Jump to content

A rămas paralizat după ce a sărit în lac


dcp100168
 Share

Recommended Posts

A rămas paralizat după ce a sărit în lac

A sărit în apa Lacului Partidului să se răcorească, dar a apreciat greşit adâncimea apei şi a căzut în cap fracturându-şi gâtul. A păţit-o un gălăţean în vârstă de 47 de ani care a rămas paralizat de la gât în jos în urma acelei sărituri.

Omul venise să se distreze la iarbă verde însoţit de câţiva amici. S-au simţit bine, s-a şi băut, iar apoi, cum era şi cald, bărbatul a vrut să se răcorească. Atunci a intrat în apă asta chiar dacă în zonă este clar semnalat faptul că scăldatul este interzis. S-ar fi înecat pe loc dacă nu îl scoteau din apă oamenii din jur, deoarece, având gâtul rupt, nu îşi mai putea mişca nimic de la gât în jos. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor, iar apoi a fost necesară intervenţia de urgenţă a elicopterului SMURD Galaţi pentru a-i salva viaţa.

„Pacientul suferise o fractură la nivelul coloanei cervicale după ce a sărit în apă. Mai popular, şi-a rupt gâtul, şi din acest motiv a rămas paralizat de la gât în jos, era tetraplegic. Trebuia să ajungă cât mai rapid la o clinică de specialitate din Bucureşti pentru a fi operat, altfel riscam să îl pierdem. A fost o intervenţie la limită, contra-cronometru, dar am reuşit să îl ducem la timp”, a declarat dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.