Jump to content

Primarul Marius Stan va trece la UNPR


dcp100168

Recommended Posts

Primarul Marius Stan va trece la UNPR

Primarul municipiului Galaţi, liberalul Marius Stan, ales pe listele USL a declarat, în această seară că dacă i se va oferi şansa de a nu-şi pirede mandatul şi de a schimba partidul, va opta pentru UNPR.

În context, Marius Stan a precizat că este prieten foarte bun, de ani de zile, cu Gabriel Oprea şi că se bazează pe sprijinul acestuia pentru a-şi continua proiectele. “Pot să vă spun, că nu-mi dau demisia din partid, aştept... Nu pot să demisionez acum, că-mi pierd mandatul, aştept cu sufletul la gură, este posibil orice... Ca indiciu, vă spun că va conta foarte mult opţiunea pe mai departe... Dacă se legalizează am un prieten foarte bun printre politicieni, dar şi în afara sferei politice şi va cumpăni foarte mult acel personaj... nu e din Galaţi, e în Guvern e şi vicepremier... da, este domnul Oprea, asta ca să înlăturăm echivocurile... De aici pornind puteţi să înţelegeţi şi viitoarea mea opţiune pentru ceea ce înseamnă lupta care se va da în noiembrie, pentru că mie îmi place să vorbesc pe şleau. Prietenul meu domnul Oprea, mă bazez pe sprijinul dumnealui... Nu e vorba ce a făcut până acum pentru mine, ci despre cum mă poate ajuta să-mi duc la îndeplinire proiectele. Le cer guvernanţilor să ne sprijine în proiectele importante pentru Galaţi".

Primarul Marius Stan a mai precizat că pentru a-şi duce la îndeplinire proiectele, are nevoie de sprijinul Guvernului: “Dacă încerc să mă dau haiduc, pot să mai stau încă doi ani fără să facem nimic şi iarăşi sunt patru ani pierduţi... Proiectele se realizează cu bani, iar banii sunt la Guvern. Guvernul trebuie să aibă o continuitate, asta, în accepţiunea mea, pentru că avem darul ăsta de a face schimbări, când învaţă ceva trebuie să-l schimbăm, că nu a convenit politic... poate şi clasa politică se mai maturizează”.
Cât priveşte partidul din care încă mai face parte, PNL, primarul Marius Stan a precizat că se simte trădat de acesta şi că, indiferent dacă viitorul îi va dicta să aleagă un alt partid decât UNPR, cu siguranţă va fi un alt partid decât PNL-ul. “Despre ordonanţa cu migraţia primarilor eu ar trebui să fiu cel mai bucuros, trebuia să o cer eu, pentru că în doi ani m-a trădat propriul partid, fapt care m-a făcut să mă întreb care e menirea mea: să sufăr să nu fac nici un proiect sau să mă orientez să am majoritate în CL ca să treacă proiectele? Aţi văzut că pe la şedinţe [politice] pe plan local nu am mai fost de peste un an. Este un semnal că vreau să fiu un manager al oraşului, evident că fără sprijin politic nu-ţi trec proiectele, ţine de strategia care trebuie coroborată cu interesul oraşului...
Eu totuşi sunt primar ales pe listele USL, compus din PSD, PC şi PNL şi azi, când stăm de vorbă, din Uniune lipseşte un partid, PNL şi ăla pe jumătate, pentru că a apărut şi PLR aşa că o eventuală coabitare cu majoritatea din CL este normală, vreau să asigur o continuitate în mandatul meu în privinţa alegătorilor. Am fost ales de cei care au simpatizat cu cele trei partide, şi acum au mai rămas două şi jumătate cred că nu trădez electoratul dacă fac o modificare. Vrea să-mi asigur o indepenedţă şi independenţa asta mă face liber de contract....”.

În contextul în care ieri a lipsit de la întâlnirea PNL, în care s-au aflat, pe scena Teatrului Muzical, Klaus Iohannis şi Vasile VBlaga, Marius Stan a mai adăugat că “e cert şi după vizita de ieri de la Galaţi – e clar, e fără echivoc [că voi trece] în partea ailaltă decât am fost până acum. Fac asta ca simţire, ca tot”.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Adio, PNL! Primarul Marius Stan s-a înscris în UNPR

Începând de marţi, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, este membru al UNPR. Vestea ne-a fost dată chiar de preşedintele organizaţiei judeţene a UNPR Galaţi, deputatul Eugen Chebac.

Aşa cum a anunţat la finele lunii august, edilul a profitat de prevederile OUG 55 din 2014, prin care, în termen de 45 de zile, aleşii locali au dreptul să-şi schimbe formaţiunea politică sau să activeze ca independenţi, fără a-şi pierde mandatul, şi a semnat, astăzi, adeziunea la noul său partid. Prin gestul făcut, Marius Stan spune adio PNL, partidul din partea căruia a candidat şi a obţinut mandatul de primar în 2012.
Reamintim că Marius Stan nu a făcut un secret din intenţiile sale politice. Ba, mai mult, a mărturisit că îl leagă o strânsă prietenie de liderul naţional al UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, de la care aşteaptă sprijin pentru realizarea proiectelor sale pentru Galaţi.
Rămâne de văzut ce alte transferuri politice vor mai avea loc în perioada următoare şi mai ales cine vor fi consilierii locali care îl vor însoţi pe Marius Stan la UNPR.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Primarul Marius Stan, despre trecerea la UNPR: "N-o să mai am scuze, dacă nu-mi realizez proiectele"

Primarul Galaţiului, Marius Stan, a spus adio PNL şi a semnat, marţi, adeziunea la UNPR, profitând de prevederile OUG 55, care le permite aleşilor locali să-şi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul. Primarul a acceptat să explice, în cadrul unui interviu, de ce a făcut acest gest şi care vor fi urmările lui.

- Sunteţi primul primar care a spart gheaţa trecând la alt partid. De ce aţi ales UNPR?
- Eu zic că sunt, poate, unul dintre cei mai curajoşi. Foarte mulţi, chiar dacă gândesc ca mine, n-au curaj să spună lucrurilor pe nume. Eu sunt un tip tranşant, direct, şi asta mi-a adus succes şi credibilitate. Am ales UNPR pentru că mi s-a părut oferta cea mai bună. Aşa cum am mai spus, mă leagă o prietenie mai veche de vicepremierul Gabriel Oprea, iar proiectele Galaţiului pe care vrem să le promovăm trebuie să fie sprijinite de Guvern. Acestea sunt argumente solide pentru alegerea pe care am făcut-o. Or să zică unii: un partid atât de mic? Într-adevăr, putea fi unul şi mai mare, am avut discuţii - e normal, când e mercato, să discuţi cu toată lumea, iar de comun acord cu liderii mai multor formaţiuni politice am convenit că e varianta cea mai bună.

- Care e diferenţa între liberalul Stan şi progresistul Stan?
- Sunt acelaşi om. Aţi văzut în activitatea mea de până acum că nu m-am bătut cu pumnul în piept niciodată ce valenţe politice are omul Stan. Nu, am spus-o mereu, vreau să fac doar administraţie. Din păcate, în sistemul de astăzi din România, politica este amestecată în toate şi am suferit din punctul acesta de vedere în partidul pe care l-am părăsit de curând. Am avut la un moment dat funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, dar iarăşi nu m-aţi văzut făcând tumbe de bucurie sau erijându-mă într-un guru al partidului. Mi-am văzut de treaba mea, de administrarea oraşului, din păcate, după cum se ştie, propriul partid a fost cel care s-a opus făţiş unor proiecte iniţiate de mine, lucru care este inadmisibil şi cred că unic în România. Şi atunci, dacă constaţi că nu eşti dorit, ba chiar ţi se pun beţe-n roate, nu-i mai bine să spui "la revedere"?

Sunt atât de liniştit şi nu am nici un fel de mustrări de conştiinţă pentru alegerea făcută. Sunt convins că este cea mai bună alegere pe care putea s-o facă Stan, primarul, pentru Galaţi. Realist vorbind, cred că dacă aş fi fost membru al unui partid mult mai mare, aflat la guvernare - PSD în speţă, un proiect cu care merge primarul Stan la Bucureşti, pe masa premierului, stătea la o coadă mult mai lungă, la care erau atâţia alţii înainte care voiau să-şi promoveze proiectele. Pe când aici, la vicepremier proiectele sunt pe o listă foarte scurtă: Onţanu, Stan, Cherecheş…

- Ce-ar trebui să înţeleagă gălăţenii din mişcarea pe care aţi făcut-o?
- Un singur lucru, că Stan, prin această mişcare, şi-a asigurat o majoritate în Consiliul Local, şi că nu mai are nici măcar scuza, de-acum încolo, să spună că proiectele sunt blocate de un grup de consilieri. Nu, va avea o susţinere normală, pentru că am fost ales de o majoritate covârşitoare.

- Totuşi, e un singur consilier local UNPR. Pe cine mai contaţi?
- O să fie o surpriză, dar mi se pare normal să vorbim de lucruri care s-au înfăptuit, nu de cele care urmează!

- Nu vă temeţi că v-aţi putea pierde mandatul dacă OUG 55 va fi declarată neconstituţională sau îşi va pierde efectele?
- Legea spune că o ordonanţă, odată emisă de Guvern şi publicată în Monitorul Oficial, devine aplicabilă. Admiţând că se atacă la Curtea Constituţională, de la publicarea ei în Monitorul Oficial până când se declară neconstituţională, toate efectele produse în acest interval rămân valabile. Nu acţionează retroactiv. Dar, punând răul răului în faţă, chiar aş vrea să se întâmple lucrul acesta! Eu am semnat cu UNPR fără niciun fel de reţinere. Nu mă tem, îmi asum ceea ce fac. Şi chiar dacă ar fi să îmi pierd mandatul, pot să particip la alte alegeri şi să demonstrez PNL-ului că este un partid de 8,8 la sută, aşa cum a fost la europarlamentare. Pot să câştig alegerile pentru că mă aleg cetăţenii, nu m-au făcut primar PNL sau Victor Paul Dobre.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primarul UNPR Marius Stan: „Să rupem 15 minute din viaţa noastră, pentru a vota Victor Ponta - preşedinte”

Pentru prima oară de la trecerea sa de la PNL la UNPR, primarul Marius Stan s-a aflat, vineri, la prima sa participare la un eveniment politic. A venit la Conferința extraordinară a PSD Galați în aceeași mașină cu noii colegi de partid, președintele UNPR Galați, deputatul Eugen Chebac și deputatul UNPR Laurențiu Chirvăsuță.

Dacă după trei luni de la alegerea sa ca primar al Galațiului pe listele USL declara răspicat că nu este nici primar USL, nici primar PNL, fiind doar „primarul gălățenilor”, acum Marius Stan și-a adus aminte că a fost ales pe listele USL și s-a adresat liderilor locali ai PSD, PC și UNPR, cu titulatura de „colegi”, vorbind chiar despre proiectele comune, „proiectele pe care ni le-am propus”. Redăm, în continuare, texul intgral al discursului lui Marius Stan:

„Domnule președinte, stimați colegi, pot să spun și noi colegi, sunt onorat să fiu și eu invitat la conferința județeană a celui mare partid din România, de după revoluție, lucru pentru care țin să vă mulțumesc. Știți, din toate pozițiile mele publice, că îmi place mai puțin să vorbesc de politică, îmi place să vorbesc mai mult de administrație. Politica o las pe seama celor care se pricep mai bine ca mine și știu să o facă. Și o fac bine, cei mai mulți.

Aș vrea să vă aduc aminte că atât eu, cât și ceilalți aleși din această sală, fie că sunt aleși locali, județeni sau parlamentari, am fost aleși în 2012 de o majoritate covârșitoare, ca reprezentanți ai unei alianțe care se numea USL. Eu cred că toți cei de aici continuăm pe mai departe proiectele, programele pe care acea alianță și le-a propus.

De aceea, aș vrea să subliniez un lucru: eu cred că progresul României și pe mai departe, progresul Galațiului, sunt condiționate de o continuitate în stabilitatea guvernării. Iar acest lucru l-a demonstrat în primul rând, PSD și evident, președintele PSD, domnul Victor Ponta.

Deci, pentru a spera, pentru a reuși toate proiectele pe care noi ni le-am propus pentru Galați, este necesar, este obligatoriu, să luptăm în noiembrie, să votăm Victor Ponta – președinte, pentru că numai așa putem avea o continuitate în tot ceea ce ne-am propus pe mai departe pentru Galați, pentru România.

Dar, pentru aceasta, cred că trebuie ca toți cei care suntem în această sală, dar nu numai, prieteni, rude, aparatul pe care îl avem cu toții la dispoziție, să mobilizăm toate resursele, atât materiale, cât și umane, pentru că în acea zi importantă, cum a spus și domnul președinte Nica, să rupem 15 minute din viața noastră, pentru a vota Victor Ponta – președinte, garanția succesului”, a spus Marius Stan de la tribuna conferinței.

E greu de bănuit ce ar fi în inima președintelui PNL și candidatului ACL la președinție, Klaus Iohannis dacă ar auzi acest discurs după ce în urmă cu două săptămâni, Iohannis declara, la Galați, că are „o relație foarte bună cu primarul Marius Stan”.

presadegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Dobre nu crede că Stan s-a înscris la UNPR

Președintele PNL Galați, Victor Paul Dobre nu crede că primarul Marius Stan și-a depus adeziunea la UNPR, chiar dacă Stan se prezintă ca susținător al obiectivelor politice ale UNPR și în aceste condiții, dacă nu a plecat singur, ar trebui exclus din PNL. Rezervele liderului PNL Galați se bazează pe faptul că deocamdată nu a văzut nimeni adeziunea semnată de Marius Stan pentru înscrierea în UNPR și nici nu a fost depusă la Secretariatul Consiliului Municipal adresa prin care UNPR comunică acceptarea lui Stan în această formațiune politică, așa cum prevede Ordonanța 55:

„Credeți că și-a depus domnul Stan adeziunea la UNPR? Eu am rezerve. Eu nu știu dacă Marius Stan a trecut la UNPR. Știți dumneavoastră? Nu a văzut-o nimeni, nu s-a înregistrat nimic la secretarul Consiliului Municipal. Să vedem. Eu am rezervele mele”, ne-a declarat Victor Dobre.

Nici faptul că înscrierea lui Stan a fost anunțată printr-un comunicat al conducerii centrale a UNPR nu este un argument palpabil pentru Victor Dobre: „comunicatele sunt comunicate”!

Totuși, Victor Dobre nu exclude ca Marius Stan să devină în timp membru al PSD, trecerea la UNPR fiind doar o opțiune tranzitorie:

„Vreau să vă spun un lucru: cine vrea să facă politică în continuare în țara asta, nu are decât două uși, PSD și PNL. Mă refer la marea politică. Eu cred că și la domnul Stan este o opțiune tranzitorie. Așa cum îl știu eu, n-o să stea în anexa slugilor, o să stea în casa mare, dacă se poate și în sufragerie”, a adăugat Dobre.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Marius Stan va fi "uns", mâine, preşedinte al Municipalei UNPR

Primarul Marius Stan va conduce, începând de mâine, Organizaţia Municipală a UNPR. Conform informaţiilor noastre, vicepremierul Gabriel Oprea va fi prezent, joi, la Galaţi, pentru a le comunica oficial membrilor săi de partid că edilul-şef al municipiului este noul preşedinte interimar al filialei gălăţene a partidului.

În acest moment, Municipala UNPR este condusă de consilierul local Vergiliu Vals, directorul Menarom, iar în fruntea Organizaţiei Judeţene se află deputatul Eugen Chebac. Cum vor coabita Marius Stan şi Eugen Chebac rămâne de văzut, întrucât, pe scena politică, circulă o serie de zvonuri conform cărora cei doi nu se prea au la suflet. De altfel, chiar în cadrul unei conferinţe de presă, Marius Stan l-a atacat pe Chebac, pe care l-a numit „tovarăş”, nemulţumit că acesta nu a susţinut proiectul tunelului pe sub Dunăre.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Marius Stan se jură - nu-i trag scaunul lui Chebac!

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea s-a aflat, joi, la Galaţi, pentru a-l numi vicepreşedinte la nivel naţional pe primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, ales în 2012 pe lista USL, pe când era membru PNL. Reamintim că în toamna anului trecut, primarul Marius Stan a demisionat din PNL şi s-a înscris în UNPR, datorită OUG 55/2014.

Acum, Gabriel Oprea l-a numit pe edil vicepreşedinte la nivel naţional, deşi surse din partid indicau că Marius Stan ar putea fi numit preşedinte al Organizaţiei Municipale în locul lui Vergiliu Vals, în prezent, consilier local. Cu alte cuvinte, Marius Stan nu a reuşit să conducă municipala UNPR, ci a rămas cu aceeaşi funcţie - de vicepreşedinte la nivel naţional - pe care o avea şi pe când era membru PNL. Edilul nu şi-a arătat dezamăgirea faţă de această nerealizare politică (deşi ambiţii în acest sens avea încă de pe vremea când, membru PNL, a vrut să candideze la şefia Organizaţiei Judeţene, împotriva lui Victor Paul Dobre), din contră, chiar a explicat că funcţia de primar pe care o deţine nu i-ar fi permis să deţină o altă funcţie politică “mâncătoare de timp”.

“Am zis că nu-mi place politica, dar politica e în toate. Vicepreşedinte sunt în virtutea de primar al Galaţiului. Nu am tras scaunul nimănui şi nici n-am de gând,  activitatea de administraţie locală e mult prea complexă (sic!) şi mâncătoare de timp ca să poţi să–ţi propui să mai faci activitatea politică în toate colţurile judeţului. Am considerat necesar să spun aceste lucruri, pentru că au fost tot felul de speculaţii, ba că vreau preşedinte la Municipiu, ba că îi trăgeam scaunul domnului Chebac, iacătă că nu e aşa… Şi la PNL am fost bănuit  că vreau să-l dau pe Dobre jos, pe cine era la Municipiu”.

Încadrat de Marius Stan şi Eugen Chebac, şeful UNPR Gabriel Oprea a dat un mesaj de coeziune la nivel local, mesaj primit de membrii de partid, prezenţi în sala de conferinţe, cu zâmbete mai degrabă ironice decât încrezătoare în succesul muncii de partid în echipă...  

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Marius Stan, noul președinte al Municipalei UNPR

Primarul Marius Stan este noul președinte al Organizației Municipale a UNPR. Anunțul a fost făcut sâmbătă, la Galați, de liderul partidului la nivel național, Gabriel Oprea. "A primit această sarcină de la mine - nu aș vrea să îi spun ordin, chiar dacă suntem un partid militarizat - fiindcă este un om foarte serios, un foarte bun primar. Sunt convins că va face treabă aici. Are o echipă foarte bună, foarte puternică cu domnul Chebac, care are experiență în administrație, este foarte bun deputat, vicelider în Parlamentul României și domnul Chirvăsuță, secretar al Camerei Deputaților, a declarat Gabriel Oprea.

Astfel, primarul Marius Stan i-a luat locul consilierului local Vergiliu Vals la șefia Organizației Municipale a UNPR.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională a participat astăzi la o reuniune a filialelor UNPR din Regiunea Sud-Est, la care au participat atât parlamentari din județele Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Tulcea și Constanța, cât și membri cu funcții de conducere în cadrul acestora.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.