Jump to content

Şase bolnavi gălăţeni au murit din cauza căldurii


dcp100168

Recommended Posts

Şase bolnavi gălăţeni au murit din cauza căldurii

Cunoscutul epigramist gălăţean Ion Grosu s-a numărat printre cele şase persoane care în ultimele 48 de ore, pe fondul diferitelor probleme de sănătate, au pierdut lupta cu temperaturile extrem de ridicate

Valorile ucigătoare din termometre au pus la grea încercare rezistenţa bătrânilor, a bolnavilor şi mai ales a persoanelor cardiace, care în decurs de 48 de ore au înroşit firul la Salvare, cerând ajutor. 108 intervenţii au avut de efectuat echipajele de urgenţă în 24 de ore, majoritatea pentru persoane cărora li se făcuse rău din cauza căldurii. Pentru şase oameni, medicii nu au mai putut face nimic. „A fost vorba de afecţiuni care au decompensat pe fondul temperaturilor ridicate şi care astfel au dus la deces. Am avut de asemenea intervenţii pentru persoane cardiace sau care manifestau simptome de lipotimie severă. Per total, dacă e să includem şi transporturile pe care le-am făcut pe fondul defectării computerului tomograf de la Spitalul de Urgenţă, putem spune că am înregistrat o creştere cu 50 la sută a numărului de intervenţii”, a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Printre cei care au pierdut lupta cu gradele s-a numărat şi scriitorul gălăţean Ion Grosu, carea murit luni, la prânz, după ce a suferit un infarct în timp ce se afla în complexul Potcoava de Aur.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primul deces cauzat exclusiv de caniculă

Din păcate, și Galațiul figurează pe lista neagră a orașelor în care s-au înregistrat decese din cauza caniculei. Este vorba despre un bărbat de 53 de ani, angajat în Combinat. Acesta a decedat în timp ce se afla în stația de autobuz, unde aștepta convenția. La un moment dat, bărbatul despre care nu se știa care ar avea vreo problemă de sănătate, a căzut din picioare, iar până la sosirea echipajului de salvare a decedat. Trupul neînsuflețit al gălățeanului a fost transferat la morga Spitalului de Urgență, unde legiștii i-au făcut autopsia și au constat ca acesta a decedat din cauza unui șoc caloric. Acesta este primul caz, anul acesta, când în Galați o persoană a murit din cauza caniculei.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.