Jump to content

Alegeri parţiale în colegiul lui Dan Nica


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Costel Fotea, candidat în colegiul lui Dan Nica

Preşedintele Organizaţiei PSD Tg. Bujor, Costel Fotea, a fost desemnat, în cadrul recentei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean (BPJ), candidat din partea PSD Galaţi pentru funcţia de deputat în Colegiul uninominal nr. 5, funcţie devenită vacantă după alegerea deputatului PSD Dan Nica drept europarlamentar, la alegerile din 25 mai.

Conform legii, Dan Nica a trebuit să aleagă între noul mandat de europarlamentar PSD şi cel deţinut până la alegerile europalementare, respectiv de deputat în Parlamentul României (al cincilea mandat), liderul PSD Galaţi alegând să facă parte din forurile europene legislative. În consecinţă, mandatul de deputat al Colegiului uninominal nr. 5 Galaţi a devenit vacant, motiv pentru care pentru acest post se vor organiza alegeri parlamentare parţiale.

Costel Fotea ocupă, din 2012 şi până în prezent, funcţia de county manager al Consiliului Judeţean Galaţi, după ce, înainte de alegerile locale, a condus Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor. Înainte de a fi managerul unităţii sanitare, a condus mai multe instituţii agricole şi o societate privată. De când a fost numit county manager la CJ Galaţi, Costel Fotea s-a ocupat, printre altele, de gestionarea programului guvernamental „Cornul şi Laptele”, făcându-se remarcat prin faptul că a insistat ca firmele furnizoare de produse alimentare să se încadreze în normele europene, astfel încât un procent din sumele cheltuite cu acest program să poată fi restituit de UE, dar şi prin faptul că a  desfiinţat monopolul pe care o firmă privată din Brăila îl avea în privinţa distribuţiei produselor lactate şi de panificaţie, în baza unui contract lăsat „moştenire” de fostul preşedinte al CJ Galaţi, Eugen Chebac. Anul trecut, după inundaţiile devastatoare din judeţ, Costel Fotea s-a implicat în evaluarea pagubelor produse de ape la infrastructură - drumuri judeţene, poduri, podeţe etc - şi, împreună cu specialişti de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), a întocmit rapoartele în baza cărora CNI a alocat Galaţiului 15 milioane de lei pentru refacerea drumurilor, o sumă aproape dublă faţă de cea pe care Guvernul ar fi fost dispus să o aloce judeţului, imediat după inundaţii, pentru refacerea drumurilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan, Costel Fotea a fost desemnat candidat pentru mandatul de deputat al colegiului nr. 5 prin votul membrilor BPJ PSD din care fac parte preşedintele, vicepreşedinţii, preşedinţii organizaţiilor de tineret, de femei, de pensionari ai partidului, dar şi viceprimarul, preşedintele şi vicepreşedintele CJ Galaţi, parlamentarii, purtătorul de cuvânt şi alţi membri.

Deocamdată Guvernul nu a stabilit, prin ordonanţă, data la care vor avea loc aceste alegeri parţiale parlamentare, cazul din Galaţi nefiind singular, la nivel naţional, existând mai mulţi parlamentari care au renunţat la mandat după ce au fost aleşi eurodeputaţi (Maria Grapini, Damian Drăghici etc).

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.