Jump to content

Masterat 2014 la Universitatea "Dunărea de Jos"


dcp100168

Recommended Posts

Masterat 2014 la Universitatea "Dunărea de Jos"

La „Dunărea de Jos”, 12 facultăţi pun la bătaie, pentru toamnă, 51 de programe de masterat, ceea ce înseamnă că studenţii au la dispoziţie peste 800 de locuri bugetate şi dublul lor la taxă. Înscrierile încep pe 15 septembrie, la toate facultăţile, cu excepţia Facultăţii de Arte, unde candidaţii sunt chemaţi să îşi depună dosarul la masteratul de Teatru Muzical pe 17 septembrie. În intervalul 20-22 septembrie se desfăşoară probele de admitere, iar pe 23 se afişează rezultatele.

Masterat în limba engleză

Jumătate din facultăţile de la „Dunărea de Jos” au un masterat cu predare intensivă în limbă engleză şi cu un curriculum adaptat cerinţelor europene. Pentru acesta, candidaţii trebuie să mai susţină, pe lângă interviul sau testul grilă propriu-zis, un test de competenţe în limbă engleză, eliminatoriu, notat cu admis/respins.
"Am adaptat programul de studiu la ceea ce se cere în străinătate. Predarea se face în limbă engleză, atât la masteratele de la Facultatea de Inginerie (Materiale şi ingineria fabricării, Dezvoltare durabilă şi securitate în industrie), cât şi la cele de la Arhitectură Navală (Arhitectură navală, Tehnologii avansate în construcţii navale), Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (Metode avansate de prelucrare a semnalelor), Litere (Traducere şi interpretariat, Literatură, film şi reprezentări culturale), Economie şi Administrarea Afacerilor (Economie şi Administrarea afacerilor). Avantajul acestor programe este că absolvenţii nu trebuie să mai facă dovada cunoaşterii unei limbi străine atunci când pleacă la muncă în străinătate sau când decid să urmeze studii doctorale. De altfel, pe site-urile de profil, pe lângă medici, acum se caută ingineri, aşa că un masterat în limba engleză netezeşte calea către găsirea unei slujbe bine plătite în afară", a explicat prof. univ. dr. Ştefan Baltă,  secretarul Comisiei de Admitere de la „Dunărea de Jos”.

Criterii de admitere

Media de admitere la aproape toate programele de master de la „Dunarea de Jos” constă în media aritmetică între nota obţinută la probă scrisă sau interviu şi media examenului de licenţă. La Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, candidaţii la cele trei programe de masterat trebuie să mai schiţeze şi un proiect de cercetare. La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, studenţii care au obţinut premiul I, II sau III la olimpiadele naţionale vor avea notă maximă la interviu. La Facultatea de Arte, probele vor constă în scurte momente de expresie corporală şi actorie, demonstraţii de dans sau de cântat.
Taxa de şcolarizare pentru cei care nu reuşesc să intre la buget este, pentru anul 2014-2015, de 3.000 de lei la toate programele de masterat de la „Dunărea de Jos”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Masterat 2014. Calendar, locuri disponibile şi acte necesare

Facultatea de Litere din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi scoate la concurs, în această toamnă, 225 de locuri, din care 65 sunt la buget, pentru cele cinci programe de masterat. La Filologie, sunt două programe de masterat pe traducere şi interpretariat (unul în engleză - Traducere şi Interpretariat - şi unul în franceză - Discurs specializat. Terminologii. Traduceri), un masterat în limba română (Teoria şi practica textului), un altul tot în engleză, intitulat Literatură, film şi reprezentări culturale, iar pe Ştiinţele comunicării, un program numit Comunicare şi tehnici de producţie mass-media.

Primele patru au alocate câte 13 locuri la buget şi alte 37 cu taxă, iar cel pe comunicare dispune de 13 locuri bugetate şi doar 12 cu taxă.

Calendarul probelor, dar şi bibliografia aferentă fiecărui program în parte sunt disponibile pe www.admitere.ugal.ro, dar şi pe www.lit.ugal.ro la secţiunea Masterat. Admiterea se va face în baza unui interviu, iar nota finală este media aritmetică dintre nota obţinută la proba orală şi media aritmetică a examenului de licenţă.

Taxa de înscriere la fiecare dintre cele cinci programe este de 150 de lei, iar taxa anuală, pentru cei care nu intră la buget, este de 3.000 de lei.

Candidaţii se pot înscrie la unul din cele 51 de programe de masterat de la “Dunărea de Jos” în perioada 15-19 septembrie 2014. La Facultatea de Arte, înscrierea are loc între 17 şi 21 septembrie. În intervalul 20-22 septembrie se desfăşoară interviurile şi probele orale, iar pe 23 septembrie se afișează rezultatele şi se redistribuie candidaţii.

Dosarul de înscriere la masterat trebuie să conţină: diploma de licenţă, diploma de bacalaureat în original şi anexele în copie legalizată (adeverinţă de absolvire pentru promoţia 2014), copii legalizate după certificatul de naştere şi cel de căsătorie, trei fotografii tip buletin, o cerere de înscriere şi chitanţa care atestă plata taxei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

780 de locuri fără taxă la masterat la Universitatea "Dunărea de Jos"

Universitatea "Dunărea de Jos" pune la bătaie 780 de locuri bugetate la masterat şi 1.680 cu taxă. Înscrierile se desfăşoară între 15-19 septembrie. Probele de concurs, rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor sunt programte între 20 şi 22 septembrie.

Afişarea rezultatelor finale va fi pe 23 septembrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.