Jump to content

Un medic psihiatru susţine că este hărţuit psihic!


dcp100168

Recommended Posts

Un medic psihiatru susţine că este hărţuit psihic!
* Acuzaţii bizare la Centrul de Sănătate Mintală

Reclamaţiile unui medic psihiatru, angajat al Centrului de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului de Psihiatrie din Galaţi, aduc în atenţia publică o situaţie cel puţin hilară. Doctoriţa, care a preferat să-şi păstreze anonimatul, reclamă că în ultimii ani a fost hărţuită psihic de conducerea spitalului şi că din această cauză a ajuns la capătul puterilor.

Femeia susţine că i-au fost montate ilegal microfoane în birou şi că, atunci când a cerut explicaţii conducerii spitalului, totul s-a întors împotriva ei. "Am descoperit microfoane pe holul instituţiei. Am cerut explicaţii în legătură cu montarea abuzivă a acestor microfoane şi din acel moment a început hărţuirea mea psihică la locul de muncă. Mi s-au făcut diverse referate înscenate, chemări la comisii de disciplină, ameninţări cu desfacerea contractului de muncă", susţine medicul.

Mai mult, aceasta afirmă că o persoană necunoscută a dat un anunţ într-un ziar local cu intenţia de a o denigra. Mi s-a dat un anunţ la un ziar local, în care se spune că efectuez remodelare corporală şi masaj de relaxare pentru insomnii, în încercarea de a-mi denigra profesia în care am investit foarte mult, în ultimii ani. În urma acestui anunţ, am fost sunată timp de doi ani, am depus plângere penală, dar ancheta s-a făcut abia după un an de la depunerea plângerii. Anul acesta, hărţuirea mea a ajuns la maximum şi mă gândesc dacă un medic român merită să profeseze într-un asemenea mediu”, ni s-a plâns femeia.

Direcţia de Sănătate cunoaşte cazul

Femeia susţine că întreaga poveste a fost adusă şi la cunoştinţa conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în vederea efectuării unei anchete. DSP a stabilit că în Spitalul de Psihiatrie există sisteme de supraveghere video montate, montate însă pentru protecţia angajaţilor. „La Direcţia de Sănătate Publică Galaţi s-a depus o plângere din partea unui medic psihiatru, care ne aduce la cunoştinţă că la Centrul de Sănătate Mintală au fost montate camere de supraveghere şi microfoane pentru interceptarea, după cum susţine dumneaei, convorbirilor pe care le are cu personalul medical sau cu pacienţii. Conducerea unităţii medicale atestă că s-a decis montarea unui sistem de supraveghere pentru a proteja personalul medical, având în vedere incidentele cu pacienţii care, conform patologiei, pot deveni agresivi. Este posibil ca acele camere să aibă şi microfoane, dar instalarea lor s-a făcut doar pe holuri şi în sălile de aşteptare, nicidecum în cabinetele medicale, unde este interzisă prin lege montarea lor”, ne-a explicat Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Din reclamantă a devenit reclamată

Reclamaţiile depuse de doctoriţă nu sunt însă singurele care există la conducerea Spitalului de Psihiatrie. "Conducerea spitalului ne-a adus la cunoştinţă că există nişte probleme cu privire la doamna doctor. A fost anchetată de mai multe ori în comisia de disciplină, comisie care a propus desfacerea contractului său de muncă”, a adăugat Valentin Boldea.

Acest lucru ne-a fost confirmat chiar de directorul medical al instituţiei reclamate. „Doamna doctor este angajată la Centrul de Sănătate Mintală, ataşat spitalului nostru. A fost în comisia de disciplină, în urma mai multor sesizări la adresa dumneaei. În ultimii ani s-a adunat un dosar destul de important, motiv pentru care s-a luat hotărârea desfacerii contractului de muncă. Aşteptăm din partea dumneaei fie gestul de a primi această decizie, fie de a-şi da demisia”, ne-a declarat Gabriela Draşoveanu, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie.

Se pare că cele mai multe plângeri depuse împotriva doctoriţei vin chiar de la pacienţii ei. „Am avut reclamaţii împotriva doamnei doctor, de cele mai multe ori din partea pacienţilor. Nu vreau să intru în amănunte, pentru că nu vreau să îi fac rău doamnei doctor”, a adăugat Gabriela Draşoveanu.

Tablou de Monet şi tastatură roz

Medicul reclamant nu este la prima confruntare cu şefii spitalului. Doctoriţa a avut, încă de la angajare, câteva cereri cel puţin ciudate. „Ne-a cerut un Monet atunci când s-a angajat la noi şi s-a instalat în cabinet. Asta se întâmpla în urmă cu aproximativ şase ani. În aceeaşi perioadă ne-a solicitat şi o tastatură colorată, roz sau mov”, ne-a mai spus directorul medical.

Situaţia este extrem de bizară. Cum de a ajuns doctoriţa să lucreze în sistem, de ce a rezistat atâţia ani şi de ce a ajuns să facă reclamaţii de acest gen abia acum, după ce, susţine ea, a fost hărţuită ani de zile, sunt întrebări care vor rămâne, cel puţin pentru moment, fără răspuns.

Cert este că problema de bază există în legislaţia românească, care nu este foarte strictă cu privire la controlul medical la care ar trebui supuşi medicii, mai ales cei care lucrează cu oameni cu probleme psihice. „Deschidem o cutie a Pandorei în care medicii pot fi verificaţi din punct de vedere al sănătăţii psihosomatice foarte greu, ei apelând la un prieten pentru a obţine un certificat privind starea de sănătate. Cred că aici trebuie lucrat la partea legislativă, pentru că şi medicii sunt oameni şi sunt predispuşi la probleme atât somatice, cât şi psihice", ne-a explicat doctorul Valentin Boldea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.