Jump to content

Infractori gălăţeni căutaţi de Interpol în toată lumea


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cei mai căutaţi cinci gălăţeni

Politistii galateni cauta mai multe persoane date in urmarire nationala, pentru savarsirea unor infractiuni ca inselatorie, talharie sau vatamare corporala. Astfel, nu mai putin de 5 persoane sunt cautate oamenii legii.

Iordache Dumitru, domiciliat in com. Priponesti din jud. Galati este dat in urmarire inca din octombrie 2003 pentru inselaciune, intrucat acesta oferea file de cec fara acoperire.

Tot pentru inselaciune este cautat din 2007 si Dragomir Marian, de 37 de ani din Tecuci. Despre acesta se stie ca se afla in judetul Brasov, unde locuieste fara forme legale. Din surse neoficiale stim ca acesta este implicat in reteaua de infractori a carui cap este Sorin Blejnar.

Catalin Filimon, un alt galatean certat cu legea, condamnat pentru talharie, s-a sustras executarii pedepsei cu inchisoarea inca de la inceputul anului 2008 si se pare ca a luat drumul oieritului prin zona Ilfov-Giurgiu.

Talmaciu Adrian are 29 de ani pe numele caruia Tribunalul Galati a emis un mandat de arestare preventiva de 30 de zile, pentru trafic de droguri de risc, fiind dat in urmarire nationala din 13.02.2012. Din datele politiei reiese ca nu a renuntat la vechiurile obiceiuri, mutandu-si afacerea in capitala; se banuieste ca munceste cu acte false in Mall-uri din capitala si locuieste pe la prieteni in caminele studentesti. De asemeni a mai fost vazut in Vama Veche.

Cel de-al 5-lea infractor se numeste Diaconita Ionel, in varsta de 57 de ani din Tecuci urmarit national din data de 23.08.2012, intrucat are de executat o pedeapsa cu inchisoarea de 6 luni pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala . Despre acesta se stie ca se afla in zona Timis-Arad si frecventeaza garile CFR. Presteaza diferite munci ca zilier in fermele viticole din aceasta zona.

Toti cei care ii cunosc pe infractori si pot furniza informatii cu privire la depistarea si prinderea lor sunt rugati sa sune la numarul unic de urgenta 112.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Infractori gălăţeni căutaţi de Interpol în toată lumea

* Mai multe persoane din Galaţi, condamnate sau suspecte de comiterea unor infracţiuni deosebit de grave, au reuşit să-şi facă pierdute urmele

Jafuri armate, sechestrări sau atentate grave la viaţa unor persoane le-au adus câtorva indivizi din Galaţi statutul de infractori deosebit de periculoşi şi mandate care ar fi trebuit să îi trimită pentru mulţi ani după gratii. Cu condamnări în spate sau doar cu ameninţarea unor procese grele, aceştia au dispărut în ceaţă, ceea ce le-a atras şi statutul de urmăriţi internaţional. Iată o scurtă listă a infractorilor născuţi în Galaţi sau care au comis nelegiuiri grave pe raza judeţului nostru, făcută publică de Interpol, precum şi istoricul faptelor pentru care sunt căutaţi.

Jaf de 400.000 de euro cu un pistol de jucărie

Mario-Cristian Bădilă are în prezent 23 de ani, este originar din Cernavodă şi este unul dintre autorii unui jaf foarte grav comis în 2011 la Independenţa. Tânărul a primit cea mai grea condamnare din grupul de şapte autori, de 11 ani şi jumătate de închisoare, fiind găsit vinovat de atacul asupra locuinţei familiei Mâţă, atac în care au fost folosite pistoale, cagule şi acte de violenţă extremă.

În cadrul procesului, finalizat cu condamnări cuprinse între 8 ani şi 4 luni şi 11 ani şi jumătate, procurorii au susţinut că Nicu Răducanu, zis „Cucu”, şi Anton Ivanciu, zis „Toni”, ştiau că familia Mâţă avea bani în casă. Ei ar fi mers la Cernavodă, de unde i‑au luat pe Ionuţ Topârceanu, Mario Cristian Bădilă şi Eduard Tudose, pe care i‑au dus la Independenţa, unde au pus la cale jaful. Pistoalele de jucărie, cagulele şi mănuşile au completat „scena jafului”.

O parte au năvălit în casă, i‑au lovit şi ţintuit la pământ pe cei care se aflau în imobil, au luat din şifonier borseta cu euro şi au plecat. Tribunalul Galaţi a decis ca banii, despre care victimele susţineau că au fost obţinuţi din comerţul cu jaluzele şi un credit bancar, să fie restituiţi în solidar de condamnaţi.

Mario Cristian Bădilă, despre care judecătorii au decis că a contribuit cel mai mult la comiterea jafului, a dispărut însă înainte să fie dus în penitenciar, el fiind dat în urmărire internaţională. Bădilă are 1,82 metri, circa 65 de kilograme, părul negru şi ochii căpui.

Măcelar la „Făr` di griji”

Fosta cârciumă pe locul căreia este acum un magazin de saltele, celebră în urmă cu câţiva ani ca loc de distracţie, dar şi de dispute pentru „băieţii răi” din Micro 17 şi împrejurimi, a fost scena unui conflict extrem de sângeros, în care o gaşcă numeroasă, de 16 indivizi, a măcelărit cu săbii şi cuţite doi tineri: Gachi Grigore Adrian şi Popa George Ionuţ. Conflictul, materializat într-un dosar penal la care anchetatorii au lucrat ani de zile, s-a lăsat cu condamnări grele pentru majoritatea celor implicaţi, în condiţiile în care printre membrii grupului s-au aflat şi şase tineri care la momentul respectiv încă nu împliniseră 18 ani.

Rând pe rând, condamnaţii au ajuns după gratii, unul singur mai aflându-se la acest moment în libertate. Este vorba despre Marian Cornea, găsit vinovat de tentativă la infracţiunile de omor calificat şi omor deosebit de grav şi condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare.
Considerat ca fiind un individ extrem de periculos, un apropiat al grupării „Iacoblevilor” din Micro 17, Cornea are acum 33 de ani şi este dat în urmărire internaţională. Există zvonuri că perimetrul de acţiune al acestuia s-ar limita între graniţele ţării, fiind chiar văzut de mai multe ori în municipiul Galaţi în ultima jumătate de an. Potrivit informaţiilor publicate de Interpol, Marian Cornea are 1,71 m înălţime şi ochii căprui.

Hoţ în Suedia, ţepar în România

Cristian Smărăndoiu este un gălăţean care acum are 34 de ani şi care şi-a făcut debutul infracţional în Suedia, pe când avea 22 de ani. Găsit vinovat de furt calificat şi tăinuire de către Judecătoria Orebro, a fost condamnat atunci la şase luni închisoare. Pedeapsa blândă, cel puţin după criteriile româneşti, se pare că nu l-a educat pe gălăţeanul care, odată întors în ţară, s-a apucat „serios” de treabă.

În numele unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, Smărăndoiu s-a apucat să facă negoţ cu diverse firme din ţară, afaceri profitabile numai pentru el, iar pentru ceilalţi, extrem de păguboase. A cumpărat mărfuri, a închiriat utilaje şi a plătit cu diverse instrumente bancare, dar care nu aveau acoperite în conturile firmei reprezentate de Smărăndoiu, ajungându-se în situaţia ca zece firme să se adreseze autorităţilor cu plângeri la adresa fostului partener de afaceri.

Toate sesizările s-au reunit într-un dosar ajuns pe masa Tribunalului Galaţi, care în noiembrie 2011 îl condamna pe Smărăndoiu la 10 ani de puşcărie pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi îl obliga la plata unor despăgubiri care totalizează peste 2,3 miliarde de lei. Cristian Smărăndoiu a spălat însă putina înainte ca mandatul de executare să fie pus în aplicare, fiind dat ulterior în urmărire internaţională.

Florea şi Dincă, tâlharii de la Movileni

Conti Florea (20 ani) şi Marian Dincă (25 ani) fac parte din categoria urmăriţilor în cazul cărora justiţia nu şi-a spus încă ultimul cuvânt. Cei doi gălăţeni sunt suspectaţi că alături de un al treilea, Molnar Dincă, ar fi pus la cale şi executat un jaf în localitatea Movileni, în februarie 2011. Atunci au intrat în casa soţilor Săndiţa şi Mihăiţă Potrivitu şi au luat 160.000 de lei şi bijuterii de aur şi argint.

Procurorii au reţinut că Marian Dincă, zis “Paică”, Conti Florea, zis “Culin”, şi Molnar Dincă, zis “Orient”, au intrat în casă în jurul orei 2,45, folosind una dintre uşile imobilului, care, deşi era închisă, nu era şi încuiată. Cei trei aveau feţele acoperite cu cagule, purtau mănuşi şi şi-au imobilizat victimele folosind mai multe role de scotch. Cei doi soţi au fost în plus terorizaţi de atacatori, odată prin loviturile primite pentru a spune unde ţineau valorile, dar şi din cauza focurilor de armă pe care aceştia le-au tras în curtea casei pentru intimidare. Până ca anchetatorii să strângă suficiente probe cât să îi identifice, cei trei au fugit din ţară. Magistraţii eu emis mandate de arestare în lipsă pentru Conti Florea şi Marian Dincă, aceştia fiind daţi în urmărire internaţională prin Interpol.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Topul celor mai căutaţi infractori din Galaţi

Cel mai vechi urmărit general din Galaţi „fentează” justiţia de peste 16 ani. Culmea este că fugarul „standard” nu este neapărat un criminal feroce, cât un escroc de mâna a doua care crede că poate păcăli şi legea.

Se-ntâmplă adesea ca infractorul - fie el criminal, violator sau un „simplu” tâlhar la drumul mare - să dispară după ce săvârşeşte fapta, sperând că va reuşi să scape, astfel, de pedeapsă. În bazele de date ale Poliţiei române există mii de astfel de indivizi, unii dintre ei extrem de periculoşi, care şi-au obţinut libertatea nemeritată cu preţul unei permanente fugi de oamenii legii.

Escrocii sunt cei mai predispuşi să fugă de lege

Unii dintre infractorii gălăţeni din lista cu urmăriţi general a Poliţiei române sunt căutaţi de peste un deceniu, însă au izbutit cumva să nu fie depistaţi. Prinderea lor nici nu este, de altfel, foarte simplă, căci cei mai mulţi dintre ei au părăsit de mult ţara şi locuiesc fără forme legale în Italia sau Spania, locul predilect de refugiu al românilor care au probleme cu legea. Interesant este că majoritatea fugarilor neprinşi sunt cercetaţi penal sau deja condamnaţi pentru fapte ce intră în zona infracţionalităţii „intelectuale”: fals şi uz de fals, bancrută şi diverse escrocherii. Asta nu înseamnă însă că în listă nu apar şi indivizi foarte periculoşi: violatori, traficanţi de droguri sau de carne vie, traficanţi de arme, criminali, tâlhari. Dar iată, în continuare, câteva cazuri.

Violatori în grup care n-au fost arestaţi nicio secundă

Unul dintre gălăţenii daţi în urmărire generală este membru al unui grup de de şase violatori care, în iunie 2014, au batjocorit o minoră de 16 ani. Culmea este că individul, pe nume Marian Grigoraş (39 de ani), este recidivist, având la activ o condamnare de cinci de închisoare - tot pentru viol! - însă se sutrăgea executării pedepsei. Şi mai interesant este că magistraţii care au avut de judecat solicitarea procurorilor de arestare preventivă a celor şase violatori a găsit de cuviinţă că indivizii trebuie lăsaţi în libertate.

Cităm din încheierea de şedinţă din 16 iunie 2014 a Judecătoriei Galaţi: „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi de arestare preventivă a inculpaţilor Panait George, Grigoraş Marian, Bacău Florin, Ivan Cristian, Stratulat Alin şi Oprea Auraş, ca neîntemeiată. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare, pentru cei lipsă”. Cu alte cuvinte, deşi vorbim de o infracţiune în grup asupra unei minore, după ce că violatorii nici măcar n-au fost deranjaţi să fie aduşi în faşa instanţei (Marian Grigoraş nici n-avea cum, căci el era deja fugar!), judecătorii i-au lăsat în libertate şi au mai şi pus Parchetul să suporte chetuielile. Procesul este încă în curs, următorul termen fiind în septembrie 2015.

Bebi Stoian Ciuraru, infractor de profesie

Un caz foarte interesant este cel al gălăţeanului Bebi Stoian (fost Ciuraru). Pe vremea când avea doar 25 de ani şi se numea Ciuraru, respectiv în 2007, individul a fost reţinut şi arestat împreună cu mai mulţi complici, sub acuzaţia de proxenetism, trafic de carne vie şi trafic de minori în formă continuată. Omul avea o reţea de prostituţie prin intermediu căreia vindea marfă în România (Galaţi şi Braşov), dar şi prin străinătăţuri. În 2009, însă, Ciuraru a fost eliberat (cu interdicţia de a nu părăsi localitatea) de Curtea de Apel Galaţi, prin decizia luată în 28 ianuarie, în dosarul nr. 112/44/2009 (recurs). Scăpat de arestul preventiv, Ciuraru a pus apoi în aplicare un scenariu de fugă destul de ingenios: s-a însurat cu sora unuia dintre complicii lui şi a luat numele nevestei. Sub numele de Stoian avea, aşadar, cazierul curat din nou, aşa că a putut să fugă din ţară liniştit.

Însă înainte de asta, a mai dat o lovitură, pe o piaţă complet nouă pentru el: falsificarea de monedă. Împreună cu un grup de amici, el a produs - spun anchetatorii - peste 600 de bancnote de 100 de lei, cu care au cumpărat diverse bunuri.

Traficant de arme dispărut fără urmă

Cazul lui Cristian Ascher (38 de ani) este, de asemenea, demn de luat în seamă. El este căutat de aproape patru ani, după ce, oprit în trafic, s-a constatat că avea permisul suspendat, era beat şi, culmea, mai avea şi un mic arsenal asupra lui, armele fiind introduse ilegal pe teritoriul României. El a fost lăsat liber de judecători, pe considerentul că nu prezintă pericol social, însă a fugit din ţară la scurt timp. În prezent este deja condamnat la închisoare pentru faptelui lui, însă singura captură făcută de oamenii legii este poza lui, afişată în secţiunea „Urmăriţi general” al site-ului Poliţiei.
Fuge de Justiţie de 16 ani!

Dintr-o listă a infractorilor gălăţeni daţi în urmărire generală nu puteau să lipsească indivizii care au atentat la viaţa altei persoane. Sunt două astfel de cazuri, unul pentru lovitură cauzatoare de moarte, iar altul pentru tentativă de omor.

Rolea Nicolae (43 de ani), condamnat încă din 1999 la opt ani de închisoare (pedeapsă redusă apoi la doar cinci ani!) pentru lovitură cauzatoare de moarte, este cel mai vechi urmărit general de la Galaţi, căci este în evidenţe de peste 16 ani. Chiar dacă nu se ştie unde se află, se ştie foarte bine ce a făcut: împreună cu patru complici a omorât în bătaie un tânăr de 23 de ani, în discoteca unui interlop local cunoscut sub numele de Ion Ijdileanul. Faptul că nu a dat socoteală pentru fapta lui (trecând peste faptul că judecătorii au considerat crima cu premeditare ca fiind o simplă lovitură cauzatoare de moarte), arată cu Justiţia nu reuşeşte totdeauna să fie eficientă. Al doilea caz este o tentativă de omor săvârşită de un tânăr care la respectiva vreme avea doar 19 ani. Florin Ghiran (27 ani în prezent), din Movileni, a înjunghiat un rival şi a fugit, fiind căutat în continuare de oamenii legii.

A vândut 130 de limuzine furate

Un infractor cu totul aparte este, fără îndoială, gălăţeanul Liviu Cătălin Bostan (43 de ani). El este dat în urmărire generală de aproape opt ani, după ce a reuşit, împreună cu o serie de complici, să aducă şi să vândă în România circa 130 de maşini de lux furate. Mai mult decât atât, ei făceau maşinilor furate acte ca şi cum ar fi fost deja înamatriculate în ţară, „fentând” astfel şi eventualele taxe vamale de import.

În sarcina lui Bostan, care a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisaoare în februarie 2015, s-a pus infracţiunea de fals, el răspunzând în cadrul grupului de falsificare actelor pentru vamă. Potrivit procurorilor, gruparea a traficat maşini în valoare de peste 7,5 milioane de euro, prejudiciul produs statului prin eludarea taxelor vamale fiind de aproape un milion de euro.

Vreţi şi nişte proxenţi?

Fără îndoială, din listă nu puteau lipsi proxeneţii, mai ales că Galaţiul este foarte „productiv” (din păcate) la acest capitol.

Mariana Catrin (fostă Alistar), în vârstă de 30 de ani, de loc din comuna Ghidigeni, se sutrage cercetării penale de mai bine de zece ani. Femeia, despre care se bănuieşte că ar fi prin Spania, este acuzată că „a racolat şi asigurat transportul în Spania prin acţiuni repetate desfăşurate împreuna cu alte persoane şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale acţiuni care s-au exercitat prin inducerea în eroare şi constrângere fizică şi morală a mai multor victime majore în vederea exploatării sexuale a acestora prin practicarea prostituţiei”. A fost condamnată definitiv la închisoare acum cinci ani, însă încă nu a fost găsită.

Şi Ramona Dănilă (32 ani), din Tecuci, este căutată pentru a fi introdusă după gratii după ce, în urmă cu patru ani, a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru proxentism şi prostituţie.

Trei escroci cu bătaie lungă

Cum spuneam mai înainte, escrocii sunt primi când vine vorba de fuga de răspundere. Deformaţie profesională, am putea spune.

Marian Dragomir (40 de ani, din Iveşti) a dispărut fără urmă acum trei ani, după ce Judecătoria Timişoara l-a condamnat la 9 ani şi 6 luni de închisoare, iar instanţa similară de la Braşov a pronunţat pe 28 octombrie 2013 o condamnare de 6 ani şi 6 luni. Bărbatul, despre care autorităţile spun că obişnuieşte să desfăşoare activităţi comerciale ilicite pe teritoriul ţării, deplasându-se cu maşini cu numere false de înmatriculare, este dat în urmărire naţională şi internaţională.

Eugenia Pulbere (43 de ani din Galaţi) fuge de lege de patru ani, după ce a fost condamnată 15 ani de închisoare întrucat, în calitate de administrator la Rom Val SRL Galaţi, a păcălit două societăţi comerciale din Roman şi Bistriţa cu suma de 81.000 de lei.

Ştefania Tudose (45 de ani, din Galaţi) are de ispăşit şi ea o pedeapsă de 15 ani de închiasoare, pentru un prejudiciu de 2.622.845 de lei produs cu bună intenţie. Ea fost condamnată împreună cu soţul ei (care i-a fost complice), însă în timp ce el s-a predat autorităţilor, ea a preferat să fugă din ţară.

Lista este mult mai lungă

Indivizii prezentaţi în acest material nu reprezintă decât o mică parte dintre cei care se sustrag în România executării pedepselor. Cei mai mulţi dintre aceştia au dat bir cu fugiţii înainte de a fi prinşi, însă există, după cum se poate vedea, şid estui infractori care au fost eliberaţi de judecătorii, în cursul procesului sau în faza anchetei penale, pe motiv că nu prezintă pericol social şi nici risc de a se sustrage Justiţiei. Uite că n-a fost chiar aşa!

adevarul.ro
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Cinci gălăţeni căutaţi de Interpol

  • Cele 5 pedepse însumează 46 de ani de închisoare

Printre infractorii dați în urmărire internațională prin Interpol de Poliția Română se află și cinci gălățeni care se sustrag executării unor pedepse cu ani grei de închisoare, patru dintre aceștia fiind condamnați pentru înșelăciune, iar unul pentru trafic de persoane.

Potrivit site-ului Inspectoratului General al Poliției Române, Daniela Mihalcea, care are și porecla „Zidărescu”, născută la Galați pe 14 iunie 1963, cu ultimul domiciliu la Galați, a fost dată în urmărire pentru că are un executat o pedeapsă de 8 ani de închisoare la care a fost condamnată pentru înșelăciune și fals în înscrisuri. Prin firma Femina SRL, patronată de Adrian Vasilescu și de Daniela Mihalcea, au fost țepuiți mai mulți patroni de firme, prejudiciul fiind de 759.588 de lei.

Marian Florin Comşa, născut la Pechea pe 23 ianuarie 1965 și domiciliat în comuna Independența este dat în urmărire după ce se sustrage executării unei pedepse de 8 ani și jumătate de închisoare la care a fost condamnat după ce împreună cu doi complici a vândut în fals un apartament în valoare de peste două sute de mii de lei. Potrivit unor suse judiciare, în 1999, Comșa împreună cu Ovidiu Bujeniță și Gheorghe Gheorghiță au reușit să vândă cu 240 de milioane de lei vechi, un apartament pe care îl închiriaseră în acest scop. Întrucât proprietarul apartamentului era plecat în străinătate, contractul de închiriere a fost semnat cu mama proprietarului. Comșa obtinuse datele personale ale proprietarului de la mama acestuia, prin telefon, spunându-i acesteia că este ofițer de Poliție la Serviciul Pașapoarte și face niște verificări de rutină. Apoi, cei trei au falsificat două buletine de identitate și un pașaport francez, au obținut și o procură în limba germană, după care au anunțat apartamentul la vânzare prin intermediul unei agenții imobiliare și au vândut apartamentul prin intermediul unui cabinet notarial. La împărțirea banilor, Gheorghe Gheorghiță s-a ales cu 50 de milioane de lei vechi, Ovidiu Bujeniță 70 de milioane, partea leului, de 120 de milioane de lei vechi revenindu-i lui Marian Florin Comsa. Comșa s-a sustras de la bun început urmăririi penale, ceilalți doi complici fiind arestați.

Ghiocel Profir, născut la Galați pe 26 noiembrie 1964 și domiciliat în comuna Vânători, a fost dat în urmărire pentru că se sustrage executării unei pedepse de 11 ani de închisoare pe care a primit-o pentru emiterea unei file CEC fără acoperire.

Fănel Cosoreanu, născut la Râmnicu Sărat pe 12 februarie 1972 și domiciliat în Galați este dat în urmărire pentru că are de executat zece ani de închisoare, la care a fost condamnat pentru înșelăciune prin emiterea unei file CEC fără acoperire, prejudiciul fiind de 605.100 lei.

Ovidiu Dan Ghinea, născut la Galați pe 31 august 1978, este dat în urmărire pentru că se sustrage executării a 8 ani de închisoare, la care a fost condamnat pentru trafic de persoane.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.