Jump to content

800 de pensionari gălăţeni, în vizorul Guvernului


 Share

Recommended Posts

800 de pensionari gălăţeni, în vizorul Guvernului

Circa 800 de pensionari gălăţeni ar urma să beneficieze de intenţia guvernului Ponta de a îndrepta greşelile făcute la calculul valorii pensiei de către angajaţii Casei Judeţene de Pensii Galaţi. Este vorba de oameni care au ieşit din câmpul muncii şi au primit o pensie mai mare decât li se cuvenea în mod legal, dar nu din vina lor.

Reamintim că sunt cazuri de pensionari gălăţeni care au primit notificări din partea Casei Judeţene de Pensii prin care li se comunica faptul că trebuie să returneze o parte din banii primiţi lunar după o viaţă de muncă.

Intenţia Guvernului Ponta va fi pusă în practică doar după ce actul normativ va fi adoptat de către Parlamentul României. Suma care ar urma să nu mai fie restituită de cei aproximativ 800 de pensionari gălăţeni este estimată la circa 2,1 milioane de lei.

Facilitatea ar urma să fie aplicată şi în cazul mămicilor care au primit indemnizaţie de creştere a copilului în mod ilegal, dar nu din vina lor.
„Sumele provenite din debitele recuperate deja de la pensionari până la data intrării în vigoare a prezentei legi nu se restituie. Contribuţia de asigurări sociale de sănătate sau, după caz, impozitul aferent debitelor scutite conform alineatului 1 al proiectului de lege nu se recuperează. La nivelul judeţului Galaţi au fost identificaţi aproximativ 800 de debitori care intră sub incidenţa demersului legislativ, valoarea totală a debitelor fiind de aproximativ 2.129.848 lei”, ne-a declarat directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Galaţi, Ana Denis Aramă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.