Jump to content

Reparaţii de vară în şcolile gălăţene


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Bani pentru reparaţiile şi igienizările şcolilor

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco este ferm convins că la mai toate şcolile gălăţene noul an de învăţământ va putea începe în bune condiţii şi asta pentru că lucrările de reparaţii şi de igienizare sunt finalizate sau în curs de finalizare.

O excepţie va fi Colegiul Tehnic „Paul Dimo”, unde se execută reparaţii şi zugrăveli la faţada clădirii. Termenul de predare a lucrării este de 15 octombrie, dar procesul de învăţământ nu va fi afectat, susţine viceprimarul.

Tot o excepţie va fi şi Şcoala 26 unde elevii s-au obişnuit deja să înveţe în alte clădiri. Vestea bună este că, dacă termenul de finalizare era luna iunie a anului viitor, există promisiuni că în decembrie anul acesta Şcoala 26 va fi gata.

Potrivit viceprimarului, în 2010 s-au alocat 2,3 milioane de lei pentru repararea şi igienizarea a 87 din cele 105 şcoli şi grădiniţe din subordinea municipalităţii. De cele mai mari sume beneficiază Grupul Şcolar „Elena Doamna” (95.000 de lei) şi Grupul Şcolar Metalurgic (80.000 de lei). Tot din cele peste două milioane de lei s-au plătit şi lucrări executate, dar neachitate, anul trecut: 180.000 de lei la Liceul Pedagogic (furnizor neachitat 2009 – SC Meira SRL) şi 110.000 de lei la Grup Şcolar Traian (SC Macrimo SRL). „Scăzând sumele datorate, fondurile alocate în acest an sunt comparabile cu cele de anul trecut, când s-au folosit 1.860.000 de lei pentru reparaţii curente, din care 452.000 de lei pentru grădiniţe şi 1.408.000 de lei pentru şcoli”, a punctat Ciumacenco.

http://www.viata-libera.ro/articol-Milioane_pentru_scoli_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Bani pentru reparaţii la şcolile din Galaţi

Primăria municipiului Galaţi alocă un buget de 6,76 milioane lei pentru investiţii şi reparaţii în şcoli, a anunţat, astăzi, biroul de presă al municipalităţii. Potrivit datelor furnizate, din bugetul total, 2,47 milioane sunt destinate reparaţiilor, iar 4,28 milioane, investiţiilor. Din bugetul destinat reparaţiilor cea mai mare sumă a fost repartizată Colegiului Tehnic 'Aurel Vlaicu' - 285.000 lei. Alte câte 50.000 lei au fost alocate la Şcoala Nr. 33 'Sf. Dumitru', Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Naţional 'Vasile Alecsandri', Colegiul Economic 'Virgil Madgearu' şi Şcoala Nr. 25 'Petru Rareş'. La acestea se adaugă alte aproape 60 de unităţi şcolare cărora li s-au alocat exclusiv pentru reparaţii, sume cuprinse între 5.000 şi 40.000 lei.

Şcolile au de realizat lucrări de reparaţii la tâmplăria interioară şi exterioară, la hidroizolaţii, jgheaburi, burlane, coloane ape pluviale, la parchet, grupuri sanitare, instalaţii termice, instalaţii electrice. În plus, la Colegiul Tehnic 'Aurel Vlaicu' sunt prevăzute a se realiza reparaţii la conductele de canalizare din subsol. Alte opt unităţi de învăţământ - trei grădiniţe şi cinci şcoli - au primit sume necesare doar în caz de avarii.

Din bugetul alocat pentru investiţii, cele mai mari lucrări se desfăşoară la Şcoala nr. 7 (lucrări de consolidare pentru care s-au alocat în acest an 1.852.000 lei). Valoarea totală a acestei investiţii este de 2.143.000 lei, dintre care 291.000 lei au fost alocaţi şi cheltuiţi în 2011. Alţi 580.000 de lei au fost alocaţi pentru construirea a opt săli la Grădiniţa nr. 58, în timp ce Colegiul Naţional 'Vasile Alecsandri' a primit suma de 703.000 lei, pentru reparaţii capitale.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Reparaţii de vară în 20 de şcoli gălăţene

Cu o lună de zile înainte de începerea noului an şcolar, primarul municipiului Galați, Marius Stan, a făcut o analiză privind stadiul pregătirii unităților de învățământ din oraș. Edilul le-a cerut directorilor din subordine să monitorizeze permanent lucrările de investiții și reparații din grădinițe, școli, licee, colegii și grupuri școlare, astfel încât acestea să fie pregătite să îi primească pe elevi în cele mai bune condiții în prima zi de școală.

„S-au alocat sume suficiente pentru reparații și igienizarea tuturor unităților de învățământ din Galați. Am cerut ca toate firmele care vor face lucrări în școli, licee și grădinițe să lucreze în ritm alert, în așa fel încât să fie totul gata până la începutul anului școlar. Am cerut și funcționarilor din Primărie, care au atribuții în acest sens, să verifice permanent stadiul lucrărilor din unitățile de învățământ”, a declarat primarul Marius Stan.

Anul acesta, pentru lucrările de reparație și igienizare a unităților de învățământ s-au alocat 5,6 milioane de lei, bani care au fost distribuiți, în funcție de solicitări și necesități, tuturor grădinițelor, școlilor și liceelor din Galați. Sume de peste100.000 lei au fost direcționate către 20 de unități de învățământ (aproximativ o treime din total), care necesită reparații mai ample. Printre acestea se numără grădinițele nr. 1 și 9, „Step by step” și „Croitorașul cel viteaz”, școlile nr. 11, 18, 24, 29 și 41, precum și colegiile naționale „Vasile Alecsandri”, „Mihail Kogălniceanu”, „Costache Negri”, colegiile „Aurel Vlaicu”, „Virgil Madgearu”, „Dumitru Moțoc”, „Elena Doamna”, liceele CFR, cu Program Sportiv și de Artă „Dimitrie Cuclin”, precum și Seminarul Teologic.

Fonduri au fost alocate și pentru investiții în unitățile de învățământ. În momentul de față sunt în derulare lucrări în valoare de 4,7 milioane de lei.

Școala nr. 9 „Calistrat Hogaș” beneficiază de cea mai mare investiţie, de 1,9 milioane lei. La această unitate de învăţământ se derulează ample lucrări de reabilitare și modernizare. Și Colegiul Economic „Virgil Madgearu” are alocate peste 950.000 lei pentru reabilitare. Lucrări de consolidare în valoare de peste 1,2 milioane de lei se fac la Grădinița nr. 45 „Parfumul Teilor” și sala de festivități a Colegiului Național „Costache Negri”, iar Școala nr. 28 „Mihai Eminescu” va avea centrală termică proprie, valoarea investiției ridicându-se la 475.000 lei.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Reparaţii şi igienizări la şcoli şi grădiniţe, prin achiziţii directe

Pentru că tot e vacanţă şcolară, Primăria municipiului Galaţi a scos la bătaie contracte în valoare totală de peste 250.000 de lei pentru reparaţii şi igienizări la instituţiile de învăţământ preuniversitar. Este vorba de anunţuri privind achiziţii directe, pentru că valoarea lucrărilor este mică.

Astfel, pentru reparaţii la faţada Grădiniţei cu program prelungit nr. 36, valoarea estimată a contractului este de 27.083 de lei fără TVA. Reparaţiile curente la Şcoala Gimnazială Nr. 34 "Mihai Viteazu" sunt estimate la 34.200 de lei fără TVA, în vreme ce la Şcoala Gimnazială Nr. 38 "Grigore Moisil", valoarea estimată nu depăşeşte 18.100 de lei fără TVA. Contractul pentru reparaţii şi igienizări la Liceul de Arte "D. Cuclin" Galaţi are o valoare estimată de 35.416 de lei fără TVA, cel pentru Şcoala Gimnaziala Nr. 18 este evaluat la 39.000 de lei fără TVA, iar cel mai valoros este contractul pentru reparaţii şi igienizări la Şcoala Gimnazială Nr. 40 "Iulia Hasdeu" - 45.000 de lei fără TVA. În joc mai sunt contractele pentru reparaţii la Grădiniţa cu program prelungit "Elena Doamna" - 24.900 de lei fără TVA şi reparaţii curente la Grădiniţa cu program prelungit nr. 30, în valoare de 30.700 de lei fără TVA.

Criteriul de atribuire pentru fiecare dintre aceste contracte este cel mai mic preţ.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

73 de şcoli şi grădiniţe intră în reparaţii cu mare întârziere

Din cele 97 de unităţi de învăţământ din municipiul Galaţi, lucrările de reparaţii şi igienizare abia urmează să înceapă pentru 73 de şcoli şi grădiniţe, deşi până la începerea şcolii mai sunt doar trei săptămâni. Lucrările vor fi făcute de către societăţi comerciale cărora li s-a atribuit contractul de prestări servicii prin procedura de achiziţie directă, însă nici această procedură nu a fost finalizată până în prezent pentru toate unităţile şcolare. De exemplu, pentru lucrările de reparaţii şi igienizări de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 64, procedura de achiziţie directă a fost demarată pe data de 18 august, iar termenul de depunere a ofertei este 22 august.

Firmele care au fost selectate până joi, 18 august, şiurmează să efectueze lucrări de reaparaţii şi igienizări la şcoli sunt: SC WORD D’ALEXIA  (Grădiniţa nr. 1, 6, ”Tedi”, ”Ciprian Porumbescu”, Şcoala nr. 7, ”Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic "Mircea Eliade"), SC CONPREST (Grădiniţa "Mugurel", "Tweety", Grădiniţa nr. 35, Şcoala nr.3, 28, Şcoala "Grigore Moisil" şi Liceul Tehnologic de Marină), STILOTERM (Grădiniţa nr. 27, 30, Grădiniţa "Croitoraşul cel viteaz"), SC DECORART (Grădiniţa nr. 36), SC DEEA TERM GR (Grădiniţa "Codruţa"), SC DANVIRLEN (Şcoala nr. 5, 9, Grădiniţa nr. 44, SC ROMSIT (Şcoala nr.10, Grădiniţa "Lizuca"), SC AGENTUM UNION (Şcoala "Mihail Sadoveanu"), SC RICHADY ECOLOGIC GRUP (Şcoala nr. 16), SC MOVILAND (Şcoala nr. 17 şi Colegiul Economic "Virgil Madgearu"), SC SILVIULOS (Şcoala "Ghe.Munteanu", Şcoala nr.18, 24 şi Grădiniţa nr. 12), SC CONTIEM (Grădiniţa nr. 10, 22, 34), SC DASCON (Şcoala nr.29), SC TORSEN (Şcoala "Iulia Haşdeu", Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", SC CLIMADOR CONSTRUCT (Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin"), SC DIAMSES şi Bob Top Grup (Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu"), SC OZICON (Colegiul de industrie alimentară "Elena Doamna"), S.C.ICARUS METAL (Liceul Tehnologic "Anghel Saligny"), DANAMAR IMPEX (Liceul Teoretic "Sf.Maria"). Celelalte unităţi de învăţământ cuprinse în planul de reparaţii mai au de aşteptat până la atribuirea contractului şi, inerent, până să intre în reparaţii.

Deşi lucrările abia încep la unele şcoli, iar la altele încă se aşteaptă selectarea firmei de construcţii, Primăria municipiului Galaţi, prin intermediul biroului de presă ne asigură că lucrările vor fi finalizate până pe data de 12 septembrie când copiii vor reveni la şcoală, cu pecizarea expresă că ”termenele contractuale vor fi respectate, iar în cazul lucrărilor mai mari, împreună cu conducerea şcolilor respective s-a convenit că întâi se vor termina lucrările la interior şi după începerea şcolii se va lucra la exterior, astfel încât să nu fie perturbată activitatea şcolară”. Pentru reparaţiile din această toamnă la unităţile de învăţământ din Galaţi, municipalitatea a alocat suma de 2.885.180 lei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Investiţii de 3,3 milioane de euro la șapte şcoli și un liceu

Nu mai puţin de 14,9 milioane de lei, adică peste 3,3 milioane de euro este valoarea totală a investiţiilor de care vor beneficia opt unităţi de învăţământ, dintre care un liceu şi şapte şcoli. Este vorba despre lucrări de reabilitare şi modernizare, de anvelopare şi, respectiv, reparaţii capitale, ai căror indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi de aleşii locali. Din păcate, votul consilierilor nu garantează că investiţiile cu pricina se vor realiza în acest an.

Aleşii au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul "Reabilitare şi modernizare Şcoala gimnazială nr. 33" Sf. Dumitru" şi costurile acestei investiţii necesare în vederea desfăşurării normale a procesului de învăţământ. Potrivit documentaţiei, „apele meteorice se infiltrează prin izolaţia acoperişului tip terasă, tâmplăria exterioară şi interioară este deteriorată, crăpată şi pe alocuri putredă, faţadele prezintă fisuri şi chiar desprinderi, iar pardoselile din sălile de clasă sunt uzate şi deteriorate, cu lamele lipsă sau putrede, şi chiar desprinse din stratul de suport". Instalaţiile electrice sunt subdimensionate, instalaţia sanitară este uzată şi provoacă pierderi de apă, iar obiectele sanitare nu funcţionează la parametrii normali. Pentru ca toate acestea să devină doar o amintire, valoarea investiţiei necesare este de 3.910.703 lei bani de la bugetul local, bugetul de stat, la care s-ar putea adăuga bani dintr-un împrumut sau fonduri europene.

Anveloparea imobilelor, refacerea instalaţiilor electrice, de ventilaţie, sanitare şi termice, lucrări exterioare, instalarea de centrale termice şi panouri fotovoltaice pentru iluminatul interior şi, eventual, pentru consumul de apă caldă, sunt investiţiile de care vor beneficia trei unităţi de învăţământ. Toate bune şi frumoase numai că o parte dintre aceste lucrări ar fi trebuit să fie deja executate, pentru că au fost aprobate de aleşii locali în iulie 2015. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, a fost refăcută documentaţia şi s-au stabilit noi indicatori tehnico-economici în speranţa că se vor putea obţine finanţări europene pentru aceste lucrări. Noile valori ale investiţiilor sunt de 2.895.459 de lei pentru Şcoala Gimnaziala nr. 3, 2.752.684 de lei pentru Şcoala Gimnazială nr. 22 „Dimitrie Cantemir” şi, respectiv, 2.890.388 de lei în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 40 „Iulia Haşdeu”

Prin votul aleşilor locali, un liceu şi trei şcoli vor beneficia de reparaţii capitale la instalaţiile electrice. Lucrările se impun pentru că instalaţiile electrice au o vechime de peste 40-50 de ani şi, prin montarea noilor receptoare electrice, circuitele şi tablourile electrice nu mai prezintă siguranţă în exploatare. Mai mult, apar tot mai des defecţiuni ce creează disfuncţionalităţi majore în funcţionarea şcolilor, punând în pericol elevii. Pentru Şcoala Gimnazială nr. 20 valoarea investiţiei este de 418.413 de lei. În cazul Liceul cu Program Sportiv, reparaţia capitală electrică se ridică la 656.626 de lei. La Şcoala Gimnazială nr. 17 reparaţia capitală ar urma să coste 760.793 de lei, iar în cazul Şcolii Gimnaziale nr.13 costurile se ridică la 661.804 lei, de la bugetul local.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Liceul Sportiv va fi reabilitat şi modernizat

Liceul cu Program Sportiv din Galaţi va beneficia de lucrări de reabilitare şi modernizare în valoare de 7.419.289 de lei, bani de la bugetul local. Investiţia a fost decisă de aleşii locali, care au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi principalii indicatori tehnico-economici.

"În vederea desfăşurării normale a procesului de învăţământ din municipiul Galaţi sunt necesare reabilitarea şi modernizarea unităţilor şcolare", se arată în proiectul votat de consilierii locali. Interesant este că documentaţia care stă la baza hotărârii a fost realizată în anul 2014, de SC Consproiect, dar abia în acest mandat a ajuns pe mesele aleşilor. În documentaţie se arată că liceul are nevoie de investiţii ca de aer: "Clădirile au fost date în folosinţă în anii 1980 (corpul şcolii) şi 1981 (căminul şi sala de sport) şi au un grad ridicat de uzură fizică şi morală, fiind necesare lucrări de reabilitate şi modernizare", se arată în documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie.

Degradare şi uzură

În raportul de specialitate al hotărârii se arată că Liceul cu Program Sportiv îşi desfăşoară activitatea în cinci corpuri de clădire - corpul şcolii, căminul internat, sala de sport care cuprinde cantina şi spălătoria, o magazie şi centrala termică. Potrivit documentului, izolaţia acoperişului tip terasă este degradată, la fel şi tâmplăria interioară, iar faţadele, înnegrite de praf, prezintă fisuri, crăpături şi desprinderi, în timp ce pardoselile sunt uzate şi deteriorate. Instalaţiile electrice prezintă defecţiuni, sunt subdimensionate şi nu îndeplinesc standardele în vigoare. "Instalaţiile sanitare din grupurile sanitare, laboratoare şi subsol prezintă un grad mare de uzură, iar în subsolul tehnic s-au constatat pierderi de apă provenite de la conductele existente. Obiectele sanitare sunt uzate şi prezintă fisuri, armăturile sanitare sunt vechi şi nu funcţionează la parametrii normali. Încălzirea şi apa caldă menajară sunt asigurate de o centrală proprie pe gaze, iar conductele de distribuţie, coloanele şi corpurile statice sunt uzate, produc pierderi de agent termic şi o funcţionare ineficientă", este radiografia prezentată în raportul de specialitate.

Ce lucrări vor fi executate

Potrivit Hotărârii Consiliului Local (HCL) nr. 432, vor fi reabilitate şi modernizate corpul şcoală, căminul internat şi sala de sport. Principalele lucrări prevăzute în proiect vizează: înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, realizare şarpantă din lemn cu învelitoare din tablă dublu peliculizată la sala de sport şi căminul internat, înlocuirea pardoselilor şi înlocuirea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare.

Valoarea investiţiei se ridică la 7.419.289 lei, sursa de finanţare fiind bugetul local. Potrivit deciziei aleşilor, durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, dar asta numai după ce, în urma unei licitaţii, contractul de reabilitare şi modernizare a Liceului cu Program Sportiv va fi atribuit unui constructor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.