Jump to content

Cod galben de caniculă Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Cod galben de caniculă Galaţi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de caniculă, valabilă în zilele de miercuri şi joi în întreaga ţară. Sunt anunţate temperaturi care pot ajunge până la 38 de grade şi un indice de temperatură-umezeală care va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
Începând din seara zilei de joi şi pe parcursul zilei de vineri, în vestul, nordul şi centrul ţării instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi vor fi intervale cu averse torenţiale, vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Din păcate, gălăţenii vor mai avea de îndurat. Prognoza meteorologică indică faptul că temperaturile vor scădea abia începând de duminică, 17 august, când vor ajunge ploile şi la Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sute de persoane au sunat la 112, să ceară ajutor

Ultimele 24 de ore au fost „de foc” pentru aproape 200 de gălățeni cărora li s-a făcut rău din cauza caniculei și care au sunat la 112. Numărul cazurilor a crescut de aproape patru ori față de o zi obișnuită, când în jur de 50 de gălățeni sunau la 112 pentru diverse probleme medicale. În cele mai multe cazuri a fost vorba despre persoane care sufereau de diverse boli cronice, iar căldura le-a agravat starea de sănătate.

Potrivit Lilianei Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați, alte șapte persoane au suferit lipotimii și au căzut în stradă. Echipajele Serviciului de Ambulanță au intervenit în toate cazurile și i-au transportat pe pacienți la spital, unde au fost rehidratați și investigați medical. În aproape toate cazurile, cei care au leșinat din cauza căldurii le-au povestit cadrelor medicale, când și-au revenit, că nu au mâncat dimineață și nici nu s-au hidratat corespunzător. Potrivit aceleiași surse, echipe din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) au făcut 16 controale la diferite firme pentru a afla dacă angajatorii respectă și legea și dacă le-au pus la dispoziție angajaților apă. În toate cazurile, reprezentanții DSP au constat că legea a fost respectată.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Codul galben de caniculă, prelungit până vineri seară

Meteorologii au prelungit codul galben de caniculă până vineri seară, în Bucureşti şi 12 judeţe din sudul şi sud-estul ţării. Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, valul de căldură va persista în sudul şi sud-estul ţării, unde vor fi temperaturi maxime de 35-36 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Avertizarea cod galben de caniculă a fost prelungită, de joi, ora 17.00, până vineri, la ora 19.00, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa.

Link to comment
Share on other sites

Căldura continuă să le facă rău gălăţenilor

Au mai trecut 24 de ore de foc pentru sute de gălățeni care, din cauza caniculei, au sunat disperați la 112 și au cerut ajutor. Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Galați, la Serviciul de Ambulanță Galați s-au înregistrat 183 de apeluri de la persoane cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii. Multe dintre persoane se aflau în casă, dar, după atâtea zile fierbinți, chiar și locuințele s-au transformat în adevărate cuptoare, iar căldura coroborată cu alte afecțiuni cronice le-au slăbit și mai mult, iar singura salvare a fost numărul de urgență 112. Alte nouă persoane care s-au aventurat pe străzile Galațiului în jurul prânzului au leșinat din cauza temperaturii care a depășit 35 de grade la umbră. Iar dacă meteorologii anunță o răcorire a vremii în zonele montane, pentru sud-estul României sunt prognozate temperaturi caniculare și chiar cod galben, cel puțin până la sfârșitul săptămânii. Un nou val de căldură va lovi Galațiul la mijlocul săptămânii viitoare.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.