Jump to content

Crater apărut la Spicul, în urma unor lucrări ale Apă Canal


dcp100168

Recommended Posts

Crater apărut la Spicul, în urma unor lucrări ale Apă Canal

* Asfaltul fusese turnat de Ecosal în urmă cu doar două săptămâni, după ce Apă Canal „remediase” o avarie apărută în zonă

Gropile în oraş apar mai ceva ca ciupercile după ploaie, seria surpărilor părând că nu se mai opreşte, în cele mai diverse zone ale urbei. Cea mai recentă „surpriză” de acest gen a avut loc vineri la prânz, pe o stradă intens circulată, cel care a constatat-o fiind un gălăţean a cărui maşină a fost la un pas să fie înghiţită cu totul de un crater. S-a întâmplat în zona Spicu, în parcarea situată vizavi de CEC. Un gălăţean, aflat la volanul maşinii personale, a vrut să parcheze într-unul dintre puţinele locuri libere, dar a aflat, în următoarea fracţiune de secundă, motivul pentru care nicio maşină nu fusese staţionată acolo.
"A intrat în parcare şi deodată s-a surpat asfaltul sub maşină. Era o gaură mică, dar chiar dacă a trecut pe lângă ea, probabil asfaltul nu a mai ţinut şi s-a surpat. Am sunat la Ecosal şi la 112, dar au spus să chemăm pe cineva de la tractări, pentru că ei nu au cum să ne ajute să scoatem maşina", ne-a spus soţia şoferului, Tiţa Scraba, care se afla pe scaunul din dreapta în momentul incidentului.
Alături de cei doi soţi speriaţi şi indignaţi deopotrivă s-au adunat rapid alţi oameni, care ne-au spus că problemele cu groapa de acolo nu sunt de ieri, de azi. "Abia au reparat aici, acum vreo două săptămâni, cei de la Ecosal. Uitaţi-vă ce lucrare au făcut, că de câteva zile a apărut o gaură. N-a venit nimeni să vadă ce e cu ea, iar acum probabil că domnul s-a apropiat prea mult de marginea ei şi s-a dus cu totul", ne-a spus angajatul unei cafenele din imediata vecinătate.

Maşina, scoasă pe braţe

Din fericire, maşina gălăţeanului ghinionist nu a fost, cel puţin aparent, grav avariată, ea fiind scoasă pe braţe de câţiva muncitori de la Ecosal sosiţi în zonă, dar şi de unii oameni aflaţi în apropiere. Tot din fericire, şoferul deţine CASCO pentru maşină, aşa că eventualele reparaţii nu îi vor scoate bani în plus din buzunar.
Cu toate acestea, groapa, care în urma surpării de vineri măsoară circa un metru în diametru şi tot atâta în adâncime a rămas, punând în pericol siguranţa autoturismelor şi a pietonilor.
De la purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi am aflat că, într-adevăr, zona a făcut recent obiectul unei reparaţii, avaria iniţială fiind în sarcina Apă Canal. "Apă Canal avea obligaţia să remedieze defecţiunea şi să refacă zona de parcare afectată. Ei eu raportat rezolvarea avariei şi au contractat Ecosal pentru refacerea parcării. În urma acestui incident, Primăria solicită Apă Canal să verifice de urgenţă zona pentru a se stabili cauza surpării şi să ia toate măsurile necesare pentru înlăturarea acesteia şi refacerea parcării", a precizat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.
Potrivit sursei citate, zona în care a apărut craterul, întâi mai mic şi apoi din ce în ce mai mare, ar fi fost securizată, dar elementele de semnalizare şi protecţie ar fi dispărut, făcând astfel posibilă situaţia extrem de neplăcută înregistrată vineri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.