Jump to content

Escrocherie româno-turcă de cinci milioane de lei


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Escrocherie româno-turcă de cinci milioane de lei

Mai mulţi gălăţeni şi-au dat mâna pentru a pune în scenă o escrocherie în clasicul stil românesc.

Selin Mihai Gabriel a devenit împuternicit, alături de Angheluţă Mihaela, să administreze firma SC Fergoli Invest SRL, devenită ulterior SC Selin Group SRL Galaţi. În cursul anului trecut, Selin Mihai Gabriel l-a cunoscut pe reprezentantul SC Romilexim Trading Oils Limited SRL Bucureşti, de la care a aflat că are de vânzare o cantitate mare de ulei, societatea acestuia din urmă având dificultăţi financiare.

Selin Mihai Gabriel a întrevăzut imediat posibilitatea de a face bani uşor, contactându-l în acest scop pe fostul său cumnat, Ozturk Hakan, căruia i-a cerut să îi găsească suprafeţe de teren, pe care să le cumpere. Profitând de relaţiile sale din comunitatea turcă din România, Ozturk Hakan i-a pus la dispoziţie copii de pe documentaţia cadastrală pentru două terenuri situate în Ialomiţa şi Brăila. Actele au fost folosite ulterior pentru încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu SC Romilexim Trading Oils Limited SRL Bucureşti, prin care aceasta din urmă se obliga să vândă 1,2 milioane de pet-uri de un litru de ulei către SC Selin Group SRL Galaţi în perioada februarie-decembrie 2013. În schimb, SC Selin Group SRL Galaţi se obliga să garanteze executarea obligaţiilor de plată prin încheierea unor contracte de garanţie imobiliară asupra celor două terenuri, deşi Selin Mihai Gabriel nu avea acordul proprietarilor pentru a face acest lucru.
În plus, Selin Mihai Gabriel se obliga să cesioneze prin societatea sa drepturile de creanţă din contractele de vânzare-cumpărare pe care urma să le încheie cu diverse societăţi în vederea comercializării uleiului. S-a dovedit în cele din urmă că au fost doar vorbe în vânt, pentru că finalmente Selin Mihai Gabriel nu a mai încheiat nici contractele de garanţie imobiliară, nici pe cele de cesiune de creanţă.

După ce a primit uleiul, administratorul SC Selin Group SRL Galaţi a încheiat un contract cu SC Meteor Wanox Construct SRL, în baza căruia i-a „vândut” 600.000 de sticle de ulei. O mică parte din bani au fost dirijaţi către SC Romilexim Trading Oils Limited SRL Bucureşti, fiind vorba de 1.374.367 de lei, ulterior s-a mai efectuat o plată de 45.000 de lei şi asta a fost tot. Din vânzarea uleiului s-au obţinut alte cinci milioane de lei, ce au fost folosiţi pentru cumpărarea de imobile pe numele apropiaţilor lui Selin Mihai Gabriel (frate, concubină şi asociatul de la SC Selin Group SRL Galaţi).

SC Romilexim Trading Oils Limited SRL Bucureşti a depus plângere penală împotriva lui Selin Mihai Gabriel şi a apropiaţilor acestuia, acesta alături de Ozturk Hakan, Angheluţă Bogdan Victor, Angheluţă Mihaela, Puiu Oana şi Radu Lucian fiind trimişi în judecată zilele trecute de către Parchetul de pe lângă Tribunal pentru înşelăciune, spălare de bani şi fals în înscrisuri.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Un patron care şi-a păcălit partenerii de afaceri a fost condamnat. A folosit banii pentru a cumpăra apartamente rudelor şi prietenilor

Tribunalul Galaţi l-a condamnat la sfârşitul acestei săptămâni la 6 ani şi 4 luni de închisoare pe protagonistul unui dosar de înşelăciune, spălare de bani şi fals în înscrisuri. Selin Mihai Gabriel s-a folosit de documentaţie cadastrală care nu îi aparţinea pentru a-şi înşela partenerii de afaceri.

Totul a început după ce Selin Mihai Gabriel a devenit împuternicit, alături de Angheluţă Mihaela, să administreze firma SC Fergoli Invest SRL, devenită ulterior SC Selin Group SRL Galaţi. Gălăţeanul l-a cunoscut pe reprezentantul SC Romilexim Trading Oils Limited SRL Bucureşti, de la care a aflat că are de vânzare o cantitate mare de ulei, societatea acestuia din urmă având dificultăţi financiare. Selin Mihai Gabriel a întrevăzut imediat posibilitatea de a face bani uşor, contactându-l în acest scop pe fostul său cumnat, Ozturk Hakan, căruia i-a cerut să îi găsească suprafeţe de teren, pe care să le cumpere. Profitând de relaţiile sale din comunitatea turcă din România, Ozturk Hakan i-a pus la dispoziţie copii de pe documentaţia cadastrală pentru două terenuri situate în Ialomiţa şi Brăila. Actele au fost folosite ulterior pentru încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu SC Romilexim Trading Oils Limited SRL Bucureşti, prin care aceasta din urmă se obliga să vândă 1,2 milioane de pet-uri de un litru de ulei către SC Selin Group SRL Galaţi în perioada februarie-decembrie 2013. În schimb, SC Selin Group SRL Galaţi se obliga să garanteze executarea obligaţiilor de plată prin încheierea unor contracte de garanţie imobiliară asupra celor două terenuri, deşi Selin Mihai Gabriel nu avea acordul proprietarilor pentru a face acest lucru.

Protagoniştii escrocheriei au primit pedepse cu executare

În plus, Selin Mihai Gabriel se obliga să cesioneze prin societatea sa drepturile de creanţă din contractele de vânzare-cumpărare pe care urma să le încheie cu diverse societăţi în vederea comercializării uleiului. S-a dovedit în cele din urmă că au fost doar vorbe în vânt, pentru că finalmente Selin Mihai Gabriel nu a mai încheiat nici contractele de garanţie imobiliară, nici pe cele de cesiune de creanţă. După ce a primit uleiul, administratorul SC Selin Group SRL Galaţi a încheiat un contract cu SC Meteor Wanox Construct SRL, în baza căruia i-a „vândut” 600.000 de sticle de ulei. O mică parte din bani au fost dirijaţi către SC Romilexim Trading Oils Limited SRL Bucureşti, fiind vorba de 1.374.367 de lei, ulterior s-a mai efectuat o plată de 45.000 de lei şi asta a fost tot.

Din vânzarea uleiului s-au obţinut alte cinci milioane de lei, ce au fost folosiţi pentru cumpărarea de imobile pe numele apropiaţilor lui Selin Mihai Gabriel (frate, concubină şi asociatul de la SC Selin Group SRL Galaţi). SC Romilexim Trading Oils Limited SRL Bucureşti a depus plângere penală împotriva lui Selin Mihai Gabriel şi a apropiaţilor lui, acesta alături de Ozturk Hakan, Angheluţă Mihaela şi Puiu Oana  urmând să răspundă acum pentru înşelăciune, spălare de bani şi fals în înscrisuri.

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Selin Mihai Gabriel, condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, în timp ce fostul său cumnat, Ozturk Hakan, ar urma să stea 2 ani şi 8 luni după gratii.  Angheluţă Mihaela  şi Puiu Oana au fost condamnate la câte 3 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării.

Selin Mihai Gabriel şi Ozturk Hakan au fost obligaţi să plătească daune materiale de cinci milioane de lei, reprezentând prejudiciul creat firmei SC Romilexim Trading Oils Limited SRL Bucureşti, dar nu se ştie deocamdată dacă banii vor mai putea fi recuperaţi. Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.