Jump to content

Galaţiul găzduieşte al treilea turneu de tenis feminin al sezonului


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Galaţiul găzduieşte al treilea turneu futures feminin al sezonului

În decursul ultimelor trei luni, Galaţiul a găzduit trei turnee de categorie Futures din circuitul ITF Pro, unul de băieţi - la baza ICMRSG şi două de fete - la Baza Viva Tenis. Reuşitele organizatorice ale celor două competiţii feminine din această vară, de la Viva Tenis, au făcut posibilă apariţia unui nou astfel de turneu, care se va desfăşura începând cu 30 august.

„Reacţiile pozitive de la precedentele două turnee, atât din partea federaţiei noastre cât şi de la ITF (n.r. - Federaţia Internaţională de Tenis), aduc Galaţiul, încă odată, pe harta circuitului ITF Pro. Ultimul turneu de la Galaţi a avut un nivel mai ridicat al jucătoarelor, ceea ce ne face să credem că de la o ediţie la alta calitatea va fi şi mai bună. Victoria din finală a gălăţencei Patricia Ţig ne-a bucurat şi pe noi, ca organizatori, dar şi publicul venit în număr mare să o susţină”, ne-a declarat Florin Şipoş, directorul de turneu şi coordonatorul Viva Tenis Club.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

A treia ediţie a Trofeului Municipiului Galaţi

A treia ediţie a Trofeului Municipiului Galaţi începe în weekend. Favorita nr. 1 este, din nou, gălăţeanca Patricia Ţig.

În acest weekend debutează la Galaţi cea de-a treia ediţie a turneului internaţional feminin de tenis „Trofeul Municipiului Galaţi". Organizată de Tenis Viva Club şi de Primăria Galaţi, competiţia are premii în valoare totală de 10.000 de dolari, iar câştigătoarea va obţine 12 puncte în clasamentul ITF.

Favorita principală a turneului este, din nou, gălăţeanca Patricia Ţig, cea care a reuşit un salt de aproape 50 de poziţii în această vară. În acest moment, Patricia Ţig ocupă locul 306, după ce, în urmă cu un an se afla pe locul 808 în lume. De altfel, jucătoarea din Galaţi îşi propune pentru anul acesta o clasare în Top 250. Patricia Ţig - jucătoare de tenis: "Pentru anul acesta îmi propun să ajung în Top 200, Top 250, depinde de turnee, depinde de formă".

În weekend vor avea loc calificările la Trofeul Municipiului Galaţi, iar meciurile de pe tabloul principal vor începe luni.

În 2015, Viva Tenis Club îşi propune să organizeze alte patru turnee internaţionale: două feminine şi două masculine.

digi24.ro

Link to comment
Share on other sites

Bani din bugetul local, după o asociere a Primăriei cu Viva Sport Club Galaţi

Aleşii locali şi-au dat votul pentru asocierea municipalităţii cu Viva Sport Club Galaţi în vederea desfăşurării Competiţiei Internaţionale de Tenis CIRCUIT FRT PRO 2014 - Trofeul Municipiului Galaţi, ediţia a III-a, care are loc în perioada 1-7 septembrie 2014.

Mai mult, consilierii au alocat de la bugetul local suma de 10.000 de lei în vederea acoperirii cheltuielilor cu desfăşurarea acestei competiţii. E adevărat, Asociaţia Viva Club solicitase o finanţare de 25.000 de lei, dar a primit mai puţin.

Obligaţia clubului sportiv este să folosească suma acordată exclusiv pentru cheltuieli cu organizarea competiţiei internaţionale de tenis şi să prezinte în termen maxim de 30 de zile de la data finalizării proiectului documentele legale de justificare a cheltuielilor efectuate în vederea decontării acestora, în limita sumei alocate de la bugetul local.

La competiţie şi-au anunţat deja participarea sportivi din ţări precum România, Belgia, Franţa, Ucraina, Republica Moldova şi Japonia. Vor fi prezente gălăţencele Patricia Maria Ţig şi Gabriela Talabă direct pe tabloul principal.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Marţi s-au disputat primele şase partide de simplu din turul inaugural. Iată rezultatele acestora:

Irina FETECAU (ROU) 6-4 6-4 Simona IONESCU (ROU)
Gabriela DUCA (ROU) 6-4 6-1 Daniela CIOBANU (MDA)
Diana BUZEAN (ROU) [4] 6-3 6-1 Marina COZAC (USA)
Alexandra PERPER (MDA) 6-3 6-1 Cristina ADAMESCU (ROU) [8]
Bianca HINCU (ROU) 6-0 6-0 Alisa MARTINOV (MDA)
Elizaveta IANCHUK (UKR) [2] 6-2 6-0 Cristiana Miruna TUDOR (ROU)
Miercuri sunt programate celelalte zece meciuri ale turului întâi, iar spectatorii le vor putea vedea la lucru şi pe gălăţencele Patricia Ţig şi Gabriela Talabă.
Link to comment
Share on other sites

Gălăţeanca Patricia Ţig, principala favorită a turneului, s-a calificat în turul secund, după ce a trecut în două seturi de o altă româncă, Ştefana Andrei. Din păcate, cealaltă gălăţeancă prezentă pe tabloul pricipal, Gabriela Talabă, a părăsit competiţia încă din primul tur. Iată rezultatele înregistrate miercuri pe terenurile complexului Viva:

Patricia Maria ŢIG (ROU) [1] 7-6(4) 7-5 Ştefana ANDREI (ROU)

Oana Georgeta SIMION (ROU) 6-1 6-1 Gabriela TALABĂ (ROU)

Georgia Andreea CRĂCIUN (ROU) 3-6 6-1 6-1 Dana KREMER (GER)

Raluca Elena PLATON (ROU) [5] 6-0 6-3 Lorena CONSTANTIN (ROU)

Andreea GHIŢESCU (ROU) 6-1 4-6 7-6(1) Arabela FERNANDEZ RABENER (ESP) [3]

Julia HELBET (MDA) 4-6 7-5 6-2 Fiona CODINO (FRA)

Agnes SZATMARI (ROU) 6-1 6-1 Avital VAYSBUCH (ISR)

Daiana NEGREANU (ROU) [6] 6-3 6-1 Michaela BOEV (BEL)

Cristina ENE (ROU) [7] 4-0 abandon Iuliana OANTE (ROU)

Kerstin PECKL (AUT) 6-0 6-2 Yasmin GULMAN (TUR)

Astăzi sunt programate meciurile turului secund,.

Link to comment
Share on other sites

Gălăţeanca Patricia Ţig (locul 306 WTA) s-a calificat vineri, 5 septembrie a.c., în semifinalele turneului ITF de categorie Futures de la baza sportivă Viva Tenis Club, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari şi Trofeul Municipiului Galaţi.


În sferturile de finală, Ţig a învins-o pe Andreea Georgia Crăciun, scor 6-3, 6-2.


Semifinalele se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, gălăţeanca urmând să joace în al doilea meci al zilei, cu începere din jurul orei 12.30, cu Agnes Szatmari. Intrarea spectatorilor este liberă.


Link to comment
Share on other sites


Gălăţeanca Patricia Ţig (locul 306 WTA) s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului ITF de categorie Futures de la baza sportivă Viva Tenis Club (Bariera Traian), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari şi Trofeul Municipiului Galaţi. În semifinală, Ţig a jucat excelent şi învins-o categoric pe Agnes Szatmari, scor 6-2, 6-2.


În finală, Patricia Ţig (cap de serie nr. 1) o va întâlni duminică, de la ora 11.00, pe Elizaveta Ianchuk (Ucraina, 452 WTA, a doua favorită a turneului). Aceasta din urmă a trecut în semifinală de Diana Buzean (526 WTA), scor 0-6, 6-2, 6-4.


Link to comment
Share on other sites

Patricia Ţig a câştigat turneul ITF de la Galaţi

Patricia Ţig a câştigat turneul de categorie Futures de la Galaţi. Gălăţeanca s-a impus în finală cu scorul 6-3, 6-3 în faţa ucrainencei Elizaveta Ianchuk (452 WTA, a doua favorită a turneului). În urma acestui succes, Ţig va primi 12 puncte WTA cu care are şanse să schimbe prefixul poziţiei sale în topul mondial şi să intre între primele 300 de jucătoare ale lumii.

Titlul la dublu a revenit perechii Oana Georgeta Simion/Agnes Szatmari, după 4-6, 6-4, 10-8 în finala cu Diana Buzean (România)/Arabela Fernandez Rabener (Spania/nr. 1).

 
Link to comment
Share on other sites

Patricia a lua din nou potul

Cel de al treilea turneu cu premii de 10.000 de dolari desfăşurat la Complexul Viva s-a dovedit a fi un succes. Patricia Ţig, marea favorită a competiţiei a reuşit să meargă din nou până la capăt. Jucătoarea clasată pe locul 306 în lume a evoluat precis şi constant şi s-a impus fără mari emoţii. După succesul facil din semifinale, 6-2, 6-2 cu Agnes Szatmari, Patricia a disputat finala cu longilina ucraineancă Elizaveta Ianchuk. Chiar dacă multe din game-uri au fost lungi şi foarte disputate, Patricia Ţig s-a impus cu 6-3, 6-3. Jucătoarea gălăţeană a câştigat 1.568 dolari şi 12 puncte WTA. Trofeul destinat câştigătoarei a fost înmânat de vicepreşedintele Federaţiei de Tenis, Răzvan Iţu.

Patricia Tig - câştigătoare: ,,Mă bucur că am reuşit să câştig şi de data aceasta cu atât mai mult pentru că turneul s-a disputat la Galaţi. Am avut 5 meciuri bune solide şi nu am pierdut niciun set. Mă aşteptam să ajung între primele 300 de jucătoare. De acum înainte voi putea să particip la turnee de categorie superioară. Sper să adun cât mai multe puncte la fiecare turneu pe care îl voi juca."

Elizaveta Ianchuk - finalistă: ,,Chiar mi-a făcut plăcere să mă aflu aici în Galaţi. La anul voi reveni aici şi voi participa la unul dintre turneele care se vor desfăşura la Viva. Totul a fost perfect aici. Despre mine pot să spun că locuiesc în prezent în Barcelona, dar am stat 8 ani în Statele Unite unde am învăţat foarte multe secrete ale acestui sport. Idolul meu în tenis este Serena Williams."

Florin Şipoş - director turneu: ,,Dacă pui suflet este imposibil să nu reuşeşti. Contează şi partea financiară, dar celelalte lucruri legate de buna desfăşurare a unei competiţii sunt la fel de importante. Eu am spus că Patricia are un potenţial enorm şi cred că poate ajunge în viitorul apropiat în top 10 al clasamentului WTA. Am mare încredere în ea."

Răzvan Iţu - vicepreşedinte FR. Tenis: ,,Acest turneu a fost organizat extraordinar. Prietenul meu din copilărie Florin Şipoş a realizat lucruri minunate aici. Cea mai bună organizare din ţară a fost realizată aici la Galaţi. Această bază va găzdui, cel mai probabil, în 2015 un turneu feminin cu premii de 25.000 de dolari. Plus că vrem să aducem aici şi un turneu de 50.000 de dolari pentru băieţi."

Tenisul internaţional în aer liber s-a încheiat în Galaţi. Urmează sezonul indoor care ar putea aduce o mare surpriză: prezenţa Simonei Halep în oraşul de la Dunăre cu ocazia meciului din Cupa Federaţiei dintre România şi Spania.

regionalpost.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.