Jump to content

Caravana Filmelor NexT, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Caravana Filmelor NexT, la Galaţi

* Vor fi proiectate scurtmetraje de mare succes naţional şi internaţional

După opt ediţii ale Festivalului Internaţional de Film NexT desfăşurate în Bucureşti, Caravana Filmelor NexT pleacă la drum prin ţară, de pe 8 până pe 23 august, oprindu-se în opt oraşe, pentru o serie de proiecţii organizate în jurul conceptului de picnic şi cinema sub clar de lună. O parte din cele mai bune filme văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT vor putea fi văzute între 22-23 august şi la Galaţi. Pe 24 august, Caravana Filmelor NexT se întoarce acasă, în Bucureşti, cu o proiecţie specială în Parcul Herăstrău.

Spectatorii care vor lua parte la Caravana NexT în această vară vor putea viziona în premieră scurtmetraje inovative, producţii naţionale şi internaţionale, grupate în patru programe speciale: NexT Disco Night - un program de musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, despre poveşti de dragoste înflăcărate, NexT Comedy Night - un program de comedii spumoase, care reuneşte o varietate de tipuri, forme şi tradiţii de comic cinematografic, Oscars Night - cele cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film in 2014, printre care si câştigătorul Helium şi NexT Romanian Shorts - cinci scurtmetraje româneşti cu zvâc, mai vechi şi mai noi, menite să prezinte o altă faţă a cinematografiei româneşti.

Intrarea este liberă în fiecare dintre cele două seri de proiecţie din cele opt oraşe.

Locul de desfăşurare din Galaţi va fi anunţat în zilele următoare.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Picnic ṣi cinema sub clar de lună

Caravana Filmelor NexT pleacă la drum, de pe 8 până pe 23 august, în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale în opt oraşe din ţară, printre care şi Galaţi. Între zilele de 22 si 23, la Grădina Publică, organizat ȋn parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi, Consiliul Local Galaţi si Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, evenimentul va prilejui spectatorilor vizionarea în aer liber a celor mai bune scurtmetraje prezentate de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT, producţii naţionale şi internaţionale, reunite în două programe speciale.

Vineri, 22 august, începând cu ora 21.30, în Galaţi e seara filmului scurt românesc la NexT Romanian Shorts. O comedie molcomă (Şanţul), o poveste înduioşătoare despre taţi şi fii (Colivia), alta despre lucrurile pe care le faci din dragoste (Marilena de la P7), dueluri cu săbii ascuţite şi sânge ţâşnind în toate părţile ca-n filmele lui Tarantino (12 minute) şi ceva probleme de pe platoul de filmare (Şi băieţii câteodată), toate în cinci scurtmetraje româneşti cu zvâc, mai vechi şi mai noi.

Sâmbătă, 23 august, începând cu ora 21.30, în Grădina Publică e Disco Night. NexT Disco Night. În Outrageously Disco, o poveste de dragoste se naşte pe ringul de dans, în strălucirea şi pulsaţiile discotecii, în Moore Street Masala dragostea se înfiripă pe ritmuri bollywoodiene la supermaketul din colţ, iar în West Bank Story iubirea dintre un israelian şi o palestiniancă aduce, în sfârşit, pacea. Poveşti de dragoste înflăcărate şi nu numai în şapte musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, cu cântece de fredonat iar şi iar.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.