Jump to content

Fuziune PNL - PDL


dcp100168
 Share

Recommended Posts

La Galaţi, PNL şi PDL îşi vor păstra sediile

În urma creării noului PNL, prin fuziunea cu PDL, sediul democrat-liberalilor va deveni, cel mai probabil, sediul organizaţiei municipale a noii formaţiuni politice, în timp acela al PNL, de pe strada Universităţii, se va transforma în sediul organizaţiei judeţene a partidului, a afirmat deputatul Mircea Toader.

Parlamentarul a precizat că sigla PNL va fi similară cu cea a PPE, pe albastru şi alb, şi va conţine şi o săgeată galbenă, pe care va scrie PNL-PDL. „Pe toate sediile de partid vor fi ambele sigle: şi cea a PNL şi cea a PDL”, a precizat democrat-liberalul.
Acesta a afirmat că la conducerea noului partid se vor afla, pe lângă preşedintele formaţiunii politice, patru prim-vicepreşedinţi, un secretar general, 27 de vicepreşedinţi pe diferite departamente, opt vicepreşedinţi regionali, trei secretari generali adjuncţi, dar şi 28 de secretari executivi.
Întrucât, din punct de vedere juridic, procesul fuziunii PDL-PNL este de durată, cele două formaţiuni politice vor participa la alegerile prezidenţiale sub forma unei alianţe.

Mircea Toader a afirmat că, din punct de vedere politic, fuziunea este „avantajoasă”, însă, emoţional, democrat-liberalii au o problemă. „Ar fi fost bine să fie un nume nou, însă aceasta este cea mai bună soluţie pentru România şi pentru electorat. Fac un apel că trebuie să se înţeleagă fenomenul politic. Trebuie să existe înţelegere politică”, a spus democrat-liberalul. Acesta a precizat că datorită fuziunii, „pentru prima dată, avem şansa formidabilă ca, în 2016, să scăpăm de roşu la Galaţi”.

viata-libera.ro

 

Candidatul pentru prezidenţiale va fi stabilit în luna august

Candidatul comun al PNL-PDL pentru alegerile prezidenţiale va fi stabilit, cel târziu, la jumătatea lunii august, a anunţat deputatul PDL Mircea Toader. Potrivit acestuia, lansarea oficială a candidatului unic va avea loc la începutul lunii septembrie. În acest moment, sunt vehiculate trei nume pentru această poziţie: Cătălin Predoiu (PDL), Klaus Iohannis (PNL) şi Crin Antonescu (PNL). Cel mai probabil, candidatul celor două formaţiuni politice va proveni din rândurile liberalilor. Deputatul Mircea Toader a precizat că, în acest caz, îl preferă pe actualul preşedinte al PNL şi primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Forţa Civică dispare ca partid. „Locotenenţii” lui MRU se înrolează în PDL

În urma fuziunii cu PDL, Forţa Civică va obţine, cel mai probabil, şapte funcţii de conducere în Biroul Permanent Naţional al PDL, dintre care una de prim-vicepreşedinte. Deputatul democrat-liberal Mircea Toader a afirmat că, în urma fuziunii, FC va fi radiat din registrul partidelor, iar susţinătorii lui MRU vor deveni membri ai PDL.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Klaus Iohannis, desemnat candidatul PNL la Presedintie

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, de Delegatia permanenta, drept candidatul partidului la alegerile prezidentiale din noiembrie, au declarat pentru Mediafax surse liberale. Conform surselor citate, Iohannis a obtinut un numar de voturi aproape dublu fata de Antonescu, din partea membrilor Delegatiei Permanente. Astfel, pentru Klaus Iohannis au optat 110 membri ai Delegatiei Permanente, in timp ce pentru Crin Antonescu au votat doar 56.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Alianţa electorală formată de PDL şi PNL se va numi Alianţa Creştin Liberală

Alianţa electorală formată de PDL şi PNL pentru alegerile prezidenţiale din toamnă se va numi Alianţa Creştin Liberală. Anunţul a fost făcut de către preşedintele PNL, Klaus Iohannis, la finalul unei şedinţe a liderilor celor două partide, desfăşurate marţi la sediul din Aleea Modrogan 1. Iohannis a mai spus că în data de 5 august va fi anunţat candidatul unic al celor două partide la Preşedinţie.

Link to comment
Share on other sites

PNL şi PDL au aprobat în unanimitate fuziunea prin contopire

Reprezentantii PDL si ai PNL au aproabt sambata, in unanimitate, intr-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire dintre PDL si PNL si statutul noului partid. Protocolul de fuziune dintre PNL si PDL fusese adoptat si separat de reprezentantii PNL, respectiv ai PDL.

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat ca aprobarea fuziunii inseamna semnarea certificatului de nastere al celui mai mare partid de centru-dreapta din istoria moderna a Romaniei.

Congresul s-a incheiat pe acordurile fostului imn al PDL, "Verde inrourat", democrat-liberalii de la tribuna, dar si delegatii PDL cantand, in timp ce liberalii doar au aplaudat, potrivit Mediafax.

La Congres nu au participat fostul lider liberal Crin Antonescu si fostul lider PDL Emil Boc.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Klaus Iohannis, desemnat candidatul ACL pentru alegerile prezidenţiale

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) pentru alegerile prezidenţiale.

Candidatul comun al ACL pentru funcţia de preşedinte al Românei a fost desemnat după ce luni au avut loc reuniuni ale PDL şi PNL, în care au fost discutate rezultatele cercetărilor sociologice realizate. Surse democrat-liberale au precizat pentru MEDIAFAX că, potrivit sondajului comandat de PNL, Klaus Iohannis ar fi înaintea lui Cătălin Predoiu cu doar 4-5 procente, dar cu posibilitate de creştere. "Sondajul comandat de PNL, întocmit după altă metodă, arată că Klaus Iohannis ar fi votat de aproximativ 60% din electoratul ACL, în timp ce Cătălin Predoiu de 40% din acest electorat", a mai spus sursele citate. În ambele sondaje, PSD ar avea 37-38%, iar ACL 33-34%.

PDL a decis, cu doar un vot împotrivă (56 "pentru şi unul "împotrivă""), ca liderul PNL Klaus Iohannis să fie candidatul ACL la alegerile prezidenţiale şi, în unanimitate, ca prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu să fie candidat pentru funcţia de premier, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.