Jump to content

Greşeala unui funcţionar lasă o gălăţeancă pe drumuri


dcp100168

Recommended Posts

Greşeala unui funcţionar lasă o gălăţeancă pe drumuri

O greșeală a unui angajat de la Casa de Pensii și alte Asigurări Sociale Galați, ar putea s-o scoată în stradă pe o femeie, împreună cu fiica acesteia, care are un handicap grav. Povestea tristă a Gabrielei Panait a început încă din anul 2006, când soțul acesteia a decedat. Suferea de o boală pulmonară, dar într-o seară, când se afla la Moroieni, în județul Dâmbovița, s-a înecat cu o bucată de carne și a sfârșit sub ochii soției. 

În urma bărbatului au rămas soția, fără niciun venit și o fetiță cu handicap. Fără niciun  ajutor, femeia s-a mutat la Galați și a alergat după acte pentru a obține un ajutor financiar după urma soțului decedat. A depus toate actele la casa de Pensii și a primit răspuns pozitiv, în anul 2007 că beneficiază de o pensie de urmaș. De atunci primește în fiecare lună câte 473 de lei. Bomba a venit anul acesta în luna iunie, când Gabriela Panait a aflat de la Casa de Pensii că trebuie să restituie banii înapoi, pe ultimii trei ani.

„Mi s-a spus că trebuia să iau pensie doar șase luni după moartea soțului și nu șapte ani, iar acum mă pun să dau banii înapoi, pe ultimii trei ani, adica vreo 16 000 de lei. Mi s-a spus că este o greșeală de la Casa de Pensii, dar eu ce vină am, că alt venit nu am, decât alocația fetei cu handicap în valoare de 33 de lei. De unde să dau eu banii înapoi?”, se întreabă cu lacrimi în ochi, Gabriela Panait. Reprezentanții casei de Pensii recunosc că este vorba despre o greșeală, dar banii trebuie restituiți pe ultimii trei ani.

„Se fac verificări la dosarele de pensii din toată țara și așa s-a constatat ilegalitatea acordării pensiei. Datele din dosar sunt confidențiale și nu vă putem oferi detalii. Cert este că doamna beneficiază de o prescripție și trebuie să restituie banii pe ultimii trei ani”, a declarat Nicu Zburlea, directorul adjunct al Casei de Pensii Galați. Se pare că la nivelul Casei de Pensii s-a întrunit o comisie disciplinară care analizează ce funcționar se face vinovat de această greșeală gravă. Cum Gabriela Panait nu poate restitui suma de peste 16 000 de lei, cel mai probabil va fi executată silit.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.