Jump to content

Niţă Podaru, directorul tehnic al Apă Canal, iese la pensie


 Share

Recommended Posts

Niţă Podaru, directorul tehnic al Apă Canal, iese la pensie

Niţă Podaru, unul dintre cei mai vechi directori ce activează în companiile Primăriei Galaţi, iese la pensie. "Lucrez în această companie încă din anul 1977. Îndeplinesc condiţiile de pensionare, am anumite probleme de sănătate şi este mai bine să plec acum, până nu este prea târziu, să mi le rezolv", ne-a spus Niţă Podaru.
Pentru ocuparea postului rămas vacant, cel de director tehnic producţie, SC Apă Canal SA organizează concurs în data de 9 iulie. Cei care doresc să aplice pentru acest post pot accesa site-ul oficial al companiei, pentru a vedea ce condiţii trebuie să îndeplinească.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Niţă Podaru, "doctorul" conductelor de apă şi canalizare, s-a pensionat!

SC Apă Canal a organizat un concurs pentru ocuparea postului de director tehnic, după ce Niţă Podaru, cel care a ocupat funcţia în ultimii ani, a ieşit la pensie. La vârsta de 61 de ani şi patru luni, Niţă Podaru este unul din cei mai „fideli” profesionişti ai Galaţiului, lucrând zeci de ani de zile doar în domeniul în care era pregătit - cel al reţelelor de apă şi canalizare ale oraşului.

Modest, aşa cum a fost o viaţă întreagă, Niţă Podaru spune că munca pe care a desfăşurat-o „nu a fost nici grea, nici uşoară, ci una ca toate celelalte”, asta, deşi, prin natura funcţiei sale, fostul director tehnic de producţie al Apă Canal era primul pomenit - şi nu de bine! - când gălăţenii rămâneau fără apă la robinet, când apa din chiuvete era neagră sau când străzile oraşului se umpleau de apă, după vreo ploaie torenţială. Cea mai provocatoare perioadă din cariera sa a fost chiar cea în care în oraş s-au desfăşurat lucrările de modernizare şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, prin programul european ISPA, moment în care oraşul era un mare şantier, iar avariile legate de furnizarea de apă potabilă erau la ordinea zilei. Inaugurarea staţiei de epurare realizată cu fonduri europene ISPA a fost un moment memorabil atât pentru Galaţi, cât şi pentru Niţă Podaru, care a participat la eveniment, alături de primarul Dumitru Nicolae şi directorul Apă Canal, Gelu Stan.              

După ce a finalizat cursurile Universităţii Hidrotehnice din Bucureşti, Niţă Podaru spune că a lucrat „în acest domeniu indiferent cum s-au numit unităţile: IJGCL, RACEA, RAGC, Covurlui, RAGC din nou, apoi Apaterm, apoi, după ce s-a separat, Apă Canal, de unde am şi ieşit la pensie”. Cu excepţia a doi ani, când a fost director al Direcţiei Tehnice din Primăria Galaţi, condusă la acea vreme de fostul primar Dumitru Nicolae, Niţă Podaru a lucrat aproape 35 de ani ocupându-se doar de reţelele de apă şi canalizare ale oraşului.

Proaspătul pensionar spune că pensia sa nu este nici măcar jumătate din salariul pe care îl încasa, dar „nu asta este important, ci sănătatea!”. Încă nu s-a hotărât dacă îşi va mai oferi experienţa, drept consultanţă, la unitatea la care a lucrat zeci de ani de zile, mai ales că acum, Apă Canal are drept director tehnic un mai tânăr fost coleg de-al său, Aurel Condurache. „Deocamdată am să-mi îngrijesc sănătatea, mai vedem pe urmă ce va fi”, a spus Niţă Podaru.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.