Jump to content

Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare cu executare


dcp100168

Recommended Posts

O gălăţeancă îl judecă pe Dan Voiculescu

În completul care-l judecă pe Dan Voiculescu într-un dosar de corupţie se află şi magistratul Mariana Ghena, plecată din Galaţi la Înalta Curte, în urmă cu aproape trei ani. Ghena a mers la Curtea Supremă după ce patru ani de zile a condus Curtea de Apel, cea mai mare instanţă de pe raza a trei judeţe: Galaţi, Brăila şi Vrancea.

Judecător cu state vechi în lucrul cu dosarele penale, Ghena este cea care a dat mandatul de arestare pentru Mihail Boldea, la vremea când a izbucnit scandalul cu terenurile din Galaţi, în care era implicat şi fostul parlamentar. Atunci, judecător la Înalta Curte, a făcut cerere de abţinere, având în vedere că 19 ani şi-a desfăşurat activitatea în urbea noastră. Trebuie spus că nu puţine au fost ocaziile în care a dat ochii cu fostul parlamentar, avocat la bază, ce a pledat la Galaţi în multe din dosarele penale, ajunse pe masa sa de lucru. Cererea judecătoarei a fost însă respinsă, aşa că a intrat în dosar, dându-i mandat de arestare fostului deputat.

Magistratul şi-a început cariera în 1990, la Judecătoria Tulcea, ca stagiar, a venit în 1991 la Judecătoria Galaţi, unde a stat până în 1992, când a promovat la Tribunal. În 1998, a plecat la Secţia Penală a Curţii de Apel, unde, din 2006 până în 2010, a ocupat fotoliul de şef al acestei instanţe.

Din 2010 a plecat la Curtea Supremă, fiindu-i, printre altele, repartizat şi acest proces, în care eroul principal este Dan Voiculescu. Pierzându-şi calitatea de parlamentar, prin demisie, Voiculescu a ajuns să fie judecat de Tribunalul Bucureşti. Pentru că în urma alegerilor s-a ales cu un nou mandat de senator, el a ajuns din nou în faţa judecătorilor Curţii Supreme, care au decis că este important pentru continuitatea dosarului ca acesta să fie judecat de cei care-l cunosc cel mai bine, avându-l pe masa de lucru vreme de trei ani.

Dosarul instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) se referă la privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Voiculescu a fost trimis în judecată alături de alte 12 persoane pentru spălare de bani şi folosirea influenţei pentru a obţine bani, bunuri şi foloase necuvenite. Printre cei trimişi în instanţă se numără şi Gheorghe Mencinicopschi, cel care este invitat în foarte multe emisiuni de televiziune, în care dă sfaturi legate de alimentaţie. Acesta este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vineri la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a decis Curtea de Apel Bucureşti. Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Fostul şef al ADS, Corneliu Popa, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la 8 ani de închisoare

Magistraţii de la CAB au majorat astfel pedeapsa de şase ani primită de Mencinicopschi prin decizia din septembrie 2013 a Tribunalului Bucureşti, care a judecat fondul cauzei.

Directorul ICA Gheorghe Mencinicopschi a fost acuzat de complicitate la infracţiunea de stabilire a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a institutului, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.