Jump to content

Casa în care a locuit Elena Doamna, soţia lui Cuza, a fost demolată


dcp100168

Recommended Posts

Casa în care a locuit Elena Doamna, soţia lui Cuza, a fost demolată

O casă încărcată de istorie din Galaţi, care a aparţinut soţiei domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost demolată de autorităţi, care au considerat că nu rentează să fie restaurată. Imobilul, amplasat pe strada care poartă numele domnitorului, se afla în proprietatea Primăriei şi era plină cu chiriaşi de ocazie.
În urmă cu câteva săptămâni, o furtună a smuls acoperişul locuinţei de pe strada Cuza, iar Primăria a fost nevoită să evacueze chiriaşii. A făcut o estimare şi a constatat că reparaţia ei ar fi costat foarte mult, aşa că a decis sa o demoleze. "Reparaţiile şi reabilitatea imobilului ar fi costat mai mult decât valoarează pe piaţă, aşa că am decis demolarea lui.
De altfel, nu este primul şi ultimul caz de imobil aflat în stare avansată de degradare care urmează să fie demolat. Sunt încă alte 46 de imobile aparţinând Primăriei din Galaţi, care vor fi demolate treptat în funcţie de obţinerea autorizaţiilor de demolare", ne-a declarat Emanuela Turcu, de la Primăria Galaţi.
Cei de la Primarie mai spun că, din expertiza făcută, clădirea avea un risc seismic ridicat, fiindu-i afectată structura de rezistenţă. "Casa a fost folosită de familia domnitorului Cuza, în special de Elena Doamna, până în anul 1878, după care a fost vândută unor boieri", spune directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru. Reprezentanţii Direcţiei de Cultură îşi exprimă indignarea faţă de modul în care autorităţile locale au grijă de clădirile monument din oraş (pe aceeaşi stradă au mai fost demolate câteva clădiri istorice).
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.