Jump to content

Toxiinfecţie alimentară la nuntă


dcp100168

Recommended Posts

Toxiinfecţie alimentară la nuntă

Nouă adolescenţi şi tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani au ajuns, luni în jurul orei patru dimineaţa, la Spitalul din Tecuci cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Cei nouă participaseră la o nuntă în satul Malul Alb, din comuna Drăgăneşti. Din cei 90 de nuntaşi, doar cei nouă, patru femei şi cinci bărbaţi, au avut probleme de sănătate.

„Am fost solicitaţi să intervenim în comuna Drăgăneşti pentru a acorda asistenţă medicală unor persoane care prezentau tulburări digestive. Este vorba de trei adulţi care au fost duşi la Spitalul din Tecuci”, a precizat dr. Domnica Ursu, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi. Celelalte şase persoane, printre care se numără şi adolescenţi de 16 ani, au venit singure la camera de gardă a spitalului.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a început o anchetă epidemiologică în acest caz. „Din cele nouă persoane care au ajuns la camera de gardă a Spitalului Tecuci, trei au fost internate în secţia infecto-contagioasă a unităţii medicale. Alţi trei au primit tratament în ambulatoriu şi ultimii trei, cu vârste de 16 ani, au fost internaţi, de zi, în secţia pediatrie a spitalului. Toţi au forme uşoare de boală. Alimentul incriminat este caşul de oaie. Este în curs de desfăşurare ancheta epidemiologică”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Urmează ca ancheta să stabilească de unde a fost cumpărat alimentul incriminat şi dacă acesta a fost sau nu manevrat şi depozitat corect.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.