Jump to content

Toţi directorii societăţilor de interes local din Tecuci au fost demişi

Recommended Posts

Posted

Toţi directorii societăţilor de interes local din Tecuci au fost demişi

Toţi cei şapte directori ai societăţilor subordonate Consiliului Local Tecuci au fost demişi, marţi, din funcţie, la iniţiativa primarului Daniel Ţuchel, în cadrul unei şedinţe extraordinare a aleşilor locali tecuceni. Este vorba despre Iulian Mircea (director al Zone Verzi Tec SRL), Iulian Mocanu (Zooland Tec SRL), Daniela Iordana Maros (Cimitirul Eternitatea SRL), Tudor Cîmpanu (Ecoprest Tec SRL), Dănuţ Pintilie (Pieţe Prest Tec SRL), Daniel Goia (Ecogroup Tec SRL) şi Nicuşor Florin Ştefan (Rampa Rateş SRL).
Potrivit edilului-şef al municipiului Tecuci, măsura revocării din funcţie a acestora a fost adoptată pe fondul unor „slabe performanţe” înregistrate de către aceştia şi, cel mai probabil, în şedinţa ordinară a aleşilor tecuceni din luna august vor fi stabiliţi noii şefi ai celor şapte societăţi de interes local. „Am evaluat activitatea acestora şi am decis demiterea lor. În baza unei analize, vom face propuneri privind numirea altor persoane la conducerea acestor societăţi”, ne-a declarat Ţuchel.
Evident că, după valul demiterilor din administraţia tecuceană, nu au întârziat să apară scenarii potrivit cărora revocările din funcţie ale celor şapte directori au fost făcute pe fondul ruperii USL. De altfel, consilierii tecuceni ai PSD, PC şi UNPR au lipsit de la şedinţa convocată de edilul-şef.
viata-libera.ro

Posted

Scandal după demitere celor şapte directori

* Toţi şefii societăţilor de interes public care au fost revocaţi din funcţie de primarul Daniel Ţuchel provin din PSD * Ameninţări cu procese în justiţie

Decapitarea celor şapte directori ai societăţilor subordonate Consiliului Local Tecuci a stârnit un val de critici şi nemulţumiri din partea multora dintre cei vizaţi. Ei susţin că au fost schimbaţi din funcţie nu pe motiv de „slabe performanţe”, aşa cum a indicat primarul liberal Daniel Ţuchel, ci din cauza unor „răzbunări politice”.
„Viaţa liberă” a stat de vorbă cu cinci dintre şefii demişi.

„A schimbat numai directorii PSD”

Dănuţ Pintilie, directorul executiv al societăţii Pieţe Prest Tec SRL Tecuci, ne-a declarat că revocarea sa din funcţie, dar şi a celorlalţi colegi ai săi din PSD este rezultatul unei răzbunări politice, întrucât, susţine acesta, „ni se trage de la faptul că nu am stat cuminţi, acasă, în campania electorală. Ca primar în funcţie, dacă pierzi alegerile, eşti „urecheat”. Paradoxal, directorul general şi-a îndeplinit obligaţiile, iar directorul executiv, care pune în practică sarcinile trasate, nu şi-a făcut treaba.

Priorităţile mele erau altele, iar priorităţile Primăriei erau cu totul altele. Primarul dictează totul. Nimic nu se face de capul administratorului”, ne-a declarat Dănuţ Pintilie.
Social-democratul a afirmat că va ataca în instanţă hotărârea Consiliului Local prin care a fost revocat din funcţie.

„Motivele sunt politice”

Iulian Mircea, directorul Zone Verzi Tec SRL Tecuci, ne-a spus că nu a fost informat cu privire la faptul că va fi demis şi a precizat totodată că „motivele revocării din funcţie sunt politice”. „Nu am văzut motivarea, dar o aştept. Nu am fost invitaţi nici măcar să ne apărăm, să dăm explicaţii”, a afirmat Iulian Mircea.

Nicuşor Florin Ştefan, directorul executiv al societăţii Rampa Rateş SRL Tecuci, ne-a declarat, în schimb, că este prematur să poată oferi un răspuns cu privire la demiterea sa: „Eu am făcut treabă acolo. Sunt director executiv, nu am criterii de performanţă. Consider că mi-am îndeplinit cu brio sarcinile. Mă voi prezenta, în continuare, la serviciu”.
Totodată, Daniel Goia, directorul executiv al Ecogroup, şi Tudor Cîmpanu, directorul general al Ecoprest, nu au dorit să comenteze.
Conform informaţiilor noastre, cel mai probabil, directorii demişi vor fi înlocuiţi cu o serie de democrat-liberali.

viata-libera.ro