Jump to content

Apel la generozitatea gălăţenilor


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Apel la generozitatea gălăţenilor

Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, face un apel către gălățeni să fie solidari cu cetățenii afectați de inundațiile în sud-vestul țării: „Este deosebit de important să ştii că nu eşti singur şi că ai sprijinul semenilor în astfel de nenorociri, iar gălăţenii cu siguranţă nu au uitat că întreaga ţară le-a fost alături în grelele încercări din 2005, 2007 sau 2013, când apele au lăsat mii de oameni fără agoniseala de-o viaţă. Îi rog deci pe toţi gălăţeni să ni se alăture în demersul pe care l-am iniţiat, în acest gest de omenie şi solidaritate”.

Instituţia Prefectului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă și Crucea Roșie organizează o acţiune de strângere de alimente, apă şi bunuri de strictă necesitate pentru cei care au nevoie urgentă de sprijin.

 Începând de luni, 4 august, şi până vineri, 8 august, între orele 8.00 - 16.00, la sediul Serviciului de Protecţie Civilă al I.S.U., din strada Eroilor, nr. 20 bis (vizavi de Consiliul Judeţului), va funcționa un punct de colectare. Crucea Roşie Galați are deschise deja trei puncte de colectare de alimente neperisabile, în cadrul proiectului Banca de alimente, în magazinele Carrefour, Metro şi XXL.

Cei care vor să doneze bani o pot face donaţii în bani (lei), în contul special deschis de Crucea Roşie,  RO 07 RBCB 0141 0328 6783 0019, la Banca Comercială Română.

Să ne amintim, stimați cititori, ce spunea bătrânul Ibrăileanu: „Generozitatea este virtutea celor tari!”.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

”Donaţii puţine” ale gălăţenilor pentru sinistraţi

Autorităţile din Galați au anunțat prelungirea perioadei în care se desfăşoară campania de strângere a donaţiilor pentru familiile afectate de inundațiile din iulie-august.

Autorităţile din Galați au anunțat prelungirea perioadei în care se desfăşoară campania de strângere a donaţiilor pentru familiile afectate de inundațiile din iulie-august. Potrivit lui Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, gălățenii vor mai putea strânge ajutoare până la sfârșitul lunii.

Decizia de prelungire a fost luată pentru că donațiile strânse în cele aproape 10 zile de la lansarea campaniei de colectă au fost modeste. ”Comparativ cu alţi ani, când la Galaţi s-au organizat astfel de campanii de donaţii, iar gălăţenii au venit în număr mare cu ajutoare pentru sinistraţi, acum cantitatea de donaţii este foarte mică. De aceea facem un apel la toţi gălăţenii să se mobilizeze, cu atât mai mult cu cât Galaţiul a fost ajutat, anii anteriori, de alţi cetăţeni din alte colţuri din ţară, de fiecare dată când localităţi din judeţ au fost inundate”, a declarat Eugen Chiriță.

De pe data de 4 august, Prefectura Galaţi, în colaborare cu Crucea Roşie şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au lansat o campanie de colectare a donaţiilor gălăţenilor pentru sinistraţii din S-V ţării. Punctul de colectare a fost amenajat la sediul Protecţiei Civile şi funcţionează de luni până vineri, între orele 8.00-16.00. Sunt acceptate atât alimente neperisabile – zahăr, ulei, făină, orez -, apă îmbuteliată, cât şi cazarmament nou – pături, saltele – îmbrăcăminte, încălţăminte nouă sau electrocanice noi.

De asemenea, Crucea Roşie are deschise trei puncte de colectare de alimente neperisabile, în cadrul proiectului Banca de alimente, în magazinele Carrefour, Metro şi XXL, din Galaţi. Se pot face și donaţii în bani, tot în conturile Crucii Roșii.

romania-actualitati.ro

Link to comment
Share on other sites

Galatenii au trimis 45 de tone de grau pentru oamenii napastuiti din comunele valcene Vaideeni si Fartatesti

Organizatia PSD Galati a trimis la Valcea pentru oamenii afectati de inundatii 45 de tone de grau, a declarat, pentru AGERPRES, senatorul valcean social-democrat Laurentiu Coca. "Este admirabil gestul colegului si prietenului meu din Senat, domnul Gheorghe Saghian, care s-a oferit voluntar sa trimita in judetul Valcea, ca gest de prietenie, pentru colegii sai si in special pentru domnul Ion Cilea, presedintele Consiliului Judetean, 45 de tone de grau pentru oamenii napastuiti din comunele Vaideeni si Fartatesti. Domnul Saghian nu a uitat gestul nostru de anul trecut cand Valcea a sarit in ajutorul galatenilor loviti de probleme" a declarat Coca.
Acesta a mai adaugat faptul ca 25 de tone de grau au ajuns la Vaideeni si 20 la Fartatesti, iar cei doi edili au repartizat imediat cerealele oamenilor care si-au pierdut, in urma inundatiilor, agoniseala.
Judetul Valcea a fost lovit saptamana trecuta de precipitatii abundente si de viituri care au afectat 55 de localitati, sute de oameni vazandu-si agoniseala luata de ape.

einformatii.ro

Link to comment
Share on other sites

Ajutoare pentru sinistraţi

Văzând dramele oamenilor din Slatina care şi-au pierdut mare parte din agoniseala de o viaţă în urma inundaţiilor provocate de râurile Vedea şi Vediţa, creştinii din Protoieria Covurluiului şi-au amintit că şi pe ei i-a încercat Dumnezeu, în toamna trecută, cu inundaţii catastrofale. Împreună cu creştinii din alte multe biserici ale eparhiei, cât a fost postul Adormirii Maicii Domnului de lung, sub coordonarea preoţilor, oamenii de bine au strâns ajutoare şi au tot strâns. „Până în momentul de faţă, a fost totalizată suma de 97.400 lei şi au fost colectate ajutoare materiale, după cum urmează: 51,5 tone cereale, 2.250 litri de ulei, 2.000 kg de zahăr şi orez, 1.600 kg faină/mălai, 650 kg fasole, 270 pilote/pături, precum şi ale alimente neperisabile – conserve, paste făinoase etc”, se arată în comunicatul remis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Primul transport de ajutoare a ajuns, ieri, la năpăstuiţii din parohiile Icoana şi Coloneşti. „Aici, un număr de aproximativ 340 de familii afectate de revărsarea apelor au fost sprijinite cu 50 tone de cereale, 1.500 litri ulei, 1.500 kg de zahăr şi orez, 1.300 kg mălai, 500 kg fasole, 160 de pături/pilote, în valoare de 60.000 lei”, se mai arată în comunicat.
Campania „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!” a fost iniţiată, la nivel naţional, de Patriarhia Română şi susţinută de Arhiepiscopia noastră.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.