Jump to content

Cuplu de gălăţeni veniţi din Italia, măcelăriţi de cel căruia i-au lăsat casa


dcp100168

Recommended Posts

Cuplu de gălăţeni veniţi din Italia, măcelăriţi de cel căruia i-au lăsat casa

Masacru în comuna Matca. Un cuplu de gălăţeni din localitate, bărbatul în vârstă de 40 de ani şi femeia în vârstă de 35 de ani, au fost atacaţi cu un topor chiar de cel pe care l-au primit  în propria casă.

Familia atacată munceşte în Italia şi a lăsat o altă familie, a unui bărbat de 33 de ani cu soţie şi doi copii, să locuiască în casa lor cât timp vor fi plecaţi. Cei lăsaţi să stea în casa lor trebuia să le şi îngrijească locuinţa.

Cei doi soţi agresaţi s-au întors în ţară acum trei zile şi i-au spus celui care locuia în locul lor că trebuie să plece imediat din casă. Acesta a spus că nu poate să stea cu doi copii în stradă şi că înţelegerea a fost alta.

„În a treia zi de la sosirea în ţară a celor doi soţi a avut loc o altercaţia cu bărbatul care fusese lăsat să locuiască în casa lor. Acesta i-a lovit cu un topor provocându-le celor doi multiple leziuni. Deocamdată se fac cercetări pentru lovire şi alte violenţe dar se aşteaptă şi rezultatul expertizei medico-legale pentru încadrarea juridică a faptei ”, a declarat cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.

Starea celor doi soţi tăiaţi cu toporul este gravă. Mai ales cea a bărbatului care deja era în comă aşa că, cel puţin în cazul lui, medicul legist ar putea decide că i s-a pus viaţa în pericol şi atunci vom vorbi de tentativă la omor. „Am fost solicitaţi să intervenim în comuna Matca unde un bărbat în vârstă de 40 de ani şi soţia lui în vârstă de 35 au fost agresaţi cu un topor. Se pare că autorul ar fi un bărbat lăsat să le îngrijească casa cât timp ei au fost plecaţi la muncă în altă ţară. Iniţial cei doi au fost transportaţi la Spitalul din Tecuci. Aici însă starea lor s-a agravat. Bărbatul a intrat în comă şi a fost intubat şi adus cu un echipaj SMURD la Spitalul de Urgenţă. În acelaşi timp şi soţia lui a fost transportată la Spitalul de Urgenţă cu o ambulanţă”, a declarat dr. Mihai Polinschi, director Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Anchetă în cazul soţilor agresaţi la Matca. Agresorul i-a lovit cu ciocanul, dar a fost şi el bătut

Procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au preluat cazul celor doi soţi din Matca, care au ajuns la spital după ce au fost agresaţi de cel pe care îl ţineau în gazdă. Anchetatorii au mers ieri la faţa locului şi au încercat să afle cât mai multe date despre povestea înfiorătoare petrecută la Matca.

„Soţii Rarinca, Lilian şi Georgeta, au plecat la finele anului 2013 în Italia. I-au lăsat pe cei din familia Mocanu să locuiască în casa lor. Cei doi soţi s-au întors acasă duminică şi le-au spus celor din familia Mocanu, care au şi doi copii, să se mute cât mai repede. De aici a pornit conflictul”, ne-a povestit Ştefan Căpătan, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi.

În ciuda faptului că Mihai Mocanu a cerut un răgaz pentru a-şi găsi o altă locuinţă, Georgeta Rarinca a insistat ca acesta să se mute. Din cauza insistenţelor femeii, Mihai Mocanu şi-a ieşit din fire şi i-a dat soţului femeii cu un ciocan în cap. Georgeta Rarinca i-a sărit soţului în apărare şi l-a lovit pe Mocanu cu o coadă de secure. Acesta a ripostat şi a lovit-o şi pe femeie cu ciocanul. „Mocanu a fost şi el lovit, medicii legişti spunând acum că acesta are nevoie de şapte-opt zile de îngrijiri medicale. Va fi supus unui examen tomograf şi în funcţie de rezultat vom şti dacă va avea nevoie de mai multe zile de spitalizare sau nu. În funcţie de starea de sănătate a celor trei vom face şi încadrarea faptei. Momentan discutăm de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor”, a adăugat Ştefan Căpătan.

În timp ce procurori fac audieri în cauză, medicii se luptă să-i salveze viaţa lui Lilian Rarinca. „Starea de sănătate a femeii este stabilă în acest moment. Nu acelaşi lucru putem spune însă despre bărbat, care a ajuns la spital într-o comă profundă. Acesta are un traumatism cranio-cerebral sever, cu hemoragie intracerebrală importantă. Starea lui este foarte gravă şi respiră cu ajutorul aparatelor”, ne-a explicat medicul Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi. Agresorul îşi regretă acum fapta. „Totul s-a întâmplat din cauza stresului. M-au agasat să mă mut. Într-un timp atât de scurt nu aveam unde să mă mut cu soţia şi copiii. M-au atacat verbal şi ea m-a agasat cu mutatul. Îmi pare rău, îmi pare rău. Nu trebuia să fac asta”, ne-a mărturisit Mihai Mocanu.

Anchetatorii fac acum cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor. De asemenea, aceştia aşteaptă şi raportul de la Medicină Legală cu privire la strarea de sănătate a agresorului, astfel încât să poată dispune şi măsurile legale care se impun. Dacă Lilian Rarinca nu va supravieţui, atunci încadrarea faptei va fi schimbată.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Autorul tentativei de omor cu ciocanul, arestat preventiv

Mihai Mocanu, în vârstă de 33 de ani, bărbatul care i-a agresat pe soţii Lilian şi Georgeta Rarinca din Matca, la începutul săptămânii, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Reamintim că Mocanu i-a atacat cu un ciocan pe soţii Rarinca, de-abia veniţi din Italia unde au muncit un an, deoarece aceştia i-au cerut să plece din casa unde îl lăsaseră să stea pe perioada plecării în Italia.

Seara trecută, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, deoarece s-a constatat că Mocanu nu avea nevoie de spitalizare pentru plaga tăiată pe care o suferise când Georgeta Rarinca a încercat să îşi apere soţul cu o coadă de secure. Astăzi, judecătorii de la Tribunal i-au dat mandatul de arestare, fiind acuzat de tentativă la omor.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

După ce şi-a ucis gazda, lovind-o cu ciocanul, a primit zece ani de închisoare

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dat o decizie definitivă în dosarul în care a fost judecat Mihai Mocanu. Bărbatul a fost trimis în judecată la finele anului 2014, după ce a agresat două persoane, soţ şi soţie, din Matca, la care stătea în gazdă. În urma agresiunilor, bărbatul, Lilian Rarinca, şi-a pierdut viaţa, iar soţia sa a stat zile bune în spital.

După judecarea apelului, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis că Mihai Mocanu trebuie să stea după gratii cu o lună în plus faţă de pedeapsa stabilită de colegii lor de la Tribunalul Galaţi. Mocanu a primit o pedeapsă pentru moartea lui Lilian Rarinca şi una pentru vătămarea corporală a soţiei acestuia.

"Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Mocanu Mihai prin sentinţa penală apelată şi dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, cea de nouă ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din pedeapsa principală de cinci ani de închisoare, respectiv de un an şi opt luni, în total inculpatul Mocanu Mihai urmând să execute pedeapsa principală de zece ani şi opt luni de închisoare", se menţionează pe portalul Curţii de Apel Galaţi.

Pensie lunară, pentru copilul minor

De asemenea, magistraţii au decis că Mocanu trebuie să-i plătească o contribuţie lunară, în valoare de 500 de lei, în loc de 243 de lei, cât stabilise Tribunalul, minorei familiei Rarinca. Suma va fi plătită retroactiv, începând cu data decesului lui Lilian Rarinca, 17 august 2014, până când minora va ajunge la majorat, respectiv, 30 august 2021.

Deşi va sta în închisoare, bărbatul acuzat de omor şi vătămare corporală, va avea de plătit şi daune morale familiei pe care a atacat-o în 2014, dar şi cheltuieli judiciare către stat. "Majorează cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligat inculpatul Mocanu Mihai către partea civilă Rarinca Georgeta, de la 40.000 lei la 80.000 de lei. Reduce cuantumul cheltuielilor judiciare la plata cărora a fost obligat inculpatul către stat, de la 2.500 lei la 2.100 lei", se mai menţionează pe portalul instanţei de judecată.

Daune către spitalul Judeţean

Acestea sunt modificările aduse sentinţei date de magistraţii Tribunalului Galaţi, ceea ce înseamnă că decizia luată la Tribunal, conform căreia Mocanu trebuie să plătească către Spitalul Judeţean Galaţi 2.475 de lei reprezentând cheltuieli ocazionate de spitalizarea persoanei vătămate Georgeta Rarinca şi 2.680 de lei, cheltuieli ocazionate cu spitalizarea victimei Lilian Rarinca, rămâne valabilă. Ceea ce înseamnă că Mihai Mocanu trebuie să plătească în totatl peste 87.000 de lei, la care se adaugă, lunar, câte 500 de lei.

Ce s-a întâmplat în 2014

Conform anchetatorilor, soţii Rarinca, Lilian şi Georgeta, au plecat la finele anului 2013 în Italia şi l-au lăsat pe Mihai Mocanu şi pe familia acestuia să locuiască în casa lor. În august 2014, cei doi soţi au revenit la Matca şi le-au spus celor din familia Mocanu, care au şi doi copii, să se mute. Acesta a fost motivul pentru care Mihai Mocanu s-a enervat foarte tare, mai ales că, se pare, Georgeta Rarinca ar fi insistat ca mutarea să aibă loc cât mai repede.

Lilian Rarinca a fost primul lovit, cu un ciocan, iar soţia sa i-a sărit în ajutor. Astfel, Mihai Mocanu a fost lovit cu un băţ, motiv pentru care acesta a lovit-o şi pe Georgeta cu ciocanul.

În urma loviturilor primite, Lilian Rarinca şi-a pierdut viaţa după câteva zile de spitalizare.

Imediat după producerea incidentului, Mihai Mocanua a fost dus şi el la spital, pentru investigaţii medicale de specialitate. "Totul s-a întâmplat din cauza stresului. M-au agasat să mă mut. Într-un timp atât de scurt, nu aveam unde să mă mut, cu soţia şi copiii. M-au atacat verbal şi ea m-a agasat cu mutatul. Îmi pare rău, îmi pare rău. Nu trebuia să fac asta", ne-a mărturisit Mihai Mocanu, când a fost adus la spitalul din Galaţi. În ciuda regretelor, Mocanu a fost arestat şi va rămâne după gratii mult timp de acum înainte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.