Jump to content

O gălăţeancă a determinat cinci bărbaţi din Constanţa să dea un „tun” de 3,2 milioane lei


dcp100168

Recommended Posts

O gălăţeancă a determinat cinci bărbaţi din Constanţa să dea un „tun” de 3,2 milioane lei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa au finalizat ancheta în cazul unei gălăţence în vârstă de 33 de ani, care, în perioada iulie - noiembrie 2010 a determinat 5 bărbaţi să desfăşoare activităţi de evaziune fiscală în numele şi pe seama aceleiaşi societăţi comerciale.

„La solicitarea acesteia, doi bărbaţi au preluat în mod fictiv părţile sociale ale societăţii comerciale pentru ca aceasta să fie folosită ulterior în scop exclusiv evazionist. Tot la solicitarea sa, alţi doi bărbaţi, au procedat la întocmirea în fals a borderourilor de achiziţie ale unor cereale, în baza cărora au fost efectuate ridicări de numerar, în mod repetat, din contul bancar al societăţii deschis la o unitate bancară. 

Ulterior, toate aceste sume de bani erau însuşite de către femeie, în interes personal, ştiind că provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. 
Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului este de 3.271.417 lei”, se spune în comunicatul IPJ Constanţa.

Gălăţeanca a fost reţinută pentru 24 de ore, pe baza de ordonanţă, fiind cercetată pentru comiterea infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi spălare de bani, urmând a fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cei cinci bărbaţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Gălățeanca Alina Antoanela Căulea, judecată la Constanţa pentru că a determinat trei bărbați să facă evaziune pentru ea

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au trimis-o în judecată pe Alina Antoanela Căulea, o gălățeancă în vârstă de 33 de ani, acuzată de instigare la evaziune fiscală sub formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi spălare de bani.

Conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în perioada iulie – octombrie 2010, Alina Antoanela Căulea ar fi instigat trei persoane să desfăşoare activităţi de evaziune fiscală în numele şi pe seama unei societăţi comerciale, cu consecinţa prejudicierii bugetului consolidat al statului cu suma de 2.993.673 de lei. Ulterior, femeia și-a însușit aceste sume de bani, în interes personal, deși ştia că provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Alina Antoanela Căulea a fost trimisă în judecată alături de Mihai Mărica, Doru Ştefan Corcodel, Constantin Puşcă şi Dan Iosin.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.