Jump to content

Deşi există restricţii, pe Faleza Inferioară intră cu maşina cine vrea


dcp100168

Recommended Posts

Maşini de fiţe pe Faleza Inferioară

Pe adresa Primăriei, de curând, un gălăţean a postat un mesaj: “Astăzi, în jurul orei 10, când am intrat pe faleză, pe la bariera de la bac, am văzut doi agenţi ai Poliţiei Comunitare sărind ca arşi, gest demn de o cauză mai bună, pentru că de bariera s-a apropiat un mastodont ce pentru unii înseamnă maşină de uz personal care ne-a blagoslovit cu un damf de gaze de motorina arsă şi dacă n-aveam agilitatea necesară să mă feresc din calea ei, probabil m-ar fi şters destul să-mi aduc aminte pentru o lungă perioada de timp că am fost pe faleză”.

Întrebându-i respectuos pe unul dintre cei doi agenţi care se luptau cu bariera cine se află în acea maşina mi s-a răspuns tot politicos că este a patronului de la restaurantul terestru din apropierea bacului şi că are aprobarea Primăriei să intre pe faleză”.

„Mi-am continuat apoi drumul pe faleză. În apropierea restaurantelor plutitoare trona o maşină parcată ostentativ ţinând cu tot dinadinsul să nu cumva să treacă neobservată. M-am bucurat când am văzut veşnicul Volkswagen roşu parcat la locul lui în apropierea spaţiului de joacă pentru copii, altfel aş fi crezut că cei în drept chiar ar fi luat în serios cerinţele mele şi nu numai ale mele”.

„În sfârşit apropiindu-mă de bariera din port, trei agenţi de astă dată (bineînţeles pe aici intră mai multe maşini şi este nevoie de forţă de muncă suplimentară) discutau de cca 20 de minute probleme grele. Din păcate a trebuit să-şi întrerupă discuţiile pentru că de pe faleză se apropia în trombă bolidul pe care-l văzusem parcat la restaurantul plutitor”.

Purtătoarea de cuvânt, Nicoleta Manole, ne-a declarat că „accesul autovehiculelor pe Faleza Inferioară este interzis, cu excepţia celor care deservesc restaurantele de acolo. Există hotărârea de Consiliul Local nr. 368 care, la art. 17, prevede clar în ce condiţii se acordă permisele de liberă trecere chiar şi pe faleză”. Hotărârea arată că un astfel de permis este semnat doar de primar sau de „viceprimarul de resort”, este eliberat contra cost, pentru societăţile private şi gratuit pentru societăţile locale. La articolul 17 chiar se precizează că „nu este permis accesul în acelaşi timp a mai mult de un autovehicul pentru fiecare societate care are punctul de lucru pe faleza inferioară”. În plus, sunt şi alte reguli: maşinile societăţilor care deţin terasele de pe faleză pot intra cu permise, pe faleză, în timpul săptămânii, de la ora 8 la 14 (sâmbătă şi duminică doar până la 12) şi pot rămâne acolo cât vor, în intervalul orar. Pot veni şi peste aceste ore, dar nu pot rămâne pe faleză mai mult de 15 minute! Cât priveşte maşinile care aduc marfă, permisul le dă voie să staţioneze pe Faleză cât vor! Fără permis, plimbarea cu maşina pe faleza inferioară „costă” 500 de lei (amenda).

Concluzia? “Şmecherii falezei” sunt aşa de necăjiţi (că, deh!, e criză!) încât îşi cară cutiile cu bere şi sticlele de suc cu propriile maşini de fiţe!

http://www.viata-libera.ro/articol-Masini_de_fite_pe_Faleza_Inferioara__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Circulatia pe faleza inferioara a autovehiculeleor este reglementata atat de semnele de circulatie care interzic accesul autovehiculelor cat si de existenta a doua bariere la ambele capete ale falezei inferioare, pazite cu gardieni publici care atceva nu fac. Totusi zilnic in afara masinilor de utilitate publica, restrictia este ignorata de diverse persoane care fac slalom cu masinile printre cei care se plimba sau fac sport pe malul Dunarii. De unde rezulta ca articolul art.16, (2)din Constitutia Romaniei din 1991, prevede la Titlul II Drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale: "NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE!"

Probabil angajatii Politiei Comunitare din Galati, care pazesc la ambele capete barierele de acces pe faleza inferioara, n-au dat examen din Constitutia Romaniei, altfel nu se explica de ce toata populatia cu bun simt a orasului parcheaza cum poate masina cand merge pe faleza inferioara, iar cativa baieti destepti, parcheaza unde vor, sau circula pe celebrele piste ale domnului viceprimar Ciumacenco de faleza de jos ca pe autostrada.

post-4677-031946400 1277106999_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nici deputatului PSD Paslaru Florin nu i se aplica legea circulatiei si nici cea a Hotararea Consiliului Local pe care de altfel a votat-o! Probabil permisul de acces la Camera deputatilor este valabil si pentru faleza.

Link to comment
Share on other sites

Nu se pot raporta cumva asemenea cazuri ? adica.. daca ai Chrysler cu ce esti mai " smecher " ?

Domnule Andrei am o colectie de peste 50 de fotografii cu masini aflate pe faleza in diverse circumstante.(vezi si pe http://valuriledunarii.blogspot.com). Ce problema ridic eu, este cea a gardienilor publici, care de asta stau la cele doua capete ale falezei sa pazeasca barierele, DE ASTA SUNT PLATITI. Nu au alte atributii, daca doi betivi se incaiera la 30 de metri, nu se baga ca ei pazesc bariera. Totusi zi de zi si seara de seara masini de fotbalisti, boxeri, parlamentari sau doar de smecheri trec nestingherite de bariere si polueaza aerul cu gaze de esapament. Dupa parerea mea nici masinile autoritatilor n-au ce cauta acolo decat daca sunt solicitate, dar zilnic vezi si masina politiei, si a politiei comunitare, a capitaniei, sau masini din primarie care nu au ce cauta pe un spatiu unde au accesul interzis. propun transformarea falezei inferioare in PIETONAL.

Link to comment
Share on other sites

Ce problema ridic eu, este cea a gardienilor publici, care de asta stau la cele doua capete ale falezei sa pazeasca barierele, DE ASTA SUNT PLATITI.

Da, despre asta spuneam si eu! Treaba e cat se poate de simpla. Trebuie facut un flagrant ( cum se practica acum ) si trebuiesc vazute „conditiile” prin care ai dreptul sa intri pe faleza.

Link to comment
Share on other sites

le puteti trimite aici.

l.e. sau putetui sa-l contactati pe vicele sens-giratoriu pe yahoo la id-ul viceprimarciumacenco. chiar acum e pe invizibil 21.gif

mambo draga cred ca glumesti!

La solicitarile mele adresate primariei pe diferite cai (site, domnule primar.ro), ori nu mi s-a respuns, ori atunci cand a facut-o mi-au scris bazaconii! De exemplu pentru o instalatie de apa potabila, de sute de metri construita pe faleza inferioara anul trecut, (care s-a dovedit a fi facuta pe bani publici pentru pontoanele restaurant nou aparute pe Dunare si care apartin unor politicieni), primaria mi-a raspuns ca instalatia dateaza din 2002, referindu-se de fapt la instalatia de udat faleza!

Link to comment
Share on other sites

Credeam ca sunt singurul :)) Domnule Emil Popa, aveti poze (si cu HUMMER-ul)? Daca da, haideti sa le trimitem Primariei, cea care a dat autorizatiile :))=))

Poze cu Hummerul am si nu una, caci individul este seara de seara la terasa din capatul falezei si nu poate parca decat langa restaurant. Oare si la Istambul tot la fel se procedeaza?

vezi http://valuriledunarii.blogspot.com/2010/05/constitutia-romaniei-1991-titlul-ii.html

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

La volan, pe Faleza Inferioară, pentru că unii pot şi altora nu le pasă

Din ciclul „aceeaşi problemă, acelaşi oraş, alt an” reluăm, astăzi, subiectul privind circulaţia rutieră de pe Faleza Inferioară. Dezamăgit că adresele sale, către Primăria şi Poliţia Comunitară, nu au primit nici un răspuns, Marin Miu a apelat, în ultimă instanţă, la Garda de Mediu.

Omul cere implicarea agenţilor de mediu, motivând că accesul nejustificat, la orice oră, a maşinilor, pe Faleză, afectează, până la urmă şi mediul înconjurător. „În zona restaurantelor de pe Faleza Inferioară a Dunării, datorită pătrunderii la orice oră a autoturismelor particulare, cu siguranţă ale patronilor, acoliţilor acestora, dar şi ale unor aşa-zise oficialităţi, solul este îmbibat de scurgeri de ulei şi combustibili de la maşinile acestora. Nu există oră la care în zona amintită să nu existe parcate două-trei sau chiar mai multe astfel de autoturisme ce sfidează cu nonşalanţă semnele de interzicţie a pătrunderii acestora în zonă. Mai mult decât atât, acestora li se deschid larg barierele păzite tocmai de către personalul pus să oprească intrarea autoturismelor în zonă”, scrie gălăţeanul, care îşi pune speranţa în autoritatea Gărzii de Mediu de a rezolva această problemă”.

Amenzi teoretice, indiferenţă practică

Cum Galaţiul nu e sat fără câini, circulaţia autovehiculelor pe Faleza Inferioară este posibilă numai cu permise speciale, conform hotărârii CL nr. 368/2009. Practic însă, prevederile CL nu se respectă nici de către paznicii „de la barieră” (angajaţii de la fosta SADP) şi nici de cei care ar putea aplica amenzi - poliţiştii de la Rutieră, poliţiştii locali (foşti comunitari) şi „alţi împuterniciţi ai primarului” – precum Corpul de control al primarului (trecut tot în subordinea Poliţiei Locale). Conform articolului 17 al hotărârii Consiliului Local nr. 368, maşinile pot intra pe Faleza Inferioară dacă au un permis semnat de primar sau de „viceprimarul de resort”, act ce este eliberat contra cost. Dacă maşinile unui bar de pe faleză au permise, accesul lor se va face pe rând (nu toate în acelaşi timp!), conform unui orar bine stabilit. Pot veni şi peste orar, dar nu pot rămâne pe faleză mai mult de 15 minute! Maşinile care aduc marfă însă pot staţiona pe Faleză cât vor!

Fără permis, plimbarea cu maşina pe faleza inferioară „costă” 500 de lei (amendă). În cazul în care contravenientul este amendat de trei ori într-un an, i se anulează permisul. Chestie care s-ar întâmpla, evident, dacă vreunei instituţii publice cu „rol în piesă” chiar i-ar păsa şi ar aplica amenzi... Dar, se vedere treaba că nu doar poliţiştii nu se implică, ci nici paznicii barierelor de pe Faleză. Angajaţii SC Gospodărire Urbană SRL au responsabilitatea de a verifica permisele. „Dacă domnul Miu are cazuri concrete, îl aştept cu sesizarea la mine, iar dacă angajaţii mei fac abuzuri, voi acţiona în consecinţă”, a declarat directorul societăţii, Eduard Grosu.

„Nu există Poliţie Locală pe Faleza Inferioară”

... a declarat Cristian Gâscă, directorul instituţiei. Iar detaliile urmează: „De anul trecut, din momentul în care s-au făcut disponibilizările în cadrul Poliţiei Locale, obiectivul Faleza Inferioară nu mai are paza asigurată de Poliţia Locală. Acolo sunt doar angajaţii ADP-ului. Într-adevăr, cineva ar putea confunda vreun paznic ca fiind de la Poliţia Locală, pentru că noi le-am permis foştilor angajaţi să păstreze uniforma, dar fără însemne”.

Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Locale: „Programul de intrat cu maşina pentru furnizorii de marfă care vin să aprovizioneze restaurantele de pe Faleza Inferioară este între 8-14, de luni până vineri, iar în weekend - până la ora 12”. „Aşadar, în timpul săptămânii intră o singură maşină, cu un singur permis pe firmă, fără a fi nominal. Amenda pentru cei care nu respectă programul este de 500 de lei. Există şi situaţii de excepţie – maşina care aduce de pildă tortul miresei, în weekend, intră fără permis, stă maxim 15 minute şi iese”.

Monitorizare de la Mediu

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Galaţi susţin că situaţia legată de accesul maşinilor pe Faleza Inferioară este una cunoscută şi că cei cu atribuţii în zonă trebuie să acţioneze în cazul în care nu sunt respectate regulile impuse aici. „Accesul în zonă este reglementat. Cei care fac aprovizionarea unităţilor de alimentaţie publică din zonă au voie să intre ţinând cont de un anumit orar. Nu li se poate interzice să facă lucrul acesta. Ceilalţi, care nu respectă aceste reguli, riscă să fie amendaţi. Am fost sesizaţi şi noi în legătură cu faptul că acolo intră maşini şi încercăm să monitorizăm situaţia”, ne-a declarat Mihai Turcu, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-La_volan_pe_Faleza_Inferioara__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Deşi există restricţii, pe Faleza Inferioară intră cu maşina cine vrea

* Cu toate că Primăria a eliberat, anul acesta, doar opt permise de acces auto pe Faleza Inferioară, gălăţenii sunt siliţi şi duminica să se ferească de maşini * Regulamentul de acces al autoturismelor va deveni mai restrictiv din raţiuni de protecţie a malului şi a gălăţenilor care vor să se relaxeze în zonă

Revoltat că în loc să se bucure de o relaxantă plimbare pe Faleza Inferioară a Dunării, a fost silit să se ferească din calea autoturismelor care-şi croiau drum printre pietoni şi să înghită noxele acestora, un gălăţean ne-a trimis un mesaj plin de reproşuri la adresa administraţiei locale. "Vă scriu indignat de faptul că o plimbare pe Faleza Inferioară a Dunării, chiar şi în zi de sărbătoare, a devenit un adevărat supliciu. Duminică, aflându-mă pe Faleza Inferioară, am fost sufocat mai întâi de fumul de eşapament de la o maşină care chiar la acea oră - 10.00-12.00 - lua gunoiul de pe unde găsea, făcând câteva curse dus-întors pe toată faleza. Ca şi cum nu era de-ajuns, un Logan făcea şi el curse dus-întors de la bac spre pontoane şi înapoi. La fel, un jeep cu numere de Tulcea şi volan pe dreapta făcea curse de la bac la pontoane şi invers, printre oameniie aflaţi la plimbare, mulţi dintre ei cu copii de mână. În acest timp, poliţiştii care ar fi trebuit să se afle pe Faleză erau probabil undeva la umbră, că n-am întâlnit vreunul căruia să-i cer explicaţii. Nu sunt cazuri izolate, pot spune că se întâmplă zilnic, dar nimeni nu ia vreo măsură", ne-a scris gălăţeanul care semnează Marin Miu.
Nemulţumirea cetăţeanului este amplificată de faptul că, deşi a sesizat în repetate rânduri aceste situaţii reprezentanţilor administraţiei locale, nu s-a luat nicio măsură. "Din banii noştri sunt plătite firmele de pază care ar trebui să ne scutească de astfel de situaţii, la fel şi cei doi, patru, uneori chiar şi şase poliţişti care asigură ordinea pe faleză, şi nu în cele din urmă toţi salariaţii Primăriei cu competenţe în asigurarea ordinii şi siguranţei în zona amintită. Cine nu-şi face datoria de ne expune acestor situaţii generatoare de accidente şi disconfort? Cred că vorba românească "peştele de le cap se-mpute" se aplică şi aici”, îşi încheie mesajul Marin Miu.

Cine are acces cu maşina pe malul Dunării

Permisele de acces auto pe Faleza Inferioară a Dunării sunt eliberate de Primăria municipiului Galaţi, pe baza unui regulament aprobat de Consiliul Local în 2009. Potrivit actului normativ, pot beneficia de acces auto pe Faleza Inferioară maşinile de intervenţie ale Poliţiei, Jandarmeriei, Ambulanţei, SMURD-ului, Pompierilor, Poliţiei Locale, Gărzii de Mediu, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Căpităniei, cele de la Electrica, Apă Canal, autospecialele Ecosal şi Gospodărire Urbană, care fac lucrări de salubrizare, ecologizare, întreţinere spaţii verzi. De asemenea, mai pot intra pe Faleză autovehiculele de transport marfă care asigură aprovizionarea agenţilor economici riverani.
"Pentru accesul auto pe Faleza Inferioară, solicitanţii plătesc taxe la bugetul local, excepţie făcând maşinile de intervenţie. Taxele diferă în funcţie de masa maximă autorizată a autovehiculelor şi de perioada pentru care se solicită accesul (o zi, o săptămână, un trimestru, un semestru, un an). Cea mai mică taxă este de 35 de lei pe zi pentru un autovehicul uşor, iar cea mai mare ajunge la 4.200 de lei pe an pentru un autovehicul de mare tonaj. Primăria a eliberat anul acesta opt permise de acces pe diferite perioade de timp, valoarea taxelor încasate este de 7.200 de lei", ne-a comunicat Biroul de presă al municipalităţii.
Primăria are, însă, în plan, modificarea regulamentului de acces al autovehiculelor pe Faleza Inferioară, criteriile de acordare urmând să fie mult mai stricte, astfel încât să fie limitată cât mai mult circulaţia maşinilor, din raţiuni de protecţie a malului şi a oamenilor care se plimbă sau se recreează în zonă.

În dezbatere/  Regulament nou privind accesul pe Faleza Inferioară

Potrivit unui regulament supus dezbaterii pe site-ul Primăriei Galaţi, pe Faleza Inferioară vor avea acces numai autovehiculele cu masa totală maxim autorizată de 1,5 tone, o dată pe zi. Societăţile cu punct de lucru comercial acolo vor primi un singur permis de liberă trecere pentru autovehiculul cu care circulă pe Faleza Inferioară, iar firmele care deservesc agenţii economici vor solicita permis pentru fiecare autovehicul utilizat.
Accesul autovehiculelor comercianţilor de pe Faleza Inferioară va fi permis astfel: luni - vineri 8,00 - 14,00, sâmbătă, duminică şi în sărbătorile legale 8,00 - 12,00 pe durată nedeterminată; luni - vineri 14,00 - 8,00 şi sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale 12,00 - 8,00 doar pentru un interval de 30 minute.
În cazul autovehiculelor societăţilor care deservesc agenţii economici accesul se va face astfel: luni - vineri 8,00 - 10,00 şi 14,00 - 16,00, sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale 8,00 - 10,00.
Nu va fi permis permis accesul în acelaşi timp a mai mult de un autovehicul pentru fiecare societate cu punct de lucru pe Faleza Inferioară. Accesul maşinilor care transportă torturi sau formaţii muzicale cu instrumente va fi permis doar pentru 30 minute, pe baza actului de identitate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Propunere pentru aleşii locali: autovehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone să aibă acces pe Faleza Inferioară doar două ore pe zi

Poliţiştii locali susţin că programul actual de acces al autovehiculelor pe Faleza Inferioară a Dunării este unul extrem de permisiv, pe tot parcursul zilei, indiferent de anotimp, iar acest lucru crează disconfort pietonilor.

Poliţia Locală a înaintat către Consiliul Local Galaţi două proiecte de hotărâre privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi, precum şi a faptelor ce constituie contravenţii, constatarea şi sancţionarea acestora, dar şi cu privire la circulaţia în municipiul Galaţi a autovehiculelor şi utilajelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, precum şi condiţiile de eliberare a permisului de liberă trecere (PLT).

Primul proiect de hotărâre reuneşte în acelaşi act prevederile existente în două HCL-uri folosite în prezent de poliţişti locali (HCL 79/2002 şi HCL 61/2012), dar şi reglementări noi în acord cu noile competenţe ale Poliţiei Locale Galaţi. Valoarea minimă a sancţiunilor prevăzute în acest proiect de HCL este de 100 lei, iar valoarea maximă atinge 2.500 lei.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre face referire la circulaţia în municipiul Galaţi a autovehiculelor şi utilajelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, precum şi condiţiile de eliberare a permisului de liberă trecere (PLT). După o perioadă de analiză şi consultări, reprezentanţii Poliţiei Locale propun ca accesul autovehiculelor care aparţin societăţilor comerciale cu punct de lucru pe Faleza Inferioară sau care fac aprovizionarea în zonă, să se facă în intervalul orar 10,00 – 14,00, de luni până duminică, iar accesul să se realizeze prin cel mai apropiat loc de acces faţa de punctul de lucru.

În prezent, accesul autovehiculelor care aparţin societăţilor comerciale cu punct de lucru pe Faleza Inferioară se face de luni până vineri în intervalele orare 8,00 – 14,00, 14,00  - 8,00, iar sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale în intervalul 8,00 – 12,00. În ceea ce priveşte aprovizionarea, aceasta este permisă de luni până vineri în intervalele orare 8,00 – 10,00  şi 14,00 – 16,00, iar sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale în intervalul 8,00 – 10,00.

”Solicitarea vine ca urmare a faptului că, programul actual de acces al autovehiculelor pe Faleza Inferioară a Dunării este unul extrem de permisiv, pe tot parcursul zilei, indiferent de anotimp, activitate ce dăunează circulaţiei pietonale şi provoacă disconfort cetăţenilor, mai ales în sezonul cald”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.