Jump to content

Calendarul susţinerii corigenţelor


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Calendarul susţinerii corigenţelor

Elevii gălăţeni mai puţin silitori, care nu au obţinut medii de trecere la una sau mai multe discipline, vor putea susţine anul acesta examenele de corigenţă în perioada 6 august - 5 septembrie. Primii care vor da aceste examene sunt cei din anii terminali de liceu, urmaţi de cei de clasa a VIII-a.
Prima sesiune de corigenţe va fi organizată în perioada 6 - 7 august şi este rezervată elevilor din clasele terminale de liceu, anul de completare învăţământ special, stagii de pregătire practică, învăţământ profesional.

O altă sesiune de corigenţe, rezervată elevilor de clasa a VIII-a, va fi organizată în perioada 18 - 20 august, urmând ca o treia sesiune de corigenţe să se desfăşoare în perioada 1 - 5 septembrie 2014. Elevii din clasa a VIII-a, care vor susţine şi promova examenul de corigenţă, se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, de liceu, din anul de completare învăţământ special, din învăţământul profesional şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, care nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită pentru aceste clase se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe din perioada 1 - 5 septembrie.

Elevii corigenţi care se vor prezenta la primele două sesiuni de corigenţe, dar nu vor promova examenele, vor fi declaraţi repetenţi şi nu vor mai avea dreptul să se prezinte la sesiune din luna septembrie. Elevii din clasele terminale de liceu, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă, se pot înscrie la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în data de 8 august. Elevii claselor terminale de liceu, ai anului de completare învăţământ special, ai stagiilor de pregătire practică şi ai învăţământului profesional, care au promovat examenele de corigenţă în sesiunea 6 - 7 august, se pot înscrie la examenul de certificare a competenţelor profesionale, sesiunea din august.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.