Jump to content

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Dorin Butunoiu a fost numit preşedinte ATOP

Consilierul judeţean Dorin Butunoiu a fost ales preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Galaţi. Butunoiu a fost desemnat în şedinţa de constituire a ATOP Galaţi din 29 octombrie, când, de asemenea, a fost stabilită şi componenţa comisiilor de lucru. În comisia de coordonare, situaţii de urgenţă şi pentru petiţii au fost stabiliţi ca membri Dorin Butunoiu, Dănuţ Lefter, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Nicuşor Ursu, consilier judeţean, şi Avram Trandafir, reprezentant comunitate. Comisia de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanţă minimali îi are acum în componenţă pe Gabriel Aurelian Panaitescu, subprefectul judeţului Galaţi, Eugen Zaharia, consilier judeţean, Emil Ţuicu, consilier judeţean, şi Cătălin Paraschiv, reprezentant comunitate. Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului îi are ca membri pe Ghiorghe Vârtosu, reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor, Mitică Sandu, consilier judeţean, George Cătălin Stângă, consilier judeţean, şi Manuela Cazan, reprezentant comunitate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nicolae Bacalbaşa şi-a propulsat şoferul în ATOP

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a revocat un membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), organism cu rol consultativ ce funcţionează pe lângă CJ, pentru a-l înlocui cu Bogdan Legeanu, nimeni altul decât propriul şofer al şefului CJ! Schimbarea s-a produs miercuri, în cadrul şedinţei extraordinare a aleşilor judeţeni, printr-un proiect de hotărâre promovat de Bacalbaşa şi adoptat cu votul consilierilor PSD, PC, UNPR şi PP-DD. Şoferul preşedintelui Nicolae Bacalbaşa nu va fi oricine în ATOP, ci chiar reprezentantul comunităţii judeţene!
"Am înţeles că singura calitate care îl recomandă în această funcţie este faptul că vă este şofer. Nu sunt în măsură să spun dacă este bine sau nu, dar trebuie să ştim motivele pentru care un om este schimbat din funcţie. Nu este normal ca un reprezentant al comunităţii să fie ales de către dumneavoastră având carnet de conducere sau nu", i-a spus consilierul Ion Ştefan preşedintelui CJ.

Concluzia a fost simplă: Cătălin Paraschiv, cel revocat din funcţie, "cum a venit aşa pleacă". "Este vorba despre desemnare, care este un act care aparţine preşedintelui. În ceea ce priveşte cel care este înlocuit, nu s-au pus nici un fel de motive la numirea lui - am aflat cu suprindere că l-am desemnat fără să îl desemnez. Cum a venit aşa pleacă", a replicat Nicolae Bacalbaşa.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Auzisem de la cineva, sa tot fie o luna de atunci, o poveste genul:

Se zvonise in targ cum ca la Casa de Sanatate (sau ceva asemanator) ar exista un post liber (ceva legat de achizitii publice sau resurse umane) pentru care urma sa se organizeze concurs. Cineva doritor, cunoscand un sef pe acolo, se intereseaza daca e adevarat, cand se organizeaza si daca "e pentru toata lumea" etc.

Afla ca e adevarat dar ca postul este cu dedicatie pentru soferul lui Bacalbasa asa ca n'are rost.

Nu prea am crezut povestea dar acum incep sa-i dau crezare.

Si uite asa ne ducem p...i cand soferi si fiii lor ajung sa ocupe functii doar pentru ca un imbecil senilizat a ajuns sef!

Edited by gelu
Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

PUTREZICIUNEA POLITICĂ DIN ATOP GALAȚI. CE ESTE ȘI CU SE OCUPĂ INSTITUȚIA PRIN CARE PSD ÎȘI PLĂTEȘTE LIPITORII DE AFIȘE

Ați auzit vreodată de ATOP? Nici nu aveați cum! ATOP – în traducere Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică – există doar pentru a plăti o indemnizație lunară unor cetățeni care fie au deja lefuri grase ca urmare a funcțiilor publice ocupate, fie sunt niște lipitori de afișe de rând care primesc și ei un os de ros, cât să nu spună că muncesc degeaba pentru partid.

În esență, ATOP nu se ocupă cu nimic. Este o rămășiță a vremurilor comuniste, când partidul unic voia să controleze totul, mai ales liniștea și ordinea publică. Căci orice răscoală se poate transforma în revoluție, nu? De câteva decenii încoace, adică de când comuniștii au plecat de la putere (metaforic vorbind, că n-au plecat nicăieri, sunt tot aici) ATOP trage targa pe uscat, nu mai are nicio relevanță ce face, așa că nu face nimic. Cei 16 membri ai organismului se întâlnesc de 2-3 ori pe an pentru a discuta banalități (rapoartele anuale ale instituțiilor de forță), însă nu uită să-și încaseze indemnizația lunară.

Cât despre cuantumul acesteia, lucrurile sunt cam în ceață, căci în vreme ce unii trec în declarațiile de avere sume mici (începând de la 1.095 de lei pe an), alți spun că ar încasa 24.000 de lei pe an, ceea ce înseamnă vreo 2.000 de lei pe lună.

În conformitate cu prevederile art. 17, alin. (2) din Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Galaţi este constituită din șeful Inspectoratului de Poliție Județean Galaţi, un reprezentant al Corpului Naţional al Polițiștilor, subprefect, 6 consilieri desemnați de Consiliul Județean Galați, 3 reprezentanți ai comunității desemnați de Președintele Consiliului Județean Galaţi, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Galaţi, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă al Judeţului Galaţi, şeful Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi și şeful Poliţiei Locale Galaţi.

„Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Galaţi este organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se constituie şi funcționează pe lângă Consiliul Judeţean Galaţi şi care îşi desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcționarea Poliţiei Române, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a autorităţii teritoriale de ordine publică aprobat prin Anexă la Hotărârea Guvernului nr. 787/2002, în scopul asigurării bunei desfășurări şi sporirii eficienţei serviciului polițienesc din judeţul Galaţi. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Galaţi asigură, prin activitatea sa, reprezentarea si promovarea intereselor comunității în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică”, se afirmă pe site-ul CJ Galați.

CINE SE ÎNFRUPTĂ DIN BANII ATOP

Nominal, lista arată cam așa (este de site-ul CJ, deci varianta oficială!), cu mențiunea că ATOP Galați funcționează (bună poanta asta, cu „funcționatul”) prin trei comisii:

Comisia de coordonare, situaţii de urgenţă şi pentru petiţii, formată din:

ADUMITROAIEI RĂZVAN IONUŢ – PREŞEDINTE – consilier judeţean de la PSD, om de afaceri și oleacă de dealer de imobiliare (că vinde și cumpără vârtos proprietăți, pe persoană fizică), cu nevastă angajată la CJ, la Direcția de Dezvoltarea Regională. Se află la al doilea mandat, însă pe primul (2016-2020) nu l-a încheiat, căci în 2018 a primit o sinecură care l-a făcut incompatibil. E din noul val, căci are 42 de ani și promite. Cât despre competența lui „coordonarea de situații de urgență” (că așa se cheamă comisia, nu?), din CV nu rezultă că ar deține așa ceva, dar carnetul de partid e ca șeptarul la șeptică, rade tot.

MOTOTOLEA CORNEL – şeful Inspectoratului De Poliție Județean Galaţi. Nu-i de comentat, e acolo în virtutea funcției, căci cine să se ocupe de ordinea publică dacă nu Poliția? Dar n-am înțeles de ce trebuie să ia și bani în plus pentru că-i în „comiție” (ălea 3-4 ore pe an), că doar nu merge acolo în timpul liber, ci în timpul programului de lucru pentru care ia oricum leafă de la MAI.

DOBREA MARIUS – şeful Poliţiei Locale Galaţi. Idem ca la cazul anterior.

CAMBANACHE LILIANA – consilier judeţean din partea PSD (că doar de unde?). Doamna este sinecuristă de profesie, adică ciupește tot ce prinde, se adună banul, iar ea muncește cu entuziasm pentru propășirea partidului celor trei trandafiri. Ba pe la Piețele din Tecuci, ba pe la întâlnirile cu tineretul studios, chestii din astea de activiști de modă perpetuuă, în stil sovietic.

TOMA ION – şeful Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „General EREMIA GRIGORESCU” al Judeţului Galaţi – idem ca-n cazul șefilor de poliții.

SECUIANU GEORGE – şeful Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi – idem ca-n cazul șefilor de poliții.

Comisia de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanţă minimali:

OANCEA MOISE-CORNEL – reprezentant al comunităţii. N-am înțeles ce comunitate reprezintă, dar bănuim că fie comunitatea PSD (că pe filiera asta a fost nominalizat), fie comunitatea „doi și-un sfert” (că a lucrat acolo vreo 20 de ani), fie comunitatea ASIL (că la acest grup de firme a ocupat tot felul de funcții după ce a părăsit barca „intelligence”). Mai înainte de PSD, Oancea a gravitat pe la ALDE și UNPR.

IOSIF IULIAN – consilier judeţean de la PNL (că, de). De altfel, onorabilul liberal reușește o performanță unică pentru întreaga comunitate europeană: este în același timp și politician remunerat în adminstrație (ca membru CJ), și membru activ al societății civile (chiar președinte de ONG), dar și angajat al unei companii de stat (SNCFR). Ba chiar se luptă și pentru liniștea cetățenilor, instituțional, la ATOP.

URSULICĂ CONSTANTIN – reprezentant al comunităţii. Este un sinecurist de profesie, cu ștampilă PSD pe frunte. Consilier local la Tecuci, Constantin Ursulică a fost şeful de cabinet al senatorului PSD Daniel Butunoi, a aterizat prin CA și AGA prin diverse instituții și societăți de stat tecucene, acum e și în ATOP, că-i băiat de viitor, trebuie să mănânce și gura lui o pâine până va ajunge la funcțiile de oameni mari, nu va mai fi doar ursulică.

MANEA CIPRIAN – subprefect de Galați din partea PSD. Ajuns în ATOP automat, grație funcției.

Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului:

GROSU ELENA – consilier judeţean de la PSD. Arhi-știută bugetară și sinecuristă descurcăreață, de-o viață la PSD, adică de când lustruia pantofii liderului Dan Nica.

SIMIONEL FLORIN – şeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați „Dunărea de Jos”

BÎCLEA VIOREL – reprezentant al Corpului Naţional al Polițiștilor.

CONSTANDACHI CONSTANTINA – consilier judeţean de la PMP (ca să nu se supere ăilalți, de).

ALEXANDRU ADRIAN-DĂNUŢ – consilier judeţean de la ALDE (să se dea la toată lumea câte un ciolănel)

GÎRNEAŢĂ ROMICĂ – reprezentant al comunităţii. De fapt, este tot un reprezentant al PSD, însă unul mascat abil în sindicalist, în calitatea de președinte la CARTEL ALFA, sindicatul ăla care organizează proteste în stradă doar când nu e PSD la guvernare. În rest, e în așteptare, mai face cel mult câte o scrisoare deschisă, cât să nu uite guvernanții că există și ei, n-au murit, așteaptă opoziția să o ia la huiduit.

În curând, în ATOP Galați va mai fi cooptat un membru din partea comunității locale (probabil unul dintre cei existenți va fi înlocuit). CJ va dezbate numirea zilele acestea, cel nominalizat fiind Ioan Adrian Popescu, consilier local de la Barcea, din partea PSD (dar de unde altundeva, dacă e propus în ATOP?). Domnul cu pricina este un june pensionar de la Armată. Încasează o pensie de 9.850 de lei pe lună, dar vrea să câștige mai mult, ca tot omul, căci deși MApN îi dă un purcoi de bani lunar (de la noi, de la poporul plătitor de taxe) deoarece a obosit apărând țara de muște (că nu-mi amintesc ca România să fi luptat cu altceva în ultimii 75 de ani), el este încă verde, poate contribui plenar la rahatul numit politică.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.