Jump to content

Gălăţean diagnosticat cu boală Lyme


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţean diagnosticat cu boală Lyme

Un bărbat de 62 de ani s-a îmbolnăvit de lyme, după ce a fost mușcat de o căpușă! Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică din Galați, în județ a fost confirmat clinic și serologic un caz de boală lyme acută, boală infecțioasă provocată de o bacterie, transmisă  omului de căpușă. 

Potrivit purtătoarei de cuvânt al DSP Galați, Liliana Iordăchescu, pacientul este un bărbat în vârstă de 62 de ani, din mediul rural. Bărbatul s-a prezentat la doctor prezentând pe piele urma de mușcătură de la căpușă. 
După confirmarea bolii, pacientul a primit tratamentul corespunzător în astfel de cazuri. “Boala se manifestă printr-o pată pe piele, o roșeață, locul unde a fost căpușa și cu febră, frisoane sau mialgii”, a spus dr. Mihaela Ganea, din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Cuvioasa Parascheva”.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

La Galaţi, a fost confirmat al doilea caz de îmbolnăvire cu Lyme

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a primit confirmarea într-un nou caz de îmbolnăvire cu Lyme. Este vorba despre o femeie în vârstă de 44 de ani, care a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase pe data de 12 august, unde a rămas internată pentru o zi, având simptomele bolii Lyme.

Probele prelevate de la femeie, care a fost muşcată de o căpuşă, au fost trimise la Bucureşti, iar pe 25 august a venit şi confirmarea. Conform declaraţiilor Lilianei Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a DSP Galaţi, pacienta a fost tratată la domiciliu.

Acesta este al doilea caz de boală Lyme confirmat în judeţul Galaţi anul acesta.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Au fost confirmate două noi cazuri de boală Lyme

Două noi cazuri de boală Lyme în judeţul Galaţi, provocate de muşcătura de căpuşă, au fost confirmate clinic şi serologic, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea. Potrivit acestuia, Institutul de Sănătate Publică Iaşi a informat Direcţia de Sănătate Publică Galaţi despre faptul că două dintre probele recoltate de la două gălăţence suspectate a avea boală Lyme sunt pozitive.

Cele două femei, de 53 şi 51 ani, din Galaţi, au declarat că au fost muşcate de căpuşe în iulie, respectiv sfârşitul lunii iunie, dar boala s-a manifestat însă mult mai târziu. 'În cazul primei paciente, de 53 ani, boala s-a manifestat pe 22 august deşi pacienta a precizat că a fost muşcată de o căpuşă în luna iulie. A fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase unde se află şi acum, dar starea ei de sănătate este stabilă. În cazul celei de a doua paciente, de 51 ani, care a declarat că a fost muşcată de o căpuşă în luna iunie, primele semne de boală le-a dat pe 16 august. Ea a fost internată doar 24 de ore la Spitalul de Boli Infecţioase, dar acum este tratată la domiciliu sub supraveghere. Cu cele două noi cazuri de boală Lyme confirmate acum reiese că în judeţul Galaţi, în acest sezon cald, au fost patru persoane infectate cu boala Lyme', a spus Valentin Boldea.

În acest sezon cald, 295 de gălăţeni au fost muşcaţi de căpuşe.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.