Jump to content

La Galaţi, nu există malpraxis, ci doar complicaţii!


dcp100168

Recommended Posts

La Galaţi, nu există malpraxis, ci doar complicaţii!

În ultimii doi ani, comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi a primit de la gălăţeni 11 plângeri de malpraxis. Şase dintre acestea au fost înregistrate în 2013 şi cinci au fost depuse, până acum, în 2014. Cele mai multe au vizat medici din oraşul Galaţi, în special din cadrul Spitalului de Urgenţă Galaţi. Doar câte un singur caz au ca acuzaţi medici din Spitalul Tecuci şi Maternitatea „Buna Vestire”.

Deocamdată nu s-a dat în niciunul dintre cazuri verdict de malpraxis, şi asta în situaţia în care au mai rămas de finalizat anchetele în doar două dintre cazuri. Este vorba de o familie care acuză o doctoriţă ginecolog de la Spitalul Judeţean că nu a supravegheat corect o gravidă care a ajuns să nască un copil extrem de bolnav. Cea de-a doua cerere rămasă încă nerezolvată vizează medici din cadrul Spitalului Municipal Tecuci şi a fost depusă de o femeie care acuză că i s-a lezat grav tractul urinar în urma unei intervenţii chirurgicale ginecologice. Chiar dacă vorbim de o plângere depusă de multă vreme, ea încă nu e rezolvată deoarece, pe lângă decizia expertului pe ginecologie, trebuie dată şi una a unui expert în urologie.
Din cele cinci plângeri de malpraxis instrumentate în acest an la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, una singură a fost clasată. Este vorba de o plângere făcută de părinţii unui bebeluş împotriva Maternităţii „Buna Vestire”. „Cum părinţii nu putut să indice care sunt medicii pe care îi consideră vinovaţi de ceea ce li s-a întâmplat, conform procedurii, plângerea a fost anulată. Aşa prevede legislaţia după care se fac anchetele de malpraxis. Trebuie neapărat să se indice nume al celui sau celor consideraţi vinovaţi de prejudiciul reclamat”, a declarat dr. Valentin Boldea, vicepreşedinte Comisia de Malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
În ceea ce priveşte plângerile de malpraxis care au fost investigate şi nu s-a dat verdict de vinovăţie, totul s-a făcut în funcţie de expertul care a analizat cauza. „În astfel de situaţii, după ce se primeşte plângerea, tragem la sorţi un expert, din altă parte a ţării, şi acesta, după ce este plătit, dă verdictul. Asta pentru o mai mare transparenţă şi corectitudine. În situaţiile în care s-a dat decizia a reieşit că cele reclamate nu erau greşeli medicale ci era vorba de complicaţii, descrise în literature de specialitate”, a mai declarat dr. Valentin Boldea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.