Jump to content

Program "pre-pensionare" la ArcelorMittal Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Program "pre-pensionare" la ArcelorMittal Galaţi

ArcelorMittal Galaţi anunţă că a lansat un program de pre-pensionare pentru acei salariați care îndeplinesc criteriile de ieșire la pensie până pe 31 decembrie 2015. Deși nu există date oficiale în acest sens, se pare că din totalul celor 7.000 de salariați din combinat, în jur de 500 îndeplinesc condițiile acestui program de pre-pensionare.

‘“În actualul context economic, care este dificil și volatil, lucru reflectat în creșterea costurilor și pierderea de competitivitate, este nevoie să ne îmbunătățim productivitatea muncii, atât prin creșterea producției - pentru care am investit, recent, resurse importante - cât și prin acest program de pre-pensionare anunțat astăzi. Implementăm această măsură într-o manieră responsabilă din punct de vedere social, cum am făcut și până acum”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arcelor Mittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, programul este deschis numai pentru angajații care îndeplinesc deja condițiile de pensionare sau care vor fi în această situație până pe 31 decembrie 2015. Salariații care sunt eligibili și care doresc participarea la program vor primi o sumă netă de 22.000 de lei, precum și un număr de salarii care reprezintă diferența - în luni - între data plecării din societate și data pensionării, dar nu mai mult de 12 salarii. Totodată, Dorian Dumitrescu a adăugat că Arcelor Mittal Galaţi poate respinge solicitările pentru acest program de pre-pensionare fără a oferi o justificare, iar salariații care se înscriu pot reveni asupra deciziei lor până în ziua plecării, în niciun caz după.

Doar o diferenţă lingvistică!

Deşi lansarea unui program de “pre-pensionare” este o premieră absolută pentru Arcelor Mittal Galaţi, condiţiile impuse - atât în privinţa deciziei voluntare a salariaţilor de a pleca, cât şi în privinţa acordării de plăţi compensatorii - te face să te gândeşti că nu există vreo diferenţă între această schemă şi cele 13 de plecări voluntare (câte a lansat combinatul de la privatizare până anul trecut). În plus, măsura era aşteptată în condiţiile în care chiar la finele săptămânii trecute, directorul general Bruno Ribbo a precizat că în acest an nu se va mai lansa o schemă de plecări voluntare dar acest lucru nu va însemna că nu se va reduce personalul, din motive de creşterea productivităţii şi eficienţei muncii!

Ilinca Diaconu: este o atitudine lăudabilă față de siderurgiști!

Deși anunțată din scurt, decizia combinatului în privinţa acestei scheme de pre-pensionare a fost comunicată de administraţie şi sindicatelor. Ilinca Diaconu, președinta Sindicatului Libera al Siderurgiștilor din Arcelor Mittal Galați, estimează că în combinat s-ar afla în jur de 500 de salariați care ar îndeplini condițiile impuse de acest program de pre-pensionare.

“Totuși, nu toți ar putea pleca, pentru că administrația își rezervă dreptul de a-i selecta pe cei care vor pleca. Având în vedere temerea salariaților că vor fi trimiși în șomaj, fără nici o plată compensatorie, faptul că un salariat pleacă din combinat cu un bănuț în buzunar este un lucru binevenit. Ei oricum ieșeau la pensie, numai că acum vor ieși mai repede și cu un ban în buzunar cu care să își achite ratele pe la bănci și să rămână cu pensia! Este o atitudine lăudabilă a companiei care încă se mai gândește la oameni, știind cât sunt de săraci și ce salarii au”, a spus Ilinca Diaconu, care nu crede că plecarea a încă 500 de siderurgiști ar putea afecta activitatea din combinat, în condițiile actuale ale nivelului de producție. 

Reamintim că în 1999, în Sidex lucrau peste 31.000 de gălăţeni,  iar acum, la 13 ani de la privatizarea combinatului siderurgic lucrează doar 7.000 de angajaţi, diferenţa reprezentând-o siderurgiştii care au plecat de pe platformă în cadrul celor 13 scheme de plecări voluntare, organizate de patronat din 2001 şi până în acest an. Totodată, din cele 6 furnale construite în combinat nu mai funcţionează decât unul, dar mai există unul care poate fi oricând pus în funcţiune, dar în măsura în care ar exista comenzi de la clienţi pentru creşterea producţiei de oţel.

presagalatibraila.com

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vor să plece din Combinat

Serviciul Personal din cadrul Departamentului de Resurse Umane al Combinatului a fost luat de pe 1 iulie cu asalt de către siderurgiştii care nu mai doresc să stea la locul de muncă până când îndeplinesc condiţiile standard de pensionare, aceştia dorind să apeleze la programul de pre-pensionare pentru a spune adio locului lor de muncă şi a intra în rândul şomerilor gălăţeni, al cărui număr este şi aşa destul de mare. Astfel, potrivit informaţiilor noastre, câteva zeci de angajaţi aflaţi în pragul pensionării ar fi depus pe data de 1 iulie cererea şi au completat un formular, acest lucru fiind valabil şi ieri, a doua zi în care s-au putut depune cererile. Rămâne de văzut dacă ritmul de depunere a solicitărilor în cadrul programului de pre-pensionare, program care este practicat în ţări ca Belgia sau Germania, se va menţine la fel de ridicat toată luna, ţinând cont de faptul că cereri se pot depune până pe data de 31 iulie.

În condiţiile în care cei aflaţi în pragul pensionării vor depune cereri de plecare din unitate, este posibil ca numărul dosarelor depuse să ajungă la 500, aşa cum doreşte compania, însă rămâne de văzut dacă toate solicitările vor fi şi aprobate.

Programul de pre-pensionare se adresează angajaţilor care îndeplinesc criteriile de ieşire la pensie până la data de 31 ianuarie 2015. Salariaţii care sunt eligibili şi care doresc participarea la program vor primi o sumă netă de 22.000 de lei, precum şi un număr de salarii care reprezintă diferenţa - în luni - între data plecării din societate şi data pensionării, dar nu mai mult de 12 salarii.

Compania poate respinge solicitările pentru acest program de pre-pensionare fără a oferi o justificare, iar salariaţii care se înscriu pot reveni asupra deciziei lor până în ziua plecării, în niciun caz după. Dacă ArcelorMittal Galaţi a găsit resurse financiare pentru a-i recompensa pe cei aflaţi în pragul pensionării pentru a renunţa la locul lor de muncă, rămâne de văzut dacă va găsi şi resursele financiare pentru a recompensa munca celor care rămân şi care, în unele cazuri, vor trebui să facă şi munca celor plecaţi, fiind practic vorba de promovarea pe categorii a unei părţi din personal, ceea ce ar însemna automat mai mulţi bani la salariu.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

146 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi vor părăsi combinatul în cadrul primei etape a unui proces de pensionări voluntare

Conducerea combinatului aşteaptă de astăzi noi solicitări de pre-pensionare care să intre în vigoare de la 1 septembrie, a doua etapă a acestui program care are ca scop, printre altele, întinerirea personalului.

ArcelorMittal Galaţi anunţă că 146 de angajaţi au fost acceptaţi să părăsească unitatea pe 1 august, în cadrul primei etape de plecări prevăzută de Programul de Pre - Pensionare. Procesul de selecţie continuă pentru următoarea etapă de separare, de la 1 septembrie. Compania subliniază faptul că vor fi respinse cererile venite din partea angajaţilor care nu pot fi înlocuiţi la nivel intern.”

Reamintim că programul este deschis numai pentru angajaţii care îndeplinesc deja condiţiile de pensionare sau care vor fi în această situaţie până pe 31 decembrie 2015. Salariaţii care sunt eligibili şi care doresc participarea la program vor primi o sumă netă de 22.000 de lei, precum şi un număr de salarii care reprezintă diferenţa - în luni - între data plecării din societate şi data pensionării, dar nu mai mult de 12 salarii.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Noi plecări voluntare din Combinat, în cadrul programului de prepensionare

Încă 219 siderurgişti vor pleca în etapa a doua a plecărilor voluntare din combinatul siderurgic ArcelorMittal prevăzute prin Programul de prepensionare.

Conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal a lansat, la sfârşitul lunii iunie, o schemă de plecări voluntare adresată salariaţilor aflaţi foarte aproape de vârsta de pensionare.

Noile plecări se vor desfăşura pe parcursul lunii septembrie după ce, în luna august, 146 de angajaţi au intrat în acest program. Astfel, în total, vor părăsi Combinatul 365 de salariaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Vor mai pleca şi alţi siderurgişti din Combinat!

Cei 365 de siderurgişti care au ales să plece din combinat prin programul de prepensionare nu sunt ultimii angajaţi care vor părăsi ArcelorMittal Galaţi, fiind mai mult decât probabil ca alţi muncitori să nu mai lucreze, în curând, pe platforma siderurgică. Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Arcelor Mittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, „numărul de angajaţi ar putea continua să scadă, pentru că avem în prezent un proiect care analizează fiecare loc de muncă, încărcarea fiecărui om, pe echipe de producţie, TESA, tot. Iar concluzia de până acum arată că încă se mai poate să reducem numărul de salariaţi. Vom avea în viitor un fenomen straniu - va creşte producţia şi va scădea numărul de angajaţi, spre deosebire de anii de dinainte de privatizare, când creştea numărul salariaţilor şi scădea producţia”.
Totuşi, de la cei peste 30.000 de angajaţi, câţi avea Sidex înainte de privatizare, acum, după plecarea recentă a celor 365 de muncitori prin programul de prepensionare, combinatul mai are doar 6.600 de angajaţi, diferenţa reprezentând-o siderurgiştii care au plecat, în ultimii 13 ani, prin diverse programe de autodisponibilizare. Cei 6.600 de muncitori rămaşi în combinat fac, teoretic, şi munca celor care au renunţat la joburi.

Sindicatele avertizează de ani de zile deja că un volum crescut de muncă pe fiecare angajat ar putea ridica probleme de securitate în muncă, deoarece un muncitor oboist este predispus accidentelor de muncă.

Compania susţine însă că nu există un astfel de pericol. “Nu, nu există un astfel de pericol, pentru că în paralel dezvoltăm proiecte foarte mari pentru protecţia muncii. De exemplu, folosim un tip de schele care salvează vieţi, schele cu standarde de calitate vest europene, cum puţine companii din România deţin acum. Au fost luate şi alte măsuri în domeniul securităţii muncii, precum “linia vieţii” sau achiziţionarea de echipamente de protecţie la nivel internaţional. Toate acestea şi-au arătat efectele în timp, căci numărul de accidente pe mia de angajaţi a scăzut foarte mult, cu excepţia regretabilă a acestui an, când am avut două evenimente nefericite. Dar nu trebuie uitat că în afară de acest an, am avut trei ani consecutivi în care nu a existat nici un accident mortal de muncă, ceea ce reprezintă rezultatul unui efort foarte mare făcut în ultimii cinci-şapte ani pe linia securităţii în muncă, efort care acum începe să-şi arate efectele”, a mai precizat Dorian Dumitrescu.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Alte câteva sute de siderurgişti vor părăsi Combinatul

Acest lucru îl vor spune circa 400 de angajaţi ai unităţii siderurgice, care şi-au depus până la data de 15 iulie cererea de renunţare la locul lor de muncă. Potrivit surselor noastre, o parte dintre cei care au decis să nu mai muncească în Combinat şi se află în pragul pensionării lucrau în departamentul talent pool. Numărul celor care şi-au depus cereri poate fi considerat mare pentru perioada pe care angajaţii ArcelorMittal Galaţi au avut-o la dispoziţie pentru a face acest lucru, dar depinde câţi îndeplinesc condiţiile impuse de companie şi dacă administraţia le aprobă solicitarea.

Pe platforma combinatului siderurgic a fost lansat un nou program de pre-pensionare pentru acei angajaţii care se pot pensiona până pe 31 decembrie 2017, iar activitatea lor nu este indispensabilă pentru companie. Angajaţii care vor primi undă verde să plece vor beneficia de o sumă fixă de 22.000 lei şi un bonus constând în cel mult 12 salarii compensatorii, acordat în funcţie de numărul de luni pe care l-ar avea până la împlinirea termenului pentru pensionare. De exemplu, un salariat care în mod normal ar urma să se pensioneze în decembrie 2015, în cazul în care s-ar pre-pensiona, ar primi o sumă fixă de 22.000 lei, la care se adaugă şase salarii compensatorii. 

Depunerea dosarelor pentru actuala schemă de pre-pensionare s-a făcut în perioada 1 iunie - 15 iulie, analiza cererilor fiind făcută în lunile iulie şi august. Conducerea Combinatului are dreptul de a respinge cererile angajaţilor care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, dar sunt indispensabili în activitatea Combinatului. Anul trecut, odată cu punerea în practică a schemei de pre-pensionare, au plecat 365 de angajaţi, numărul siderurgiştilor care mai lucrau în Combinat la sfârşitul anului trecut fiind de 6.752 de persoane.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Prepensionările continuă în 2016

ArcelorMittal Galați a anunțat că va continua și în acest an programul de reducere a personalului prin prepensionări, așa cum s-a întâmplat și anul trecut când 300 de siderurgiști care mai aveau maxim 2 ani până la pensie, au decis să renunțe la muncă, în schimbul unor salarii compensatorii. “Condițiile de plecare prin schema de plecări voluntare prin pensionare au rămas aceleași ca anul trecut. Această schemă am oprit-o o perioadă, dar acum ea este reluată și va rămâne în vigoare”, a spus Bruno Ribo. Acesta a făcut referire și la reducerea programului de lucru, măsură aplicată în primele trei luni ale acestui an, când fiecare siderurgist a lucrat cu două zile mai puțin decât în mod normal, fiecare șef de department, cu patru zile, iar fiecare persoană aflată într-o funcție de conducere - 6 zile.

“Deocamdată nu am luat nici o măsură în privința continuării aplicării acestei măsuri, dar trebuie înțeles că în UE au fost combinate care s-au închis. De pildă, în Spania, Marea Britanie, au fost unități care au trimis angajații în șomaj tehnic din cauza dificultăților financiare. Noi am decis să optăm pentru programul redus de muncă, pentru a reduce impactul asupra salariilor angajaților, care, dacă erau trimiși în șomaj tehnic, ar fi suferit mai mult”, a mai spus Bruno Ribo.

În prezent, în ArcelorMittal Galați lucrează circa 6.000 de angajați, la care se adaugă alți 2.000 de angajați ai firmelor terțe care își desfășoară activitatea în combinatul siderurgic de la Galați.

presagalatibraila.com

 

Combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galaţi va continua acţiunea de reducere a personalului ca metodă de creştere a productivităţii muncii prin reluarea schemei de pre-pensionare, o modalitate prin care siderurgiştii care se apropie de vârsta de pensionare pot pleca, în mod voluntar, de pe platformă, în schimbul unor salarii compensatorii, a anunţat astăzi, directorul companiei Bruno Ribo.

Acesta este al treilea an consecutiv de când administraţia combinatului aplică această modalitate de reducere a numărului de angajaţi de pe platforma siderurgică. În 2014, numărul total al siderurgiştilor care a plecat din combinat prin schema de pre-pensionări a fost de 365 de persoane, iar în 2015 de peste 300. O cifră asemănătoare este aşteptată şi pentru 2016.

Fiecare persoană selectată în această schemă de plecări voluntare primeşte o sumă fixă în valoare de 22.000 lei, la care se va adăuga şi un număr de salarii care reprezintă diferenţa - în luni - între data plecării din societate şi data pensionării, dar nu mai mult de 12 salarii. Pentru a fi selectat în programul de pre-pensionări, solicitantul trebuie să mai aibă doi ani până la pensie, iar activitatea sa să nu fie indispensabilă pentru companie. Fiecare siderurgist care doreşte să plece din combinat în aceste condiţii şi care se încadrează în condiţiile de pensionare poate depune o cerere de includere în programul de pre-pensionare.

Directorul Bruno Ribo a precizat că în combinat se fac totuşi şi angajări, dar numărul acestora este mai mic decât al disponibilizărilor. Cei angajaţi au urmat cursurile de ucenicie - o tradiţie a combinatului siderurgic din Galaţi reluată după 25 de ani. Astfel, în 2014 şi 2015 au fost angajaţi câte 50 de ucenici, iar anul acesta vor fi angajaţi aproximativ o sută, pentru că se fac două serii de cursuri. „Numărul personalului va scădea, pentru că pleacă mai mulţi prin pre-pensionare, decât vin prin angajare”, a spus Ribo. El a precizat că la momentul actual, combinatul siderurgic mai numără aproximativ 6.000 de salariaţi, la care se adaugă alţi 2.000 aparţinând unităţilor subcontractoare, dar care lucrează tot pe platforma siderurgică. În 2001, la momentul privatizării combinatului Sidex de la Galaţi, pe platforma siderurgică lucrau peste 31.000 de angajaţi.

Anul trecut, combinatul a realizat o producţie de două milioane de tone de oţel, 70% din producţie mergând la export. „Galaţiul exportă 70% din producţie. De ce? Pentru că chiar şi acum, la o producţie de două milioane de tone suntem mult prea mari pentru România. Şi când eşti forţat să exporţi, te întâlneşti cu competitori ucrainieni, ruşi, turci, chinezi, indieni şi niciunul din aceştia nu plăteşte taxe pe energie. Însă noi le plătim, iar astfel de costuri suplimentare nu le mai putem transfera către cumpărător. De aceea, suntem dezamăgiţi de ultima decizie a Guvernului privind certificatele verzi, căci pentru noi impactul acestei decizii este de circa cinci milioane de euro - un impact mare”, a declarat Ribo. El a menţionat că şi în aceste condiţii, combinatul îşi poate asigura cheltuielile de producţie, dar cele pentru investiţii sunt susţinute în continuare de Grup.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Prepensionările vor continua în următorii 10 ani

Administratia combinatului siderurgic de la Galați  și-a anunțat intenția de a continua, în urmatorii 10 ani, să renunțe, pe de o parte, la angajații în vîrstă, aflați aproape de vârsta pensionării și de a angaja, în paralel, circa 1.000 de munictori tineri. Totuși, numărul plecărilor din combinat va fi mai mare decât cel al angajărilor. În prezent, numărul angajaților care lucrează in combinatul din Galaţi este 6.338, iar restul până la 8.000 reprezintă abgajați ai firmelor contractoare, care își desfășoară activitatea acolo. Producția anuală a combinatului de la Galați este de circa 2 milioane de tone de fontă,  65% din producţie mergând la export, în Turcia, Bulgaria, Grecia, Polonia și Germania.

Astfel, reducerea de personal prin intermediul schemei de prepensionări - o modalitate, lansată în urmă cu 3 ani, de pensionare anticipată în schimbul căreia siderurgistul primește salarii compensatorii - va continua pe următorii 10 ani, căci aproximativ jumătate din angajați se apropie de pensie,  a declarat, astăzi, La Galați, Bruno Ribo, directorul combinatului siderurgic ArcelorMittal: "La nivel general intenţia noastră este de a ne întări productivitatea muncii şi asta înseamnă să continuăm această schemă de prepensionare, dar şi să aducem o nouă generaţie de angajaţi. Prepensionarea e un sistem de tip câştig-câştig pe care noi îl salutăm, permite acelor angajaţi care au lucrat în condiţii mai grele să se poată pensiona mai devreme. Dacă ne uităm pe piramida vârstelor, vedem că în următorii 10 ani circa 3.000 de colegi vor putea fi eligibili pentru schema de prepensionare”, a spus Ribo.

Potrivit acestuia, câteva sute de angajaţi din Combinat au optat pentru anul acesta plecări voluntare prin schema de prepensionare. El a adăugat că se vor face şi angajări în Combinat, dar care nu vor suplini numărul plecărilor. „Trebuie să fim pregătiţi să înlocuim competenţele bune care pleacă, dar nu va fi pentru orice om care pleacă, unul vine. Nu se va întampla aşa, dar parte din numărul celor care vor pleca, vor fi inlocuiti de noi angajaţi. E şi motivul pentru care deschidem şcoală de ucenici, sunt aproximativ 100 de absolvenţi de şcoală profesională, în fiecare an. În următorii 10 ani vom aduce 1.000 de muncitori tineri”, a mai spus directorul Combinatului ArcelorMittal Galaţi.

Întrebat dacă mai mulţi salariaţi vor pleca din Combinat, faţă de cei care se vor angaja, Ribo a răspuns: „Da. Vă dau un exemplu, avem o unitate soră în Germania care produce tot cam cât producem noi, ei produc cu 3.000 de angajaţi, iar noi suntem 8.000 acum. Nu înseamnă că vă anunţ că vor fi 3.000 si la noi, vă dau doar un exemplu al productivitatii pe care o avem”.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.