Jump to content

Au asfaltat ca să aibă ce sparge a doua zi


dcp100168

Recommended Posts

Au asfaltat ca să aibă ce sparge a doua zi

* Strada Podul Înalt din Galaţi este un exemplu de prostie urbanistică, după ce carosabilul proaspăt turnat a fost răscolit pentru că fuseseră uitate nişte guri de canalizare

O cititoare ne-a sesizat faptul că strada pe care locuieşte, deşi a fost recent asfaltată, este din nou spartă de către muncitorii care au venit să lucreze acolo. Femeia este nemulţumită de faptul că, în opinia dumneaei, sunt cheltuiţi banii publici în mod greşit pentru aceeaşi lucrare.

Ne-am interesat la Primărie şi am aflat că strada Podul Înalt, din cartierul I.C.Frimu, a fost reabilitată, de curând, de cei de la firma Tancrad, într-un proiect pe care municipalitatea va plăti aproximativ 440.000 de lei. În momentul în care inspectorii de la Primărie au făcut recepţionarea lucrării, au ieşit la iveală mai multe deficienţe. „Concret, s-a constatat că nu s-au respectat standardele din proiect în ceea ce priveşte colectarea apelor pluviale, aşa încât, la orice ploaie, apa provenită din precipitaţii ar fi băltit pe carosabil, îngreunând traficul”, ne-a comunicat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.
Astfel, comisia Consiliul Local a cerut constructorului să refacă lucrarea de modernizare a drumului şi să îl aducă la standardele de calitate impuse. Reparaţia va fi făcută pe cheltuiala firmei private, iar recepţia şi plata integrală se vor face în momentul în care strada va fi în perfectă ordine.
În schimb, directorul tehnic al Tancrad, Cristian Badiu susţine că nu este vorba de o greşeală: "Pe strada Podul Înalt se execută şase guri de scurgere, pentru preluarea apelor pluviale din parcările asfaltate, care nu fac parte din proiectul iniţial. Parcările s-au comandat ulterior", ne-a declarat acesta. Pentru a primi banii pe lucrarea finală, reprezentanţii firmei de construcţii şi-au asumat cheltuielile pentru lucrările făcute pentru evacuarea apelor pluviale.
Indiferent dacă este vorba de o greşeală sau nu, cert este faptul că oamenii sunt nevoiţi să mai suporte pentru câteva zile zgomotul provocat de utilaje şi praful care se face în zonă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Asa e peste tot, si in sat Sivita din judet Galati sa intamplat la fel, a asfaltat o strada principala acum 2 ani si cat a muncit la acea strada si acum a spart-o si stricat pentru canalizare si nici nu a mai reparat la loc... E Romania, Caracal e minciuna...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.