Jump to content

Finanţare europeană de şase milioane de lei pentru proiecte sociale


Recommended Posts

Finanţare europeană de şase milioane de lei pentru proiecte sociale

Primăria municipiului Galaţi a obţinut finanţare europeană nerambursabilă de peste şase milioane de lei pentru două noi proiecte sociale, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Emanuela Turcu.
Potrivit acesteia, primul proiect finanţat de Uniunea Europeană presupune înfiinţarea unui Centru de zi pentru copiii cu autism. Acesta va fi amenajat şi dotat la cele mai moderne standarde lângă recent inauguratul centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi 'Kids'. Centrul de zi pentru copiii cu autism va avea un cabinet de kinetoterapie, cabinete de terapie individuală şi de grup, precum şi de consiliere psihologică, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, săli de terapie prin joc, cabinet de consiliere parentală şi cabinet de stimulare senzorială. Centrul va asigura o gamă diversă de servicii pentru 40 de copii din Galaţi diagnosticaţi cu boli din sfera autismului. Serviciile oferite vor fi abilitare-reabilitare, socializare, recreere, consiliere, sprijin, educare, orientare şcolară, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă în vederea integrării mai facile în comunitate. Valoarea finanţării europene nerambursabile este de aproximativ 3,2 milioane de lei, iar durata de implementare este iunie 2014 - decembrie 2015.
Al doilea proiect derulat de Primăria municipiului Galaţi cu finanţare europeană nerambursabilă presupune modernizarea Cantinei de Ajutor Social şi extinderea serviciilor oferite de aceasta persoanelor asistate. Odată implementat acest proiect, vor creşte standardele de calitate, gradul de adresabilitate şi eficienţa serviciilor oferite de Cantina de Ajutor Social. După modernizare, Cantina de Ajutor Social va deveni un centru de servicii sociale integrate sub titulatura 'Help', centru care va oferi pe lângă asistenţă alimentară persoanelor nevoiaşe şi o gamă largă de servicii de consiliere în vederea diminuării abandonului şcolar sau pentru găsirea unui loc de muncă. Valoarea finanţării europene nerambursabile pentru acest proiect se ridică la aproximativ 2,9 milioane de lei, iar perioada de implementare este iunie 2014 - decembrie 2015.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.