Jump to content

Cinci maşini distruse, după o furtună de 10 minute

dcp100168

Recommended Posts

Cinci maşini distruse, după o furtună de 10 minute

O scurtă furtună care nu a durat mai mult de zece minute a făcut prăpăd în oraş. Patru maşini au fost avariate de cinci copaci bătrâni, care au fost rupţi de furtună.

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat în zona Liceului LMK, unde un copac s-a rupt şi a avariat trei maşini. Dacă una a scăpat cu parbrizul spart, celelalte două aveau şi lunetele sparte, plafoanele şi capotele avariate serios. „Avem Casco, deoarece este maşină de firmă. Aici aveam parcarea închiriată pentru clădirea de birouri unde funcţionează firma. I-am spus proprietarului clădirii că va fi problemă cu aceşti copaci, dar nu s-a rezolvat nimic şi acum trei maşini sunt stricate. Ştiu că e greu cu avizele de la Primărie, dar nici aşa nu se poate”, spune Jean Popovici, directorul unei firme care şi-a găsit maşina făcută praf în parcare.

Lângă el, Marius Mieliceanu evalua avariile propriei maşini. „Trei maşini lovite şi nici măcar nu a fost mare furtună. Copacul a cedat imediat. Doar le-am spus să îl taie, dar nu m-a ascultat nimeni. Eu nici măcar nu am Casco. Ce se întâmpla dacă acest copac cădea peste copii. Nici nu vreau să mă gândesc. De ce nu intervine Primăria să cureţe odată copacii bătrâni”, spunea Mieliceanu supărat.

Proprietarul celei de-a treia maşini avariate în aceeaşi zonă încă nu aflase ce s-a întâmplat.

Alţi doi copaci s-au rupt pe str. Coşbuc, au căzut unul peste altul şi au picat amândoi drept peste o maşină parcată. O femeia a fost martora dezastrului. „Intram în casă că tocmai veneam de la spital. Am zis să fug de furtună. Când colo am auzit ca un pocnet şi când m-am întors copacii erau căzuţi pe maşina vecinului. Acum îl caută oamenii să îi spună. Bine că nu a căzut peste un om”, spune Maria Ene.

Lucrătorii Administraţiei Domeniului Public au mai intervenit şi pe str. Roşiori, în zona Ancora, unde un al patrulea copac căzuse peste o maşină, dar şi pe str. Melodiei, unde un alt copac rupt se sprijinea de un bloc. Nu s-au înregistrat însă alte pagube decât maşinile avariate.

presagalatibraila.com