Jump to content

Aurel Nechita, din nou decan al Facultăţii de Medicină


dcp100168

Recommended Posts

Aurel Nechita, din nou decan al Facultăţii de Medicină

De săptămâna trecută, decan al Facultății de Medicină și Farmacie din  cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a (re)devenit prof. univ. dr. Aurel Nechita. Ordonanța de Urgență nr. 49, publicată în Monitorul Oficial din 1 iulie 2014, care modifică Legea Educației, aduce și precizări în ce privește funcțiile de conducere de la nivelul universităților și facultăților (rector, prorector, decan, prodecan). Astfel, conform Art. 49 din O.U. 49, acestea „reprezintă funcții din domeniul didactic a căror desfășurare nu presupune prerogative de putere publică”.

Doctorul Aurel Nechita a fost decan al Facultăţii de Medicină din 2005, dar a demisionat la începutul anului trecut, deoarece Agenţia Naţională de Integritate a găsit că se afla în incompatibilitate sau în conflict de interese cu celelalte funcţii pe care le deţinea în acea perioadă. În toamna anului 2013, Aurel Nechita a participat și a trecut de concursul de proiecte organizat la nivelul facultății pentru ocuparea funției de decan. Deşi rectorul universităţii l-a desemnat câştigător pe Aurel Nechita la acest concurs, membrii Senatului instituției de învățământ superior nu au validat rezultatul concursului întrucât exista o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care stabilea că Nechita nu poate ocupa o funcţie publică (așa cum era considerată, până acum, funcția de decan), timp de trei ani.

Cum noua legislație stabilește clar că funcția de decan nu mai este una publică, Senatul universității a și validat, săptămâna trecută, prin Hotărârea nr. 44 din 14 iulie 2014, rezultatul concursului din toamnă. Până acum, conducerea facultăți era asigurată, prin interimat, de prof. Costinela Georgescu. Următorul concurs pentru funcția de decan al facultății va avea loc peste doi ani.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.