Jump to content

Cazuri de gripă confirmate


dcp100168

Recommended Posts

Două cazuri de gripă, confirmate la Galaţi

Două cazuri de gripă au fost confirmate, în judeţul Galaţi, în timp ce peste 1.200 de gălăţeni au fost diagnosticaţi, în ultimele zile, cu infecţii ale căilor respiratorii superioare, iar 260 de persoane au avut pneumonii sau bronhopneumonii. "Institutul Cantacuzino Bucureşti ne-a confirmat din cele şase cazuri trimise la analiză că în două situaţii e vorba de gripă, infirmându-le pe celelalte patru", a declarat, marţi, Mihaela Ghiurcă, directorul executiv adjunct de sănătate publică din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Galaţi. Numărul afecţiunilor respiratorii a crescut considerabil în ultima perioadă. Astfel, dacă în săptămâna 7-13 ianuarie au fost înregistraţi 869 de bolnavi cu afecţiuni respiratorii, dintre care 45 au necesitat internarea, numărul lor a crescut în săptămâna 14-20 ianuarie la 1.231, 53 dintre ei având nevoie de spitalizare.

Link to comment
Share on other sites

Primele cazuri de gripă înregistrate în acest sezon în România - cu AH1N1 - tulpina Solomon Islands. , au fost confirmate, în ultimele zile, de Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă, de la Institutul Cantacuzino. Astfel, şase cazuri au fost înregistrate în Bucureşti, câte patru în judeţele Iaşi şi Constanţa şi două în Galaţi. Dintre cei 16 bolanvi, nouă au fost internaţi.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.