate.

Astfel, anul acesta, la universitatea gălățeană nu va mai fi organizat examen de admitere pentru următoarele specializări: Ingineria procesării materialelor (Facultatea de Inginerie), Tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii (Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică), Management ID şi Marketing ID (Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor),  Administraţie publică ID (Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice), Măsurători terestre şi cadastru (Facultatea Transfrontalieră de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti de la Cahul).

Reprezentanții instituției de învățământ spun că solicitarea ca a aceste specializări să fie desființate vine chiar din partea universității. „Este vorba despre specializări care nu mai prezentau interes pentru absolvenții de bacalaureat. De altfel, ele nu au mai fost scoase la concurs în ultimii ani. Noi am făcut demersuri multiple pentru ca acestea să fie scoase din portofoliu, demersuri pe care Ministerul Educației Naționale le-a concretizat abia acum. Din fericire, niciun student nu va fi afectat de această restrângere a domeniilor. Acolo unde este cazul se va merge în lichidare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Universității „Dunărea de Jos”, Bogdan Nistor.

Și anul trecut au fost propuse spre desființare, tot la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați alte 17 specializări, cele mai multe de la Facultatea Transfrontalieră de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti de la Cahul.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.