Jump to content

Cursuri gratuite la Palatul Copiilor


dcp100168

Recommended Posts

La Palatul Copiilor

Pasiuni tratate "gratuit"

La Palatul Copiilor, elevii din Galaţi îşi pot umple timpul liber după o ofertă variată. Chiar dacă e exact mijlocul anului şcolar, nu e deloc târziu să vă înscrieţi copilul la unul dintre cercurile de la instituţia situată pe str. Mihai Bravu. Dimpotrivă, începând cu semestrul al doilea, aţi putea să îi modificaţi programul copilului şi în funcţie de eventualele cursuri pe care ar vrea să le frecventeze.

Artistic, tehnic şi sportiv

În funcţie de pasiunile, abilităţile şi aptitudinile copilului, aveţi de ales între cercuri cultural‑artistice (Cultură şi civilizaţie franceză, Cultură şi civilizaţie engleză, Cenaclu literar, Sculptură şi grafică, Muzică uşoară, Pictură, Ansamblu folcloric şi dans popular), cercuri tehnico‑aplicative (Informatică, Navomodele, Acvaristică, Horticultură şi ecologie) şi cercuri sportiv‑turistice (Gimnastică, Tenis de masă, Şah). Întâlnirile profesorilor de specialitate cu elevii au loc în timpul săptămânii, în funcţie de orarul copiilor de la şcoală. Sâmbăta este programat şi un atelier de teatru, în cadrul căruia s‑a format deja trupa „Mascota”.

Înscrierile, zilnic

Înscrierile au loc zilnic, la sediu, între orele 8,00 ‑ 16,00, pe baza datelor personale ale copilului. Spre deosebire de alte oferte de planificare a timpului liber pentru tineri, urmarea unui curs la Palatul Copiilor este gratuită. Dacă nu ştiţi ce s‑ar potrivi mai bine pentru copilul dumneavoastră, atunci puteţi să veniţi la o întâlnire de consiliere unde veţi primi sfaturi de îndrumare de la directoarea instituţiei, doamna Camelia Nenu. Cu directoarea puteţi discuta marţea, miercurea şi vinerea, în intervalul orar 14,00 ‑ 16,00. În funcţie de preferinţele şi de timpul lor liber, tinerii pot fi înscrişi la mai multe cercuri.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29171

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Au început cursurile la Palatul Copiilor

Ca de obicei, Palatul Copiilor şi-a deschis oficial cursurile în prima săptămână din luna octombrie. De luni, elevii de toate vârstele sunt aşteptaţi să frecventeze unul dintre numeroasele cursuri, fie pe cele din aria cultural-artistă, fie cele din aria tehnico-ştiinţifică sau pe cele sportiv-turistice. Înscrierile continuă pe tot parcursul anului şcolar.

http://www.viata-libera.ro/articol-Au_i ... lor_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Înscrieri la "cercurile" de la Palatul Copiilor

Pe 25 august încep înscrierile pentru "cercurile" Palatului Copiilor şi Elevilor Galaţi. Iată care sunt acestea: Cenaclu literar/Teatru, Cultura şi Civilizaţia Franceză, Cultura şi Civilizaţia Engleză, Tenis de masă, Horticultură/Ecologie, Navomodele, Informatică/Grafică IT, Pictură/Atelierul fanteziei, Ansamblu Folcloric, Muzică uşoară, Gimnastică ritmică/Dans modern şi clasic, Jocuri logice/Şah, Acvaristică, Sculptură şi Grafică.

Începerea activităţilor coincide cu începerea anului şcolar, 12 septembrie. Cei interesaţi se pot înscrie la mai multe "cercuri" până la data de 11 septembrie, urmând ca pe parcurs, pe măsura înclinaţiilor, să stabilească unul-două cercuri la care vor rămâne şi pe care se vor axa.

Fiind în subordinea ISJ Galaţi, pe parcursul derulării activităţilor nu se va achita nicio taxă. Singurul lucru pe care şi-l doreşte directorul Camelia Nenu este ca, ajutată de părinţi, să reuşească să amenajeze cât mai plăcut curtea Palatului, cu flori, leagăne şi tot ce trebuie pentru a crea un climat prietenos, relaxant, pentru copiii care vor alege să îşi petreacă timpul liber la Palatul Copiilor şi Elevilor din Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

S-a prelungit perioada de înscriere la Palatul Copiilor şi Elevilor Galaţi

Perioada de înscriere la Palatul Copiilor şi Elevilor Galaţi se va prelungi până pe 30 septembrie. Cursurile vor începe pe data de 1 octombrie. Copiii se pot înscrie la următoarele activităţi: Cultura şi Civilizaţia Franceză, Cultura şi Civilizaţia Engleză, Tenis de masă, Horticultură/ Ecologie, Navomodele, Grafică IT, Cenaclu literar (Teatru), Pictură, Ansamblu Folcloric, Muzică Uşoară, Gimnastică ritmică, Jocuri logice (Şah), Acvaristică, Sculptură şi Grafică.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Palatul Copiilor şi Elevilor a dat startul înscrierilor

Pentru următorul an şcolar Palatul Copiilor şi Elevilor din Galaţi pune la dispoziţia celor interesaţi o ofertă generoasă, bazată pe principiul educaţiei. În perioada 2013 -2014 sunt deschise următoarele cursuri: aria cultural-artistică/catedra litere: cenaclu literar, cultură şi civilizaţie franceză, cultură şi civilizaţie engleză, studii europene; catedra arte: ansamblul folcloric, muzică uşoară, pian, pictură, sculptura-grafică; aria tehnico-ştiinţifică/acvaristică, jocuri logice, horticultură-ecologie, informatică, navomodele; aria sportiv turistică/gimnastică ritmică, tenis de masă.

„La Palatul Copiilor şi Elevilor Galaţi înscrierile se desfăşoară pe toată perioada acestei luni. În intervalul 1 – 19 august cei interesaţi ne pot căuta între orele 9.00-14.00, iar începând cu data de 20 august, facem înscrieri între orele 09.00-17.00”, ne-a declarat Camelia Nenu, directorul instituţiei gălăţene.

Trebuie precizat că la Palatul Copiilor şi Elevilor toate cursurile sunt gratuite iar vârsta minimă pentru participanţi este de 3 ani (gimnastică, teatru), 4 ani (acvaristică), 8 ani (engleză, franceză) şi 6 ani pentru restul cursurilor.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cursuri gratuite la Palatul Copiilor

Pe lângă nenumăratele oferte de cursuri sau de ateliere pentru copii, organizate contra cost, fie la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, fie la diferite centre particulare din oraș, părinții se pot orienta, pentru anul școlar viitor, și către cursurile gratuite de la Palatul Copiilor din Galați.

Ei trebuie să știe că înscrierile la cursuri se pot face până pe 10 septembrie, la sediul Palatului Copiilor de pe Strada Mihai Bravu nr. 28 sau online, scriind despre intenția lor la adresa pcgalati@gmail.com.

Cursurile organizate de la 1 octombrie sunt dintre cele mai diverse, din domeniile artistic, ştiinţific, sportiv, turism etc: Sculptură - grafică, Pictură, Orgă, Muzică uşoară, Cenaclu literar, Cultură şi civilizaţie franceză, Cultură şi civilizaţie engleză, Horticultură, Acvaristică, Informatică, Navomodele,  Studii europene, Aeromodele, Gimnastică ritmică, Tenis de masă, Tenis de masă / judo, Dans sportive, Jocuri logice (şah), Teatru Limba engleză Chitară.

La filiala din Tecuci a Palatului Copiilor se vor organiza cursurile Atelierul fanteziei, Instrumente musicale, Construcţii radio și Dans sportiv.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Şcoală de vară gratis, la Palatul Copiilor

Palatul Copiilor din Galaţi organizează în vacanţă o şcoală de vară pentru elevii care îşi doresc să înveţe ceva util, dar şi să se distreze. Cursurile sunt gratuite şi se vor desfăşura în trei perioade, înscrierile făcându-se la sediul instituţiei şi la telefon 0745.245.927, ne anunţă directoarea Charlotte Ludmer Barbu.

Prima etapă se desfăşoară în perioada 19-23 iunie şi cuprinde mai multe module de limba engleză (structurate pe diferite grupe de vârstă), limbă franceză, informatică, ştiinţele naturii (experimente) şi matematică distractivă. Elevii pot opta, de asemenea, pentru a participa la  cercurile  de  pictură  şi arte plastice, la tenis de masă, teatru, dans, educaţie pentru sănătate,  dar pot şi să înveţe să cânte la chitară. În această săptămână, cursurile sunt programate de la 9,00 la 11,00 şi de la 11,00 la 13,00.

A doua perioadă a Şcolii de  vară se va desfăşura în perioada 26-30 iunie şi va aduce, de asemenea, o ofertă variată de petrecere a timpului liber în mod util şi plăcut. Copiii pot aprofunda cunoştinţele de engleză şi franceză, dar şi pe cele de matematică şi informatică. Nu va lipsi educaţia pentru sănătate, pictura, chitară clasică şi un curs introductiv de pian. Activităţile se vor desfăşura de la 10,00 la 12,00 şi de la 12,00 la 14,00.

În perioada 3-7 iulie, va fi ce-a de-a treia serie a Şcolii de vară de la Palatul Copiilor. Elevii vor putea opta pentru engleză, matematică - informatică, fizică, dar şi pentru cursuri de teatru şi mişcare scenică, muzică pentru copii, chitară clasică, pian, dar şi Arta copiilor, care va cuprinde pictură, reciclare creativă, Balul frunzelor, povestea mea preferată. Activităţile se desfăşoară între 10,00 şi 12,00 şi între 12,00 şi 14,00.
Pe lângă profesorii de la Palatul Copiilor, cursurile vor fi organizate cu ajutorul elevilor voluntari care se pregătesc să devină învăţători la Colegiul Naţional "Costache Negri", astfel că orele petrecute aici vor fi mai distractive, nemaiexistând o barieră impusă de vârstă.

Detalii despre program pentru fiecare dintre cele trei perioade puteţi afla fie la telefon, fie pe pagina de Facebook a Palatului Copiilor din Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Proiect de dotare a Palatului Copiilor cu echipamente și materiale didactice

Consiliul Județean Galați va depune un proiect de dotare a Palatului Copiilor cu diverse echipamente și materiale didactice, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Conform criteriilor impuse în cadrul apelului de proiecte, vor putea fi finanțate doar cabinetele de navomodele și limbi străine de la sediul din Galați, precum și cel de cultură și civilizație românească de la Clubul Copiilor din Tecuci (filială a Palatului Copiilor).

“Am decis să venim în sprijinul Palatului Copiilor și să accesăm fonduri europene pentru dotarea cu diverse echipamente IT și materiale didactice. Pe lista echipamentelor care vor fi achiziționate se află truse electrice de traforaj și alte dispozitive asemănătoare pentru cabinetul de navomodele, zeci de manuale și resurse educaționale, laptopuri, sisteme de sonorizare, multifuncționale, display-uri interactive și tablete.

Vom accesa maximum din cât ne permite acest apel de proiecte, în condițiile în care sunt eligibile doar o parte dintre cabinetele didactice în care se desfășoară diverse activități extrașcolare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea investiției este de aproape 190.000 de lei. Palatul Copiilor Galați este în subordinea Ministerului Educației Naționale.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.