Jump to content

Demersuri juridice pentru reînfiinţarea Daciei


dcp100168

Recommended Posts

Demersuri juridice pentru reînfiinţarea Daciei

* Noul stat va începe să lucreze din 12 septembrie, iar cei care se simt măcar oleacă daci pot adera la proiect oricând, acasă la unul dintre membrii fondatori

Deşi poate părea greu de crezut, un grup de gălăţeni a intrat în luptă cu statul român, într-o acţiune pe cât de curajoasă, pe atât de surprinzătoare, respectiv „de fondare, de constituire, de întemeiere şi de înfiinţare a statului Dacia, democratic şi social”. Deşi nu am înţeles care este diferenţa între  fondare, constituire, întemeiere şi înfiinţare (DEX le ia mai degrabă ca sinonime), am reuşit să pricepem că demersul se bazează pe principii juridice de căpătâi în orice democraţie, respectiv articolele 6 şi 20 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Cele două articole consfinţesc dreptul la liberă asociere al fiecărui cetăţean, precum şi dreptul la personalitate juridică al oricărei persoane.

Act parafat de un avocat şi un notar

Documentul a fost întocmit în data de 25 iulie 2014, în prezenţa avocatului Constantin Telegan, care atestă, sub parafa Uniunii Naţionale a Barourilor din România, acordul de voinţă a şapte semnatari: Nicuşor Teodorescu, Marin Frunză, Nicolae Popescu, Elena Popescu, Romică Grusuzache, Dumitru Mihai şi Aurel Tănase. Toţi locuiesc în Galaţi şi au vârste cu prinse între 40 şi 64 de ani.
Mai mult decât atât, în 29 iulie 2014 documentul a primit şi încheierea de legalizare din partea notarului public Cristian Radu Crăciun, care-l încadrează ca „act de constituire” şi-l taxează cu 70 de lei. Să recunoaştem, este o sumă destul de modestă pentru constituirea unui stat.
Cei şapte semnatari ai acului constitutiv constată că pe teritoriul Daciei nu există nici un stat constituit legal (!), drept urmare decid să constituie ei unul, cu denumirea Dacia, cu limbă oficială limba dacă, cu teritoriul împărţit în şapte provincii (probabil câte una pentru fiecare fondator, bănuim noi). Deocamdată, fondatorii Daciei lasă poporul să decidă ce formă de guvernare va alege, prin vot universal, direct, secret etc.
Capitala noului stat este stabilită la Argedava (undeva în judeţul Giurgiu, lângă satul Popeşti - asta dacă o fi vorba de antica cetate Argedava), iar în noul stat proprietatea devine o noţiune cumva abstractă, căci toate valorile şi resursele naturale, de orice fel, sunt declarate, în spirit marxist-leninist, „proprietate a întregului popor”.

Sub zodia lui şapte şi a flăcării violet

Poporul dac se pare că va fi unul al păcii şi iubirii. Drapelul ţării va fi alcătuit din cele şapte culori ale curcubeului (ROGVAIV), pe orizontală, banda violet fiind în partea de sus. Flacăra violet va rămâne prezentă pe steag şi în partea de stemă, căci cuvântul „Dacia” cu mov va fi scris. Vă mărturisim că nu prea am înţeles cum e treaba cu stema de pe drapel, care pare o succesiune de grupuri de cercuri concentrice formate din mici steluţe în şapte culori, grupate (toate) pe simbolistica numerelor trei şi şapte. Promitem însă să ne mai documentăm.
Statul Dacia are chiar şi imn, care se numeşte „Întoarcerea Dacilor”. Pentru că întemeietorii nu oferă detalii cu privire la melodie, ne-am încercat norocul pe youtube, unde am găsit trei filmuleţe cu un anume Gheorghe Iovu cântând ceva ce poartă respectivul titlu. Nu ştim dacă o fi imnul sau altceva, însă sperăm să ne lămurim curând, la prima acţiune oficială a statului dac.
Vocaţia pacifistă a noului stat este reiterată la articolul 7 al actului de întemeiere, unde se stabileşte că Dacia este neutră militar şi că nu poate deţine arme chimice, bacteriologice sau nucleare.
Dacia va avea şi un fel de Parlament, în care se intră prin vot, însă după îndeplinirea unei condiţii esenţiale: studiile juridice. Un mandat are 7 ani, nimeni nu poate deţine decât un singur mandat, iar reprezentativitatea este de unu la şapte la puterea a şaptea (n-am calculat cât vine, vă mărturisim sincer). Obsesia lui şapte continuă: pensia maximă şi salariul maxim pot fi de doar şapte ori mai mari decât pensia minimă sau salariul minim, consiliul de stat are şapte membri, iar guvernul tot un multiplu de şapte este.

Şi să te ţii bunăstare!

În Dacia născută la Galaţi, educaţia este obligatorie şi gratuită, sănătatea e fără bani, statul garantează dreptul la muncă, asigură gratis locuinţe şi utilităţile aferente, iar impozitul este unul singur. Salariul minim este stabilit la nivelul salariului minim din „cea mai dezvoltată economie din lume” (uraaa!), în vreme ce alocaţia pentru copii va fi egală cu salariul minim (dacule Parpanghel, ai auzit vestea?).
Din actul constitutiv am mai reţinut că toţi cei care au deţinut funcţii în alte aparate statale sunt interzişi de la caşcavalul puterii vreme de 49 de ani, că trădarea şi corupţia înseamnă închisoare pe viaţă şi confiscarea averii, dar şi că fondatorii statului dac au dreptul să numească primul Consiliu de Stat (format, evident, din şapte membri), care să organizeze alegerile şi toate cele.
Trebui să constatăm că fondatorii au cam dat chix într-o privinţă, respectiv au stabilit că moneda naţională e din argint, că are şapte grame, dar au cam uitat să spună cum se va numi. Să fie cosonul tradiţional, ori se vor inspira de marele stat Botswana?

Statul dac are sediul pe strada Castrul... Roman

Una peste alta, statul dac va intra în vigoare în fix 49 de zile de la fondarea lui, adică (dacă am numărat bine) vineri, 12 septembrie 2014. Până atunci, gălăţenii care se simt măcar oleacă daci pot merge să se declare ca atare la sediul declarat al noului stat, mai precis acasă la domnul avocat Nicuşor Teodorescu. Undeva pe strada Castrul Roman, aşa cum îi stă bine oricărui dac veritabil. Hai, să fie într-un ceas bun!

(P.S.: Acesta nu este un pamflet, chiar dacă pare!)

viata-libera.ro

Nu sunt convins că acest text îşi are locul la "istorie", dar...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Pe 25 septembrie, la Galați a fost înființat Statul „Dacia”. „Ctitori”, doi avocați: Telegan și Teodorescu

Galațiul ar putea intra în istorie, după ce pe data  25 septembrie 2016 un număr de 8 fondatori, dintre care 6 sunt din Galați, au semnat actul de constituire a noului stat - „Dacia”, care, potrivit fondatorilor, ar urma să preia organizarea statală a actualei Republici „România”.

„Actul din 25.09.2016, de constiture a Statului Dacia” este semnat de un grup de 8 membri fondatori din Galați, Sibiu și Argeș, cum spuneam, șase dintre aceștia fiind gălățeni. Cei 8 fondatori ai „Daciei” moderne sunt: avocatul Nicușor Teodorescu (Galați), avocatul Constantin Telegan (Galați), Ștefan Toporău, Dana Mihaela Chioariu (Sibiu), Zamfira Filofteia (Argeș), Valentin Stroe (Galați), Iulian Hubernagel (Galați) și Marian Stroe (Galați).

La capitolul temeiurilor juridice se face precizarea că inițiativa de înființare a Statului „Dacia” se bazează pe art. 20, aliniatele (1) și (2), din Declarația Universală a Drepturilor Omului, care instituie libertatea de asociere, dar și pe art 6, din Declarație, potrivit căruia „fiecare om are dreptul să i se recunoască pretutindeni personalitatea juridică”. La temeiul juridic, să spunem că e OK. Nimic de reproșat.

Argument: nu există act de înființare a Regatului, RPR sau RSR

În Actul de constituire sunt enumerate 9 argumente care justifică formarea noului stat. Primul dintre acestea este că „la origine suntem daci, urmași ai lui Burebista, Decebal, regi ai Regatului Dac, prima formă statală de pe aceste teritorii, urmași ai lui Horea ”Rex Daciae”, romanizați forțat de-a lungul timpurilor în urma atacurilor și cotropirilor străine, întâi de romani, apoi de niște trădători de neam care ne-au spus români”.

Dar principalul argument invocat este că nu există un document oficial de înființare a statului român, indiferent dacă ne referim la Regatul României sau RSR: „Nu există un act de înființare Stat pe aceste teritorii, a ”Statului Român” cu denumirea ”Regatul României”, ”Republica Populară Română”, ”Republica Socialistă România” sau ”România”, ca persoană juridică de drept public”, se spune în documentul citat.

Justiția și președintele Iohannis în afara legii?

Alte argumente vizează „faptul că nu a fost înființată Justiția, neexistând acte de înființare a Președintelui României, instanțelor, Ministerului Public, a Parchetelor, a Administrației Naționale a Penitenciarelor și penitenciarelor, centrelor de arest, unităților de poliție, Curții Constituționale, Curții de Conturi ți ale celorlalte entități, care funcționează ilicit înainte de înființare, ultimele 2 funcționând ca ”instituții viitoare” din 1991”.

Așadar - în opinia fondatorilor - chiar Justiția funcționează ilegal, ca să nu mai vorbim de faptul că și președintele Klaus Iohannis este șef al statului cam în afara legii, din moment ce fondatorii Daciei moderne susțin că nu există „acte de înființare a Președintelui României”.

Evident, nu lipsesc argumente de factură naționalistă („nu dorim să mai fim tratați ca o colonie ce am fost și suntem, în care fiecare putere străină comandă în casa noastră”), dar nici cele de natură socială („din 1989 suntem victimele genocidului și tratamentelor inumane și degradante, toate pretinsele ”puteri ale statului” sfâșiindu-se între ele pentru bani și putere”).

„Limba dacă” e tot româna, iar capitala nu-i Sarmisegetuza. Sediul, la Casa Poporului

Actul de constituire a „Daciei” moderne  are 7 pagini în care se vorbește și de organizarea noului stat. Spre exemplu, drapelul Statului „Dacia” este actualul tricolor care are în loc de stemă un dragon dac. Limba oficială va fi limba dacă: „în instituțiile și autoritățile publice de pe întreg teritoriul Statului Dacia se folosește doar limba dacă”.

Dar cei care știu doar cele câteva cuvinte din daca veche (mânz, dârz, capră, varză) nu trebuie să își facă probleme, că nu ar reuși să comunice cu autoritățile, la Primărie, la Consiliul Județean, la Fisc sau Evidența Populației, pentru că până la urmă nu vor fi mari schimbări: „limba dacă este limba uzitată sub denumirea de limba română”.

Străinilor le sun acordate facilități: „cetățenilor străini le este asigurat traducător autorizat gratuit de către Statul Dacia”.

Alte detalii importante sunt cele legate de organizarea statală.

O veste bună: capitala nu va fi la Sarmisegetuza, ci la București, iar sediul „în clădirea cunoscută sub numele Casa Poporului”.

Până se face Constituția Daciei, șef al statului va fi avocatul Nicușor Teodorescu. Din Galați!

Și încă un detaliu organizatoric: până la adoptarea Constituției Statului „Dacia”, va fi șef al statului Nicușor Teodorescu, unul dintre fondatori.

„Până la intrarea în vigoare a Constituției Statului Dacia, reprezentarea externă și internă, în fața oricui, va fi realizată de către Teodorescu Nicușor”, se spune în Actul Constitutiv.

Cum s-ar spune, domnul avocat Teodorescu va fi șeful de stat, asigurând interimatul între președintele Iohannis și viitorul rege dac. Presupun că Dacia va fi condusă de un rege, pentru că în Actul Constitutiv nu se pomenește nimic de Parlament.

După Cuza, care atunci când a devenit domnitor era pârcălab de Galați, domnul avocat Teodorescu ar fi al doilea gălățean care ajunge șef de stat.

Primarul Ionuț Pucheanu ar trebui să schimbe numele străzii Castrul Roman

Cârcotașii au de lucru! În prezent, cabinetul de avocat al domnului Teodorescu se află pe strada Castrul Roman. Adică pe o stradă care poartă numele unui edificiu care se identifică cu cei care au distrus partea de sud a Statului Dacia în urmă cu 1900 de ani.

Situația ar putea fi rezolvată de primarul Ionuț Pucheanu care ar trebui să inițieze în Consiliul Municipal schimbarea numei acelei străzi. Cum ar părea ca șeful Statului Dacia să locuiască pe strada Castrul Roman din Galați și dacă primește la reședința personală  un alt șef de stat, să spunem președintele Hollande sau cancelarul Angela Merkel, să fie primiți pe o stradă cu numele Castrul Roman?!

„Dacia”, adică noi, dacii, vom intra în război cu Ucraina și Serbia?

Fondatorii „Daciei” moderne nu prea țin cont de actualul context geo-politic și introduc în organizarea statală elemente care ar putea aduce Dacia în război cu Ucraina și Serbia. Teritoriul ar urma să fie format din actualul teritoriu al României, plus Basarabia, nordul Bucovinei și ținutul Herței: „Teritoriul Statului Dacia este format din teritoriul deținut în prezent, împreună cu Basarabia până la Nistru, Nordul Bucovinei, Ținutul Herței”. Sunt teritorii românești, este invocat tratatul unire a Basarabiei cu România. Toți vrem unirea Basarabiei cu România. Fondatorii Daciei spun că luăm Basarabia numai până la Nistru, așadar dacă lăsăm Transnistria, Putin s-ar putea să nu observe sau să nu-l intereseze. Însă în cazul Nordului Bucovinei și Ținutului Herței, mutarea granițelor nu se va face simplu, în baza Actului de constituire a Statului „Dacia” semnat de cei 8 fondatori pe 25.09.2016 și nu este exclus ca acele teritorii să trebuiască să fie cucerite. Așa că s-ar putea să participăm la un război „daco-ucrainean”, dar și la un război „daco-sârbesc”.

Șanse mici, aproape nule

Dintre cei opt membri fondatori ai „Daciei” moderne, singurul cu oarecare notorietate, dar și experiență politică, este avocatul Constantin Telegan, care în urmă vreo zece ani era președinte al PNȚCD Galați. La începutul anului, a lansat ideea înființării „Partidului Gălățenilor”, dar în iunie a candidat la Primăria Galați din partea Partdidului Mișcarea Liberală.

Telegan ne-a confirmat că a semnat actul de constituire pentru că este de acord cu argumentele celor din grupul de inițiativă, că nu există un document de înființare a statului român, că nici la înființarea unor instituții ale statului nu au fost respectate procedurile de emitere a unor documente, care să și fie oficializate prin publicarea în Monitorul Oficial. Însă, Contantin Telegan a recunoscut că inițiativa nu are șanse de a fi luată în seamă.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.