Jump to content

Didi Dumitru a demisionat din fruntea Apaterm


dcp100168

Recommended Posts

Didi Dumitru a demisionat din fruntea Apaterm

Pe masa aleşilor locali care se vor întruni joi, la ora 15.00, în şedinţă ordinară, a ajuns deja un proiect de hotărâre privind desemnarea unui nou administrator special al SC Apaterm SA Galaţi. În documentele care însoţesc proiectul iniţiat de primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, se arată că ocupantul funcţiei de administrator special la Apaterm, Didi Dumitru, "a solicitat eliberarea din această funcţie", cererea fiind aprobată de către edil.
Didi Dumitru nu a putut fi contactat pentru a confirma dacă şi-a dat sau nu demisia.
Potrivit surselor noastre, cel propus pentru funcţia de administrator special la Apaterm ar putea fi Cristian Istrate, care a mai ocupat funcţia de director şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Apaterm în perioada septembrie 2004 - februarie 2006.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primarul Marius Stan a schimbat conducerea Apaterm

* Primarul Marius Stan afirmă că fostul administrator special, Didi Dumitru, nu şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă, adică nu a recuperat datoriile de la gălăţeni * Noul administrator special al Apaterm, numit prin votul aleşilor locali, este Cristian Istrate (foto), care s-a mai aflat la cârma societăţii de distribuţie a agentului termic dar şi la şefia CET

Didi Dumitru a solicitat eliberarea din funcţia de administrator special al SC Apaterm, după ce Primăria municipiului Galaţi s-a delimitat de informaţiile transmise de societate conform cărora Galaţiul va dârdâi de frig la iarnă.
Didi Dumitru a fost numit administrator special la Apaterm din funcţia de consilier personal al primarului Marius Stan, care l-a şi propus pentru această poziţie, în noiembrie 2013. La acel moment, edilul declara că sarcina lui va fi foarte grea: să recupereze banii de la populaţie.

Acum, primarul spune că Dumitru nu şi-a îndeplinit misiunea. "Menirea lui a fost să recupereze cât mai mult de la populaţie, prin măsurile pe care le avea la dispoziţie şi pe care trebuia să le pună în aplicare. Am considerat că nu e un randament aşa cum l-am fi aşteptat, aşa încât am zis ca din experienţa lui să înveţe şi următorul, care să vină cu măsuri mult mai drastice de recuperare. Pentru că aceia sunt banii care trebuie să ajungă la Romgaz, pentru căldura bunilor platnici. Şi-a prezentat dânsul demisia. A avut nişte indicatori de performanţă, pe care nu i-a atins. Simplu!", a declarat Stan.

Cine este noul administrator special

La propunerea lui Stan, aleşi localii l-au desemnat (cu două abţineri, din partea consilierilor PDL Alin Mihai şi Victor Dobrea) în funcţia de administrator special al Apaterm pe Cristian Istrate. Acesta are 48 de ani, împliniţi miercuri, şi este de profesie inginer metalurg. A fost membru PC, apoi PNL, iar acum susţine că nu este înrolat politic. În plus, afirmă că nu are centrală proprie, este dependent de sistemul centralizat de încălzire şi îşi doreşte să aibă căldură în casă.

"Sunt omul pentru situaţii de urgenţă"

„În 2004, am fost directorul Apaterm pe stil vechi, care includea şi Apă Canal. În mandatul meu am pus în aplicare hotărârea de Consiliu Local prin care se forma operatorul judeţean Apă Canal, iar eu am continuat ca director general la Apaterm. În 2006 am plecat la Electrocentrale. Ştiu cum se pune problema de ambele părţi ale termiei din Galaţi. Se pare că sunt omul pentru situaţii de urgenţă. Sper să şi fac treabă. Dacă gălăţenii se aşteaptă ca numai o mână de oameni din Apaterm să facă ceva pentru Galaţi, fără ca ei să vină în întâmpinarea noastră şi să se autoajute, se înşeală. Dacă vom plăti, e ok”, a declarat Istrate.

"Sper să avem căldură la iarnă"

Primarul Marius Stan s-a ferit să spună ce a discutat, săptămâna aceasta, la Bucureşti pe tema căldurii. „Eu sunt optimist, în sensul în care cred că vom avea căldură, iar în timpul acesta să dezvoltăm o strategie, să facem o investiţie paralelă, care să ne uşureze viaţa pe mai departe. Cert este că trebuie să mergem anul acesta, probabil şi în al doilea an, tot pe mâna CET, pentru că altă sursă de energie nu avem. Şi CET, ştiţi bine, este în insolvenţă. Problemele sunt grave, nu vreau să mă erijez în salvator, dar încercăm şi sper să reuşim să avem căldură la iarnă", a spus edilul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Administratorul special al Apaterm, Cristian Istrate, a renunțat la carnetul de membru PNL

Odată cu numirea sa, de către primarul Marius Stan, în funcția de administrator special al Apaterm, Cristian Istrate a renunțat la apartenența sa la PNL. Potrivit unor surse din organizația municipală PNL Galați, Istrate a depus o cerere de suspendare din PNL care i-a și fost aprobată de conducerea organizației.

Cristian Istrate a mai condus regia de termoficare din septembrie 2004 până în februarie 2006, perioadă în care a fost președinte al Consiliului de Administrație și director general al Apaterm. În februarie 2006 a demisionat de la conducereea Apaterm, fiind numit director al Electrocentrale SA. Pe atunci Cristian Istrate era membru al PC Galați, ulterior înscriindu-se în PNL.

Probabil că la numirea lui Istrate la conducerea Apaterm, primarul Marius Stan a ținut cont de faptul că acesta știe bine care sunt problemele specifice nu numai la Apaterm, ci și la Electrocentrale, și astfel își va îndeplini mai bine atribuțiunile de administrator special.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.