Jump to content

Acuzaţii de malpraxis la Maternitatea Spitalului de Urgenţă


Recommended Posts

Posted

Acuzaţii de malpraxis la Maternitatea Spitalului de Urgenţă

O familie din Galaţi face acuzaţii grave asupra unui medic ginecolog al Maternităţii Spitalului de Urgenţă Galaţi. Doctoriţa în cauză este acuzată că a spus gravidei, care a mers la cabinetul ei privat în timpul sarcinii, că totul este bine. Numai că la naştere s-a dovedit că nu este aşa.

În plus, familia acuză că femeia a fost lăsată să se chinuie 12 ore, timp în care cordonul ombilical al copilului s-a înnodat şi el nu a mai primit aer, în loc să îi fie făcută o cezariană. Drept urmare, copilul, o fetiţă, s-a născut cu grave probleme de sănătate şi cu nota 2. Tatăl a depus plângere la comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică. El povesteşte prin ce chin a trecut soţia lui şi prin ce chin trece copilul acum.

„Soţia mea are 31 de ani şi era la prima sarcină. Ea a fost monitorizată de dna doctor pe care o reclam. A fost monitorizată pe timpul sarcinii, timp de vreo şase luni. Am mers la cabinetul ei particular. A zis că totul este bine, că va naşte normal, că nu e nicio problemă. A venit dimineaţă pe 5 iunie, la spital, în travaliu. Nu i-a făcut nimeni nicio radiografie, nimic. Au dus-o în blocul de naşteri de dimineaţă de la ora 4.30 până după amiaza la 15.30. Doar o asistentă i-a pus o perfuzie pentru dilataţie. A venit doamna doctor la ora 13.50, i-a spus că va naşte normal şi a plecat, ba chiar i-a reproşat că de ce au chemat-o pentru atâta lucru. Dar nu i-a spus deloc că fătul nu are greutatea normal, ci e mai mic. A plecat. O altă doctoriţă, care era de gardă, i-a spus la fel, că nu e nicio problemă. Am întrebat de ce nu i se face cezariană, dar degeaba. Au spus că nu e cazul. În cele din urmă, copilul s-a născut cu insuficienţă respiratorie, cordonul ombilical era înnodat în două locuri. Apoi a stat în incubator, a făcut convulsii de vineri până duminică. Scorul Apgar a fost 2, avea 2,500 kg la naştere fetiţa. Din cauza asta mâna stângă are probleme, nu are reflexe foarte bune, trebuie să facem terapie, iar din câte ştim, aşa ceva se face doar la Sibiu. Încă nu ştim dacă este afectat neuropsihic, pentru că ni s-a spus că e prea devreme să i se facă RMN. Am mers şi la Bucureşti şi i-am făcut o ecografie. Medicul de acolo ne-a spus că nu ar fi probleme vizibile, dar că vom avea foarte mult de lucru şi foarte mult de umblat. Chiar ne-au întrebat acolo de ce nu s-a făcut cezariană, că era indicat. Acum, în august, iar trebuie să plecăm la Bucureşti să facem recuperare, kinetoterapie. Cred că toate sunt din cauza naşterii, pentru că la toate ecografiile care s-au făcut pe timpul sarcinii ar fi trebuit să se vadă toate treburile astea. În plus, în fişa de externare a copilului scrie ca s-a născut la termen, iar în fişa de externare a mamei, că s-a născut la 37 de săptămâni. Nu vreau bani, vreau doar să mi se facă dreptate”, a declarat Costel Cristofan, tatăl fetiţei.

Bărbatul a depus plângere la direcţia Spitalului de Urgenţă şi la comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică.

„S-a înregistrat o plângere în care se semnalau probleme legate de conduita unui medic şi situaţii defectuase la secţia Ginecologie. Am trimis plângerea către Colegiul Medicilor şi aşteptăm un rezultat”, a spus Dumitru Titea, consilier juridic Spitalul de Urgenţă Galaţi. Plângerea a fost înregistrată azi şi la comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică. „Am primit o sesizare privind acest caz. A fost înregistrată plângerea. Vom trage la sorţi un expert din alt judeţ. Acesta va trebui plătit, dar vom cere ca să se plătească suma minimă de 1.500 de lei. După aceea el va analiza cazul şi se va da un răspuns”, a declarat dr. Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Doctoriţa acuzată a refuzat să îşi spună punctul de vedere spunând că aşteaptă rezultatul anchetelor. Familia Cristrofan a făcut plângere până şi la Ministerul Sănătăţii.

presagalatibraila.com

Posted

La cererea publicului...

 

Acuzaţii grave la adresa unui ginecolog din Spitalul de Urgenţă

* Familia unui bebeluş venit pe lume la Maternitatea de la Judeţean susţine că medicul specialist ar fi dat un verdict greşit şi din această cauză copilul a avut grave complicaţii la naştere

Costel Cristofan este tatăl unei fetiţe de o lună şi două săptămâni şi susţine că venirea pe lume a primului său copil a fost o experienţă traumatizantă, care ar putea avea consecinţe pe termen îndelungat asupra sănătăţii bebeluşului. Sarcina, despre care tânărul tătic susţine că a decurs fără probleme, fiind atent monitorizată de medic, a avut un final nu tocmai în regulă, după asigurările repetate de bine primite din partea medicului.
"Soţia mea a fost monitorizată de doamna dr. Dimitriu pe timpul sarcinii, timp de vreo şase luni. Doamna doctor a zis că totul este bine, că va naşte normal, că nu e nicio problemă. Soţia a venit dimineaţă pe 5 iunie la spital, în travaliu. Nu i-a făcut nimeni nicio radiografie, nimic. Au dus-o în blocul de naşteri de dimineaţă de la ora 4.30 până după-amiaza la 15.30. Doar o asistentă i-a pus o perfuzie pentru dilataţie. A venit doamna doctor Dimitriu la ora 13.50, i-a spus că va naşte normal şi a plecat", afirmă Costel Cristofan.
Bărbatul susţine că soţia sa, Alina, în vârstă de 31 de ani, a născut în chinuri groaznice, două ore mai târziu, o fetiţă mai mult moartă decât vie. Alţi doi medici ginecologi, care au încercat să o ajute, nu au mai putut face cezariană deoarece era prea târziu pentru o astfel de intervenţie.
"Copilul s-a născut cu hipoxie severă, adică nu a respirat, cordonul ombilical era înnodat în două locuri. Apoi a stat în incubator, a făcut convulsii de vineri până duminică. Scorul Apgar a fost 2", completează Costel Cristofan. Omul afirmă că, pe nici pe perioada sarcinii şi nici în timpul travaliului, soţiei nu i s-ar fi recomandat cezariana, operaţie necesară în opinia medicilor de la Bucureşti, unde a ajuns ulterior cu bebeluşul care are probleme de sănătate.
"La ora actuală, mâna stângă are probleme, nu are reflexe foarte bune, trebuie să facem terapie. Nu ştim dacă este afectat neuropsihic, pentru că ni s-a spus că e prea devreme să i se facă RMN. I-am făcut o ecografie la Bucureşti, iar medicul de acolo ne-a spus că nu ar fi probleme vizibile, dar că vom avea foarte mult de lucru şi foarte mult de umblat. Chiar ne-au întrebat acolo de ce nu s-a făcut cezariană, că era indicat. Am vorbit cu doamna doctor Dimitriu, la câteva zile după naştere, şi mi-a spus că nu era competenţa ei să vină în blocul de naşteri, pentru că era doamna doctor Manole de gardă", explică bărbatul, care consideră că principalul vinovat al acestei situaţii este medicul care a supravegheat sarcina soţiei sale şi a văzut-o chiar şi în ziua naşterii.
Dr. Rodica Dimitriu, specialistul în cauză, a refuzat să facă vreun comentariu asupra acestei situaţii.

Sesizări peste sesizări

Chiar dacă susţine că nu are nicio pretenţie materială de la cei pe care îi consideră responsabili de chinurile soţiei şi ale copilului său, Costel Cristofan a depus o serie de plângeri la forurile competente. Asupra cazului au fost sesizate Direcţia de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor, conducerea Spitalului Judeţean şi chiar Ministerul Sănătăţii. Părinţii vor trebui însă să aştepte parcurgerea etapelor legale, care durează luni de zile.
"Comisia de malpraxis se va întruni conform prevederilor legale în următoarele trei zile, va lua la cunoştinţă despre această sesizare şi, conform procedurilor, va extrage din lista naţională un expert care va întocmi un raport. Acest raport va sta la baza deciziei comisiei pe care va trebui să o dăm în termen de 90 de zile şi să stabilim dacă a fost sau nu un caz de malpraxis", a precizat dr. Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.
La rândul său, conducerea Spitalului de Urgenţă a primit o plângere, dar această sesizare a fost direcţionat către Colegiul Medicilor. "Am constatat faptul că se reclamă anumite aspecte privind conduita medicală a unui medic şi anumite disfuncţionalităţi la nivelul secţiei Obstetrică ginecologie. Având în vedere că este vorba despre conduită medicală, noi nu ne putem pronunţa şi am înaintat această plângere Colegiului Medicilor. Din punct de vedere administrativ, nu putem lua nicio măsură, deoarece sunt pur şi simplu numai aspecte medicale şi nu putem lua noi o decizie în acest sens. Tot Colegiul Medicilor, în urma concluziilor, poate stabili o pedeapsă", ne-a explicat Dumitru Titea, consilier juridic la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.