Jump to content

Zece ani de la prima generaţie de actori made in Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Zece ani de la prima generaţie de actori made in Galaţi

Promoţia 2000-2004, promoţia de debut a Secţiei Actorie din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii “Dunărea de Jos” de la Galaţi, s-a reunit sâmbătă, la 10 ani de la finalizarea studiilor academice.
Primii absolvenţi ai şcolii gălăţene de teatru, de la clasa prof. univ. dr. Adriana Marina Popovici, sunt acum artişti consacraţi şi profesionişti desăvârşiţi. Ei evoluează astăzi pe scenele româneşti şi internaţionale, joacă în spectacole difuzate de prestigioasa companie de televiziune BBC sau manageriaza ei înşişi trupe independente de teatru, apar în producţii de televiziune de succes precum “Vocea României” sau sunt oameni de televiziune ori, ca şi dascalii lor, au ales să devină cadre didactice.
Clasa inaugurală de actori de la Galaţi a marcat împlinirea a 10 ani de la absolvirea facultăţii într-un cadru festiv, la Facultatea de Arte. Potrivit organizatorilor, la întâlnire au participat prof.univ. dr. Ştefan Velniciuc - Vorbire scenică, prof.univ. dr Sergiu Pop - Canto, prof.univ.dr. Sandina Pop - Mişcare scenică şi balet, conf. univ.dr Mircea Gheorghiu - Arta actorului, lector univ. dr. Mihaela Betiu - Arta actorului şi actualul director al Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi, Dan Basarab Nanu, care a predat Istoria Culturii şi Civilizaţiilor. Un moment deosebit al întâlnirii a fost conversaţia online - legătura pe Skype direct din Manchester, Anglia, cu prof.univ. dr. Stelian Stancu, cel care a înfiinţat la Galaţi facultatea de teatru şi pe care a condus-o în calitate de decan. Au lipsit profesorii de actorie prof.univ. dr. Adriana Marina Popovici şi asistent univ. Dan Chiriac, "doi oameni foarte dragi şi speciali studenţilor primei promoţii de la Galaţi". Potrivit celor prezenţi, reuniunea a fost plină de emoţie, de culoare, "semn că facultatea de teatru de la Galaţi merita să existe, judecând după rezultatele obţinute în cei 10 ani şi după, de absolvenţii pe care i-a scos".

Absolvenţii prezenţi la reuniune şi... prezentul

1. Alina Bădulescu - Bucureşti, în prezent agent vânzări Omniasig Asigurări.
2. Sebastian Bălan - Câmpina, Irlanda, Bucureşti, actor independent, a jucat în seriale de televiziune (la BBC), scurt metraje, a dublat voci pentru filme de animaţie
3. Ciprian Cârstiuc - Bacău, actor independent, director de trupă profesionistă de teatru independent: Teatrul de păpuşi tradiţional Bacău
4. Didi Cujbă - Galaţi, asistent univ. Facultatea de Teatru (cursuri de arta actorului, vorbire scenică) şi administrator firmă, organizator evenimente
5. Liliana Ciobanu - Germania,
6. Oana Dicu - Bucureşti, actriţă, reporter, relizator emisiuni Kanal D
7. Gabriel Enache - Galaţi, asistent univ. Facultatea de teatru Galaţi, masterand la primul Masterat internaţional de teatru muzical din România, în parteneriat cu Academia Centrală de Dramă din Beijing (R.P. China)
8. Mircea Grigoraş - Bucureşti, liber profesionist
9. Ramona Mihai - Galaţi, actriţă Teatrul Gulliver
10. Iuliana Nechita - Austria, Kalsdorf Bei Graz
11. Adrian Nour - Bucureşti, actor colaborator cu Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Metropolis, Trupa de teatru Passpartout a lui Dan Puric, entertainer, participant la Vocea Romaniei, X Factor etc.
12. Luminiţa Stoianovici - Galaţi, fostă actriţă la Teatrul Gulliver, în prezent absolvent de studii juridice
13. Mihai Susma - Galaţi, chitarist în Formaţia Experience, profesor de chitară la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”
14. Monica Târnăcop - Bucureşti, actriţă colaboratoare cu Teatrul Bulandra
15. Florin Toma - Galaţi, actor Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, colaborator cu Teatrul Muzical „Nae Leonard”, profesor de arta actorului la Şcoala de Arte din cadrul Centrului Cultural „Dunarea de Jos”, lector univ. dr. Facultatea de Teatru Galaţi, vicepreşedintele primei trupe profesioniste de teatru independent din Galaţi - Social Act Theatre.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.